octagon2 02.11.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Dziękuje za Twoją opinie zezo, nie sprzedaje tej blachodachówki jestem zwykłym małym inwestorem który próbuje zaadaptować 40 letni dom. Jeśli chodzi o dachówke to oczywiście można ja kupić w cenie dobrej blachy, ale jest to najtańsza dachówka i nie zawsze dobrej jakości. Mam z tym przykre doświadczenia; Na domu niespełna 10 letnim położona dachówka była częściowo wymieniana a drugi raz była malowana bo farba odeszła, owszem wszystko na gwarancji; ale komu sie chce za tym latać JEśli chodzi zaś o gwarancje to mi wystarcza fakt że producent podejmuje sie gwarancji na 50 lat znaczy wie co produkuje, a minie chodzi o pokrycie które nie bedzie wymagało ciągłych konserwacji. Nie jestem i nie chce być wyrocznią ja poprostu wybrałam takie pokrycie, po solidnej lekturze ofert na naszym rynku. Ale jestem ciekawa jaką blache Ty posiadasz na swoim dachu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octagon2 02.11.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 http://www.muratorplus.pl/technika/dachy/konstrukcje/__---blachodachowka-z-posypka---_,17057_4647.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 03.11.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 octagon2 napisała Ale jestem ciekawa jaką blache Ty posiadasz na swoim dachu Pruszyński Kron w puralu http://www.pruszynski.com.pl/produkty_szczegoly.php?cat=7&obj=54 Nie jest to mercedes w pokryciach dachowych ale taką wybraliśmy, z różnych przyczyn, jak na razie jest na moim dachu 3 lata, jak na daną chwilę nie widzę wad. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octagon2 03.11.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Całkiem ciekawy ten KROn, jednak chociażby z samych walorów estetycznych wole blache z posypką, cenowo nie jest duzo tańszy ten kron wiec mnie osobiście nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 06.11.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 marek_4m napisał Mam dylemat: gont bitumiczny czy blacha ? Żona jest za blachą a ja za gontem. Dom będzie w lesie sosnowym. marek_4m posłuchaj Dzisiaj czyściłem rynny, wiadomo las sosnowy to igieł jest multum, zrobiłem więc rusztowanie i włażę do góry, rynny pełne igieł, wyczyściłem rynny od zachodniej strony, przeniosłem rusztowanie od strony wschodniej, wyszedłem i to co zobaczyłem to powiem tak SZOK 1/3 dachu zielona, o ile z daleka nie widać to z bliska nie wygląda mój dach ciekawie ta zielona maź na blachodachówce mnie załamała, ale nie ma rady zabrałem się za czyszczenie mojego dachu, troszkę mi zeszło nie wyczyściłem całego nie mogłem dostać, muszę coś pomyśleć na wiosnę aby usunąć ten zielony mech z mojego dachu. Ale jak tak czyściłem, myłem dach to myślałem sobie o tych co to polecają pokrycie dachowe z posypką do lasu, wydaje mi się że nie można nic gorszego zrobić jak dać takie pokrycie do leśnej głuszy, może i są firmy które potrafią usunąć ten mech nawet z takich porowatych pokryć, ale oczywiście pewnie troszkę to kosztuje. Reasumując naprawdę radzę się dobrze zastanowić co dać do lasu. z blachy nie schodzi ten mech łatwo a co dopiero z innych porowatych powierzchni. Powodzenia życzę w dążeniu do celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_4m 12.11.2008 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Jak myślicie, w jakiej najniższej temperaturze można kłaść gont ?Producenci podają jako graniczną temperaturę 5 stopni C . " Fachowcy " straszą, niezwulkanizuje się, zabrudzi się warstwa klejąca itp.Czyżby w krajach gdzie gont jest najpopularniejszym pokryciem dachowym, kładzie się go tylko w lecie ?Może jest ktoś na forum kto kładł gont w niskich temperaturach ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 12.11.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Skończyłem u siebie kładzenie gontu z końcem września. Temperatura z reguły oscylowała w granicach 20 C. Zdarzyło sie kilka dni w rejonie 11 C i wtedy różnica w wulkanizacji była zauważalna. Myślę, że położyć sie da przy takiej temperaturze, ale wtedy należy podgrzewać każdy pasek. Niestety podnosi to koszt i zwiększa czas kładzenia pokrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 19.11.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 ja juz w zasadzie zdecydowalam sie na blache z posypka tylko teraz nie wiem ktora wybrac: AHI ROOFING, Bond od Pruszynskiego czy Metrotile polecany przez octagon-a. Ceny wszystkich zblizone do siebie, chociaz od Pruszynskiego - najdrozej Koledzy i Kolezanki pomozecie wybrac najlepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 19.11.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 bierz tą która Ci się najbardziej podoba wizualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 21.11.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 A co myślicie o kryciu blachą na rąbek stojący? Czy to drogie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_4m 01.12.2008 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Jak myślicie, czy dach pokryty płytą OSB, na to papa podkładowa na welonie szklanym może bezpiecznie poczekać na położenie gontów do wiosny ?Jeśli nie, to co proponujecie? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmach 01.12.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ja tak czekam, ale mam pełne deskowanie plus papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_4m 23.02.2009 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam,Zapewne kilka osób zamierza pokryć swój dach gontem w nadchodzącym sezonie. Proszę o subiektywne opinie na jaki gont się zdecydowaliście i dlaczego?I jeszcze pytanie do obserwujących rynek od dłuższego czasu. Jak tam ceny? Spadają, rosną?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 25.03.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ja wybralem gont amerykanski Owens Corning OAKRIDGE PRO 30® AR http://columen.pl/?page=gonty-bitumiczne-owens-corning cena promocyjna 29/m2 bo gont sprowadzony z USA na jesien, sprzedawca mowi ze następne dostawy beda drozsze z powodu na wyzszy kurs $, ale kto to wie? ukladanie gontu + plyty OSB 34/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_4m 25.03.2009 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Jaki kolor?Ja wybrałem podobnie ciemny brąz. Mam jednak pewne wątpliwości. Dostałem próbkę i jest ...jakaś taka bez wyrazu. Może to zbyt mały fragment?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 25.03.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Jaki kolor? my wybralismy Onyx Black. pasuje do kolory kolnierza Veluxa i zdecydowanie odroznia sie od wszystkich okolicznych brazow i ceglanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_4m 10.04.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Witam,Mam dylemat. Domek jest narazie pokryty papą podkładową przytwierdzoną dość gęsto papiakami. Niebawem zamierzam go pokryć gontem ogrubości 5mm. Wyciągać te papiaki czy nie ? Jest z tym trochę kłopotu, a boję się, że gont będzie na nich falował. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmach 21.04.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 W końcu się doczekałem. Owens Corning chateau green na dachu: http://img4.imageshack.us/img4/6674/gontowenscornig.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 21.04.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 witamwiększość z Was jest nastawiona na Owens Corning, a co z innymi firmami iko, icopal, isola? owens jest zdecydowanie najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubamo 27.05.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Ja polecam dwuwarstwowy Landmark firmy certainteed. IKO i Owens się chowają a kolorystyka powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts