akte 04.08.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Wywierciłem, zamocowałem kołek niestety nie da sie przyciągnąć - powód obracający się kołek w otworze.Znacie jakieś wypróbowane sposoby na montaż kołków w takiej cegle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.08.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Po pierwsze, nie rozwiercać otworów.Po drugie długie kołki, coby miały szanserozeprzeć sie w murze.Po trzecie wklejamy kotwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 04.08.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Do wklejania kotwy używasz specjalnych klejów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 05.08.2008 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 po pierwsze i jedyne - dobieramy odpowiednie kołki do odpowiednich materiałów ... kotwy - oczywiście ... ale ile to kosztuje ... i po co kotwa do obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.08.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 - Nie stosuje się udaru do wiercenia- kupuje się kołki do pustaków np. Fischer- w razie wpadki - jak wyżej - Fischer ma takie "kompresy gipsowe"Moczy się , zakłada na kołek - wpycha w otwór - i jest ciaśniej.Oczywiście działą, jeśłi ściana nie jest na wskroś zniszczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.08.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 fischer UX - ważne by do UX zastosowac większą średnicę wkrętów do 6mm wkręt 5 mm do 8mm wkręt 6 mmfischer SX podstawowy kołek do pełnych i betony przy małym obciążeniu do betony o przy dużym obciążeniu kotwy stalowe opis UX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 05.08.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 lub kotwy chemiczne hilti lub fischera do pistoletu od silikonu wtłaczasz do otworu wkładasz kawał śruby fi 6 lub fi 8 i czekasz około 0,5 godz jak zwiąże to koniami nie wyrwiesz no chyba że razem z ścianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 06.08.2008 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 czy kołki Fischera i kotwy nadają się do obciążenia typu 42-50 kg (wkrótce będę montować telewizor płaski w cegle dziurawce, plus waga samego uchwytu na TV)? pytam, bo na http://www.fischercentrum.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=42 jest mowa o przeznaczeniu na obrazy, półki ścienne, lustra, karnisze itp. do obciążenia 42-50 kg w dziurawce co pewnego polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.08.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 czy kołki Fischera i kotwy nadają się do obciążenia typu 42-50 kg (wkrótce będę montować telewizor płaski w cegle dziurawce, plus waga samego uchwytu na TV)? pytam, bo na http://www.fischercentrum.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=42 jest mowa o przeznaczeniu na obrazy, półki ścienne, lustra, karnisze itp. do obciążenia 42-50 kg w dziurawce co pewnego polecacie? ile jest punktów mocowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.08.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 czy kołki Fischera i kotwy nadają się do obciążenia typu 42-50 kg (wkrótce będę montować telewizor płaski w cegle dziurawce, plus waga samego uchwytu na TV)? pytam, bo na http://www.fischercentrum.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=42 jest mowa o przeznaczeniu na obrazy, półki ścienne, lustra, karnisze itp. do obciążenia 42-50 kg w dziurawce co pewnego polecacie? Henku - ja montowałem moją Bravię / 46 cali / na takich kołkach właśnie do ściany z Maxa . dwie prowadnice przykręcane do ściany - każda na 4 kołkach - trzyma się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 06.08.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 ile jest punktów mocowania ? nie jestem pewien jeszcze, szukam czegoś szerszego, aby punktów było jak najwięcej. myślę, że 6 punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 06.08.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Henku - ja montowałem moją Bravię / 46 cali / na takich kołkach właśnie do ściany z Maxa . dwie prowadnice przykręcane do ściany - każda na 4 kołkach - trzyma się dobrze ufff... to pociesza. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.08.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 wystarczy UX fi 8 mm / dł 50 mm/ + wkręt 6 mm /dł 70 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 23.03.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam, http://s2.zapodaj.net/1184542.jpg.html Chciałbym zrobić coś takiego, tv ma mieć 42 cale, widzę tutaj 2 problemy.1. Pustak Ceramiczny - chyba będę musiał go czymś wzmocnić bo może być to dla niego zbyt duże obciążenie - nie robiłem jeszcze elewacji, myślę o wypusczeniu śrub na zewnątrz i przykręcić do jakiejś solidnej blachy.2. uchwyt znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/item579966525_uchwyt_do_tv_lcd_raty_0_transport_w_wa_gratis.html Nie wiem czy będzie to wystarczające i czy całość "da radę", jak ktoś miał podobny pomysł bądź wiedze w tej dziedzinie proszę o rade:) chętnie znalazł bym jakichś tańszy uchwyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.03.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 u mnie na dziurawce wisi 52 cale / mocowanie 4 x fi 10 dobierz dobre kołki i po kłopocie jak chcesz się bawić to zastosuj kotwy chemiczne dostępne już w każdym markecie budowlanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 23.03.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ale masz pewnie montowane bez wyciągu, ja się obawiam że przy wyciągu może wyrwać dziurawke bo siła jest dużo większa, nie spotkałem się z kotwami chemicznymi - zapytam w markecie, dzięki za info. Napisz jeszcze jaki uchwyt zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.03.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ale masz pewnie montowane bez wyciągu, ja się obawiam że przy wyciągu może wyrwać dziurawkę bo siła jest dużo większa, nie spotkałem się z kotwami chemicznymi - zapytam w markecie, dzięki za info. Napisz jeszcze jaki uchwyt zastosowałeś? nie ma znaczenia, i tak nie wyrwiesz tego na kołkach 2 x 8 wisi na przegubie 36 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owar 29.04.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam,Mam do zamontowania chwytotablice w cegle dziurawce nad drzwiami. Chwytotablica to urządzenie treningowe do wspinaczki - zamiast na drążku podciągam się na tym, żeby ćwiczyć silę palców. Wygląda tak:http://i89.photobucket.com/albums/k235/judzinb/tablicowe/niebbia.jpg Montowana na 2-4 kołkach w zależności od modelu.Pytanie - na czym zamontować, żeby się nie wyrwało przy podciąganiu?Sam ważę 70kg, ale dodatkowo będę stosował obciążenie - 20kg i dochodzi dynamika ruchu. Jest szansa, że jak nawet zaleję to jakimś klejem, to wyrwie się ze ścianą? Nie chciałbym oberwać kiedyś w twarz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
F670ES 21.11.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) Jako, że to mój pierwszy post WITAM wszystkich serdecznie. Przepraszam za odświeżanie tak starego tematu, ale stwierdziłem, że bez sensu jest zakładanie takiego samego skoro już istnieje. Chciałbym zamontować do ściany (cegła pustak kratówka + 2-3cm gipsu - grubość całej ściany 16cm) taki oto drążek : http://allegro.pl/drazek-do-sciany-10-chwyt-xxl-80cm-hak-gratis-gw24-i2751587679.html . Drążek chciałem zamontować na kotwy chemiczne 10x130mm - 7 sztuk. Pytanie czy wytrzyma to obciążenie podciągającej się osoby : 100kg ? Dodam, że nie mam możliwości przewiercenia na wylot. Pozdrawiam Edytowane 21 Listopada 2012 przez F670ES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.11.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Siedem punktów mocowania na kotwach chemicznych wytrzyma wszystko, prędzej zawalisz tą ścianę niż to wyrwiesz. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts