NEXX 04.08.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam. Mam zamiar adaptowac pomieszczenie po byłym warsztacie samochodowym. Chce postawić ścianę działową: wysokość 4 m, szerokość 5,6 m. Jak, w dobry i tani sposob dokonać zakotwienia szkieletu do sufitu, podłogi i ścian bocznych? W jaki sposob łączyć elementy szkieletu ze sobą (czy poprzez kątowniki)? Z góry dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 05.08.2008 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 a czemu szkielet drewniany a nie profile ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NEXX 05.08.2008 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Ze wzgl. na rozmiar ściany (4,0 x 5,6 m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RangeR88 05.08.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ja bym zrobil to tym http://www.multigrip.pl/okucia_do_drewna/index.htm ps. sciany z profili bardziej sie "trzęsą" z drewnem w srodku stoja lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 05.08.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 z profili mozesz robić ściany nawet 6,5m wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NEXX 05.08.2008 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Uzupełnie... w ścianie musi sie znaleźć miejsce na drzwi i okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RangeR88 05.08.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 hmm ja mam co prawda sciane (3 metry wysokosci) z drzwiami na profilach i ani troche drewna tam nie ma ale mlodsza siostra trzasnela drzwiami i gips wkolo ftryny powyskakiwal i na laczeniu nowej sciany ze stara pojawily sie rysy;] nadal obstaje przy moim rozwiazaniu przy scianach bocznych kantowke bezposrednio do sciany do sufitu i podlogi mocowac za pomoca "blach" pamietaj tylko ze futryne drzwiowa, okienna zreszta tez najlepiej przymocowywac bezposrednio do drewnianych filarow twojej sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 06.08.2008 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Uzupełnie... w ścianie musi sie znaleźć miejsce na drzwi i okno. - nie ma problemu .... mlodsza siostra trzasnela drzwiami i gips wkolo ftryny powyskakiwal i na laczeniu nowej sciany ze stara pojawily sie rysy;] - typowe błedy wykonawcze - zły dobór profili , mocowań profili , mocowań płyty do profili i rozplanowania płyt ... - teraz to prawie wszyscy uważają się za " monterów gk ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts