Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zerwanie umowy z wykonawcą

Recommended Posts

Przede wszystkim to zależy od tego jakiej treści masz umowę. Jakie są zawarte w niej podstawy i terminy wypowiedzenia umowy. Warto rozważyć ewentualne odstąpienie od umowy. Różnica jest taka, że w przypadku odstąpienia od umowy, strony wzajemnie zwracają sobie to co świadczyły, gdyż umowę uważa się za niebyłą. Najczęściej chodzi o rozliczenia. Pytanie jednak, czy umowa to przewiduje i w jakich okolicznościach. Za mało podałaś danych, żeby móc cokolwiek dokładniej doradzić.

wklej tutaj treść umowy, którą zawarliście (ale bez takich szczegółów jak godło umawiających się stron). następnie powiiedz, co takiego ci nabroili, skoro nic nie zrobili?

wówczas może ktoś ci sensownie doradzi. póki co, wygladasz na takiego, co to chce się wymigać, bo się nagle rozmyślił (po konsultacji z dawnym kolegą z podwórka, który polecił inną ekipę)

O ile wiem w ciagu 10 dni masz prawo do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny.

Tylko jeśli umowa została zawarta poza siedzibą przedsiębiorstwa i to na zasadzie akwizycji. Wówczas ma zastosowanie odpowiedni przepis. W przypadku umów takich jak tutaj mowa, ten przepis nie ma zastosowania.

Zgadzam się z Hybrisem - trzeba znać i przeczytać dobrze umowę.

A w najgorszym wypadku pogoń wykonawcę, niech on Cię ściga. Tylko czy jesteś pewna, że nie wyrządzisz mu tym samym szkody w postaci np. utraconych pożytków (w tym samym czasie mógł zawrzeć inne umowy i zarabiać, zamiast siedzieć u Ciebie).

ja tez jestem stratna, gdzie ja teraz znajdę porządną ekipę w krótkim czasie???

Znajdziesz, tylko zapłacisz więcej... A ta do tej pory była porządna czy tania?

Spróbuj najprostszego rozwiązania, czyli pogadaj że jednak nie chcesz z nimi współpracować i tyle. W razie czego zapłać za dojazdy czy co tam będą chcieli.