Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za ogrodzenie z siatki...

krysia2006

Recommended Posts

• 2 weeks później...

W moim przypadku ceny kształtowały się tak:

38 metrów ogrodzenia czyli 16 słupków + 4 rolki siatki kosztowało mnie:

bez podmórówki

1.Materiały:

- słupek - 19 zł (używana rura 2 cale - piaskowana),

- siatka - 1 rolka 120 zł.,

- beton - 0,7 worka cementu na słupek

- piasek - około 1,5 tony - zwykły niesortowany

- inne 100 zł

2. Robocizna:

1000 zł.

cześć, nasza ekipa ma na koniec ze 2 dni przestoju przed następną budową i zaproponowali, że zrobią ogrodzenie. Ogrodzenie w cudzysłowiu, czyli wmurowanie samych słupków - siatkę później będę sam zakładał. Będzie tego z 50szt, 4 narożne, z 4 z rozpórkami - 120mb ogrodzenia. Zalewanie dołków na ok. 80cm, słupki w beton z 50cm - długie gdzies na 2,2m.

Ile zaśpiewać za samą robociznę od 1 słupka?

• 2 weeks później...
A ja sobie sam zrobiłem ogrodzenie. To naprawdę nic trudnego :D a jaka satysfakcja :lol: :lol: :lol: I jesze moja najdroższa z zimnym piwkiem 8)

...też będziemy sami ogradzać :) jak zorientowaliśmy się w cenach robocizny a siatki ok 70 m stwierdziliśmy że szkoda kasy i przyda się na ważniejsze sprawy a tutaj jeszcze potwierdzenie że żadna filozofia :) no zobaczymy jak to u nas wyjdzie :oops:

• 2 weeks później...
Ile wychodzi metr (będzie tego około 110 m), ogrodzenia dla wykonawcy na gotowo (bez cementu i piasku), za wykopanie pod fundamencik, wylanie murka betonowego, siatka zielona dobrej jakosci, słupki.... materiał plus robocizna.....

Witam,

Mi własnie dzisiaj zaczynają montować odrodzenie - Wrocław.

Też szukałam, bo ceny były bardzo różne.

W końcu udało mi się znaleźć fachowca, który zrobi to za 76 zł/ mb.

Nie interesuje mnie zupełnie nic.

Pan przyjechał, wymierzył, pokazała zdjęcia swoih realizacji, zawiózł mnie nawet na jedną budowę w okolicy. Siatka zielona, powlekana - 1,5 m wysokości.Słupki też zielone, z kapturkami. Wszystko z betonowymi krawęznikami, a słupki zabetonowane do linii przmarzania (co by to nie było).

Mam 88 m do wykonania i jak twierdzi skończą najpóźniej w sobotę rano.

Ale miałam i takie oferty, gdzie za to samo chcieli po 110 zł, a nawet jedem 125 zł.

Trzeba szukać :)

• 2 years później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...