Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Dominium Dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 116
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Ha Beauty-Blondi (dobrze że choć na jednym zdjęciu sie uśmiechasz!),

ty szalejesz z łazienkami widzę, mam nadzieję, że problem fug nie zakłóca Ci snu

Właściwie to trochę sami nie wiemy co robić dalej ... Może Ciebie moglibyśmy prosić o podpowiedz?

w połowie października dachówki,

w takiej mniej więcej kolejności:

raczej na wiosnę

elektryka, tynki na ściany, instalacje wodne i grzewcze w podłodze, wylewki

a na końcu okna i drzwi ....

U Ciebie już koniec tuż, tuż, kiedy przeprowadzka?

8)

Blondi to zawsze inaczej brzmi niż Siwa,dzięki :lol: :lol: Na zdjęciach zawsze wychodzę idiotycznie ,wiec się prawie nie fotografuje.

Na budowie praca wre ,kończy się właśnie górna łazienka,a problem fug na razie odchodzi w zapomnienie ,ponieważ fugowanie odbędzie sie za 2 tyg.Majster nam już jutro ucieka. :cry: Z przeprowadzka chyba wstrzymamy się do wiosny ,chociaż jakbym się sprężyła to może BN moglibyśmy spędzać w Sajdakówce. :D Ale chciałabym zrobić jeszcze porządek wokół domu i położyć przynajmniej jakiś chodnik ,bo jak pada to ratujemy sie kaloszami .Straszne tam błocko jest .Tak ,wiec chyba bardziej wiarygodny termin to wiosna.

Widzę ,że kalendarz prac u Was jest doskonale obsadzony.My tez wszystko robiliśmy w takiej kolejności .Jeśli planujecie okna drewniane to tak jest najlepiej .Życzę powodzenia.

• 1 month później...

dardurdka

Także Wam gratuluję już zbliżającego się pradu,

widzę że problemy mamy podobne

też widzę masz problem z garażem, to co zaproponowałaś jest sensowne,

i chyba umieszczenie tuż przy granicy z sąsiadem byłoby najlepsze

gdzieś tam wyczytałem, że nie jesteś specjalnie zwolenniczką 100% rekonstrukcji dworku, my podobnie uważamy, że należy z duchem czasu wprowadzać nowe pomysły i rozwiązania, a może z czasem wykluje się nowy styl .... (neodworkowy) ?

Pozdro

D.

:)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Piękny duży dom będzie. Gratuluję. Też planuję piorunochron w moim domu, ale do tej pory myślałem że mogę go zrobić na końcu. Ale teraz gdy widzę na jakim etapie ty to robisz to chyba będę musiał się tym wcześniej zainteresować. :D

Jestem ciekawy jak zaplanowałeś garaż. Będzie osobno?

Hej Nullek

Piorunochron założą nam dekarze, gdyż poźniej jest ryzyko uszkodzenia dachówek, gdy mało delikatni ludzie spacerują

Uziemnienie dla piorunochronu zrobię sam, częściowo już jest dla instalacji elektrycznej

Gdybyśmy mieszkali w centrum wsi, pewnie bysmy zrezygnowali, ale samotny dom to mus...

rynny - brąz , aby raczej komponowały się z kolorem dachówki, białe byłby za duży kontrast.

Pozdro

D.

:lol: