poszukiwana 05.08.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 wykonawcą jest osoba fizyczna, umowa podpisana 5 dni temuale wykonawca zanim zaczął już nabroił i teraz chcę anulowac tę umowęjak to zrobić żeby nie miec problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 stanowczo /bez podawania ręki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vrinda 05.08.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Przede wszystkim to zależy od tego jakiej treści masz umowę. Jakie są zawarte w niej podstawy i terminy wypowiedzenia umowy. Warto rozważyć ewentualne odstąpienie od umowy. Różnica jest taka, że w przypadku odstąpienia od umowy, strony wzajemnie zwracają sobie to co świadczyły, gdyż umowę uważa się za niebyłą. Najczęściej chodzi o rozliczenia. Pytanie jednak, czy umowa to przewiduje i w jakich okolicznościach. Za mało podałaś danych, żeby móc cokolwiek dokładniej doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poszukiwana 05.08.2008 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 jeszcze nic nie zrobili, nie weszli na działkę, jeszcze nic nie zapłaciłam, w umowie jest zapis o rozwiązaniu umowy w wyniku rażących zaniedbań ze strony wykonawcy.. ale oni jeszcze nie zaczęli.. więc kicha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 czyli, szukasz pretekstu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.08.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 O ile wiem w ciagu 10 dni masz prawo do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.08.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 jeszcze nic nie zrobili, nie weszli na działkę, jeszcze nic nie zapłaciłam, w umowie jest zapis o rozwiązaniu umowy w wyniku rażących zaniedbań ze strony wykonawcy.. ale oni jeszcze nie zaczęli.. więc kicha..No to jeżeli jeszcze nic nie zaczął, to jak mógł już nabroić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.08.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 czyli, szukasz pretekstu ...Pewnie znalazła tańszą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.08.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 czyli, szukasz pretekstu ...Pewnie znalazła tańszą ekipę. Jeżeli tak to odpal gościowi koszty przyjazdów, kalkulacji i rozstań się przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 05.08.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 wklej tutaj treść umowy, którą zawarliście (ale bez takich szczegółów jak godło umawiających się stron). następnie powiiedz, co takiego ci nabroili, skoro nic nie zrobili? wówczas może ktoś ci sensownie doradzi. póki co, wygladasz na takiego, co to chce się wymigać, bo się nagle rozmyślił (po konsultacji z dawnym kolegą z podwórka, który polecił inną ekipę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vrinda 05.08.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 O ile wiem w ciagu 10 dni masz prawo do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny. Tylko jeśli umowa została zawarta poza siedzibą przedsiębiorstwa i to na zasadzie akwizycji. Wówczas ma zastosowanie odpowiedni przepis. W przypadku umów takich jak tutaj mowa, ten przepis nie ma zastosowania. Zgadzam się z Hybrisem - trzeba znać i przeczytać dobrze umowę. A w najgorszym wypadku pogoń wykonawcę, niech on Cię ściga. Tylko czy jesteś pewna, że nie wyrządzisz mu tym samym szkody w postaci np. utraconych pożytków (w tym samym czasie mógł zawrzeć inne umowy i zarabiać, zamiast siedzieć u Ciebie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poszukiwana 05.08.2008 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 nabroił tam gdzie robił dotychczas - czyli u mojego brata, miał tam skończyć i przyjść do mnie, ale okazał się delikatnie mówiąc nieuczciwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poszukiwana 05.08.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ja tez jestem stratna, gdzie ja teraz znajdę porządną ekipę w krótkim czasie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 05.08.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ja tez jestem stratna, gdzie ja teraz znajdę porządną ekipę w krótkim czasie??? Znajdziesz, tylko zapłacisz więcej... A ta do tej pory była porządna czy tania? Spróbuj najprostszego rozwiązania, czyli pogadaj że jednak nie chcesz z nimi współpracować i tyle. W razie czego zapłać za dojazdy czy co tam będą chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poszukiwana 05.08.2008 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ok, tak zrobię, w końcu wiedzą co zrobili i że konsekwencje muszą byćpozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 05.08.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Jeżeli już uda sie zawrzeć porozumienie w sprawie rozwiazania umowy to nie zapomnij spisać tego. Dobrze jest wpisać że strony umowy rezygnują ze wszelkiego rodzaju roszczeń, ktore powstały lub mogą powstać w wyniku zawrcia i następnie rozwiązania umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts