Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

skąd internet? (sieci komórkowe)

Recommended Posts

moze warto łączyć się przez HSDPA ??

Może i warto - na 10% powierzchni kraju :-?

nie czarujmy się ta technologia w Polsce jeszcze raczkuje

na chwilę obecna kupno modemu 7,2 Mb tj jak kupno Hayabusy (albo Ferrefi dla samochodzarzy) na polne drogi, na większości obszarów jest dostępne GPRS / EDGE czyli w porywach 250 kbit/s, czyli szału nie ma

mały link do testów

http://www.nhl.pl/lofiversion/index.php/t2819.html

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam Orange. Chodzi, ale nędznie, do tego smiesznie małe limity transferu danych. A drogi jak 150.

Gdybym miała zasięg czego innego, zaraz bym zmieniła.

Ale tylko Orange ma u mnie jakikolwiek zasięg. :-?

moze warto łączyć się przez HSDPA ??

Może i warto - na 10% powierzchni kraju :-?

nie czarujmy się ta technologia w Polsce jeszcze raczkuje

na chwilę obecna kupno modemu 7,2 Mb tj jak kupno Hayabusy (albo Ferrefi dla samochodzarzy) na polne drogi, na większości obszarów jest dostępne GPRS / EDGE czyli w porywach 250 kbit/s, czyli szału nie ma

mały link do testów

http://www.nhl.pl/lofiversion/index.php/t2819.html

No to ja dowartościowana zostałam :wink: w metropolii mieszkam. u mnie łączy.

zalatw sprawe z sasadami po wifi.. nie pakuj sie w zadne iplusy....

Ja wzalem, place 60 zeta i mam limit 1GB co jest porazka.. Jak szukalem neta to Orange i Era mialy 500 Mb limit, wiec juz wogole.. teraz czekam az mi se nedzna umowa skonczy jeszcze rok.. Jak planujesz czasem wejsc na You tube to powem tylko ze mi po 2 dnach sie lmit wyczerpal :)

Na predkosc nie narzekam, bo laczy z HSDPA, ale co mi z jakosci jak nie mam ilosci ..

pozdr..

Ja tez mam iplusa. Płacę też 60 zł miesięcznie, tyle , ze bez modemu, za modem robi telefon. Daje mi to tyle, że nie mam żadnej umowy i moge zrezygnować w każdej chwili. Wyłączą od północy. Ale... żeby nie było za pięknie. jak siedzę w necie, to dodzwonić się do mnie ciężko. Telefon łączy jak ma humor.

Ja tez mam iplusa. Płacę też 60 zł miesięcznie, tyle , ze bez modemu, za modem robi telefon. Daje mi to tyle, że nie mam żadnej umowy i moge zrezygnować w każdej chwili. Wyłączą od północy. Ale... żeby nie było za pięknie. jak siedzę w necie, to dodzwonić się do mnie ciężko. Telefon łączy jak ma humor.

masz phone i internet na jednej karcie ?

Ja mam BlueConnect`a i też odradzam a mieszkam w dużym mieście. Jeśli bardzo potrzebujesz tego internetu to albo zorientuj sie czy gdzieś w okolicy jakaś firma lub ktoś udostępnia internetu po Wi-Fi, albo inną alternatywą jest Internet Satelitarny: http://skyconnect.pl/ . Na tej stronie jest oferta internetu z satelity i to w dwie strony. Może warto.

masz phone i internet na jednej karcie ?

Tak.

Anisia , to jak to zrobiłaś ?

bo , że dzwonić można to wiem....ale- min.kosztuje 1zł

Mam normalny abonament. Nawet nie bardzo wysoki, bo niecałe 70 zł brutto. Zadzwoniłam do Plusa na 2601, zapytałam o aktywację iPlusa właśnie na telefonie, bez modemu. Pan powiedzial, że proszę bardzo. Z internetu będę mogła korzystać od nastepnego dnia, czyli od północy. Aktywowałam i już. Kosztuje to około 60 zl miesięcznie, z tym , że płacisz tylko za czas, kiedy masz aktywną usługę. Jak zechce ci się zrezygnować w polowie miesiąca, to od północy już nie możesz korzystać z takiego internetu, a placisz tylko za te dni, kiedy usługa była włączona. Oczywiście ja mam włączoną cały czas, bo pzrecież bez sensu wyłączać np. na trzy dni, kiedy wiem, że nie będę korzystać. Ale nie mam umowy na dwa lata. To plusy.

A minusy są takie, że internet działa dużo wolniej niż po kablu, a jak siedzę w internecie, to trudno się do mnie dodzwonić.

mam iplusa i jest ok jak jest umts czyli 3g. jak na nieszawce mam tylko gprs to juz nie jest tak kolorowo lecz tragedii tez nie ma. nie wiem ile to kosztuje. modem chyba z 3-4 stowki bo jakis lepsiejszy a abonament chyba 59 zeta netto. limit igiga wyslane/odebrane a pozniej mocno zwalnia

to mam za froko wiec nie marudze

zapytaj w intelink czy podobnie - moze maja sygnal w Twoich rejonach - mieli rozbudowywac siec latem

może ojciec dyrektor z Torunia zagłusza sieci WiFi :D bo internet to zuuooo

udało ci się pogadać z sąsiadami? jesteś jedyną w takiej sytuacji?

dzwoniłam do wszystkich firm w Toruniu, które zajmują się internetem radiowym. Nic z tego...mamy XXI wiek...niech to @#$%^%$&*

może jak kilka osób się zgłosi do firmy to przemyślą postawianie nowego nadajnika

Ja ogólnie piekliłem się z dwoma radiówkami, za każdym razem był to koszmar. Rozłączenia, zakłócenia (tzn. net potrafił działać co drugą sekundę :)), brak neta z powodów atmosferycznych... Nigdy więcej. Ponoć internet drogą komórkową ciągle jest nieco kosztowny w porównaniu z innymi opcjami, ale nie jest już tak źle. Ja na szczeście mam teraz spory wybór - i TP, i UPC i osiedlówka na zawołanie. :)