zbigmor 11.09.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Sorry, ale te przepisy to jakieś gówno... Jeśli mogę postawić wiatę obok wiaty sąsiada, to jak słusznie tu zauwazono, on wybudował taką wiatę nielegalnie...Dokładnie. Krzysztofh popatrz jeszcze raz na swoje zdanie: "Możesz umieścić śmietnik w rogu działki czyli przylegający do dwóch granic działki pod warunkiem, że na granicy pomiędzy Twoją działką a sąsiada, sąsiad też ma wiatę śmietnikową. Już chyba wszystko powiedziane." Na jakiej podstawie sąsiad postawił swój śmietnik w rogu, jeżeli Twojego tam jeszcze nie było. A nie przyszło wam do głowy, że przepis ten nawiązuje do wcześniejszej sytuacji prawnej, w której takie coś było dopuszczalne? Świat (i przepisy) nie kręci się tylko wokół młodych ludzi, którzy budują się na początku 21 wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 11.09.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 10 m?? To ja nie mam gdzie ustawić smietnika. Cyba że za domem, ale tam z kolei smieciarka nie dojedzie. Co za durny przepis. Kto go przestrzega!? Mam wrażenie, że o takich "szczegółach" to trzeba myśleć przed kupnem działki... Kolega to z pewnościa przed zakupem działki myślał również o takich duperelach. A swoją drogą idioci Ci którzy ustalaja takie przepisy skoro np. u mnie linia zabudowy to 6 m. od ulicy i po 4 m. jak wiadomo od działek sąsiednich. To gdzie od frontu umieścić śmietnik zgodnie z przepisami - niewykonalne. A jeśli ktoś ma działkę całe 400 m2 (20 x 20 m.) to se może śmietnik tylko wybudować bo na dom miejsca nie starczy?. Banda kretynów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 11.09.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 10 m?? To ja nie mam gdzie ustawić smietnika. Cyba że za domem, ale tam z kolei smieciarka nie dojedzie. Co za durny przepis. Kto go przestrzega!? Mam wrażenie, że o takich "szczegółach" to trzeba myśleć przed kupnem działki... Kolega to z pewnościa przed zakupem działki myślał również o takich duperelach. A swoją drogą idioci Ci którzy ustalaja takie przepisy skoro np. u mnie linia zabudowy to 6 m. od ulicy i po 4 m. jak wiadomo od działek sąsiednich. To gdzie od frontu umieścić śmietnik zgodnie z przepisami - niewykonalne. A jeśli ktoś ma działkę całe 400 m2 (20 x 20 m.) to se może śmietnik tylko wybudować bo na dom miejsca nie starczy?. Banda kretynów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 11.09.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Kolega to z pewnościa przed zakupem działki myślał również o takich duperelach. Szczerze? Kupując działkę myślałem tylko o tym, żeby zrobić to jak najszybciej, zanim mnie ktoś uprzedzi, bo była strasznie tania. Dopiero potem przyszła refleksja w stylu: jak postawić dom na działce szerokości 17 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts