Piątka 17.04.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 cześć..piękne zdjęcia, widać już postęp..zaczęliscie gratuluję ale czy macie podmokły teren? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.04.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 17.04.2009 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Hej Piąteczka ale czy macie podmokły teren? pozdrawiam I tak i nie. Działka jest na zboczu, różnica poziomów ok 5 m (na 100 m długości działki). W najniższym miejscu działki jest rów melioracyjny i staw. Więc teoretycznie na górce powinno być sucho. Ale, lustro wody jest ok 1.8-1 m poniżej poziomu gruntu licząc od najwyższych miejsc działki. Stąd całe kłopoty z posadowieniem domu podpiwniczonego. Warunki wodne na działce są dziwne, stały poziom wód gruntowych, sączki, mimo że ziemia raczej piaszczysta, gdzieniegdzie tylko wymieszana nieco z gliną. Przyczyną tego jest prawdopodobnie spływ wody podziemnej z otaczających doline wzgórz morenowych (róznica wysokości ok 30-40m). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 17.04.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 no tak..pisaliście też wcześniej w dzienniku nie znam sie na tym, ale niepokojąca jest ta woda przy fundamentach a studnię już wierciliście? ciekawe jak głęboko..u mnie była woda na 28 m.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 12.05.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Wow zalewanko ,no to teraz czeka was podlewanko! gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 14.05.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 cześć pewnie już możecie powyglądać przez okna.. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 11.06.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witam odwiedziłam dziennik i jestem pod wrażeniem Piękny domek budujecie Trzymam kciuki za dalsze etapy budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.06.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Wow Dominium Już widać bryłę!!! Pięknie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 25.06.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Coś mało fotek zamieszczacie!!Czuję niedosyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.07.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Co do większych "błędów", jakaś komedia przypadków i pomyłek spowodowała, że majster budował wg wersji starszej planów. Także nie będziemy mieli wycięcia eliptycznego na frontowej ścianie (tak jak u dardulki). Jakoś to przeżyliśmy i w sumie zaakceptowaliśmy gdyż pomieszczenia wewnątrz są bardziej przestronne przez tą pomyłkę. O qrcze, zastanawiałam się co to te wycięcia eliptyczne, ale to chyba o łuki chodzi Tylko nie wiem jak by to miało wpłynąć na wielkość pomieszczeń??? Chyba, że szerokość lukarny była by mniejsza, a tylko łuki do końcówek balkonu??? A w tej wersji pierwszej było bez nich??? Bo na zdjęciach są Tak czy siak, piękny dwór będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 05.07.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 tak, tak dardurdka, o te łuki chodzi, u Ciebie ściana wewnątrz pomieszczenia zaczyna się tam gdzie konczy sie łuk, u nas miało być tak samo, a poza tym byłyły widoczne krokwie w pomieszczeniu. Łuku nie ma, krokwi też, więc pomieszczenie i szersze i wyższe. Podziwiam Twoje okna, niepotrzebnie się denerwowałaś. Bardzo pieknie wyglada teraz Wasz domek. Pozdro D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.07.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Dominium, u mnie nie zaczyna się ściana tam gdzie kończy się łuk, jest tam duży holl a krokwie są tak czy tak bo przecież dach jest, tylko u ciebie byłby stromszy za łukami... albo ja czegoś nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.07.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Już wszystko wiem, zobaczyłam zdjęcie w dzienniku Gdybyś miał łuki wtedy sama lukarna by się zmniejszyła a tym samym ten pokoik a tak masz dwie wysokie ściany i więcej miejsca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 01.08.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Dominium, wklej zdjęcia domku - bardzo ich brakuje, a chętnie pooglądamy postępy Opis bez fotek to nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 01.08.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Taki piękny dworek a ja przegapiłam ten wątek. Ale teraz będę regularnie zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.08.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Dominium - dom już stoi i nie moknie Miejsce na budowę macie wymarzone Przepięknie tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 08.08.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 oj pięknie!!! I dom wspaniały Zastanawiam się tylko nad tym ociepleniem z zewn. bo tynków jeszcze nie ma??? Nie będziecie na razie wstawiać okien??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 08.08.2009 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 dardurdka - chcemy ocieplic przed zima (bez okien i drzwi) mimo, ze rzeczywiscie nie jest to najlepsze wyjscie. Okien i drzwi na razie nie planujemy, gdyz nie mamy pradu.Jak bedzie prad to zainstalujemy alarm (niestety musimy) , dopiero wowczas reszta ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 08.08.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 co tu dużo mówić!skwituję jednym słowem -BAJECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 22.08.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Domisie!!!!Cudowny dom stawiacie!!Podoba mi się ta fotka domu z daleka.Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts