Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za ogrodzenie z siatki...

krysia2006

Recommended Posts

• 3 weeks później...

To jest cena robocizny :( I to raczej standardowa cena 30zł/mb

Być może u mnie powinno byc taniej bo przecież nie miałem wylewanej podmurówki ale mam nierówną działkę i każdy słupek jak pisałem bym ustawiany niwelatorem. Inaczej musiałbym zatrudnić dodatkowo geodetę który by przez kilka dni musiał przyjeżdżać i być podczas zalewania słupków.

Edytowane przez autorus

• 2 years później...
Wykopuje temat z czeluści.

Ile płaciliście w zeszłym roku za wykonanie ogrodzenia z siatki za sama robociznę?

Ja podjąłem się robocizny samemu:p i to mimo iż jestem zupełnie zielony w tematach budowlanych. Wykonałem ok 25mb (jeden bok mi został do zamknięcia) w dosłownie parę godzin po obejrzeniu 10-minutowego filmiku instruktażowego na youtube. Poważnie to jest tak proste, że nie warto za to płacić.

Ja podjąłem się robocizny samemu:p i to mimo iż jestem zupełnie zielony w tematach budowlanych. Wykonałem ok 25mb (jeden bok mi został do zamknięcia) w dosłownie parę godzin po obejrzeniu 10-minutowego filmiku instruktażowego na youtube. Poważnie to jest tak proste, że nie warto za to płacić.

Być może też się sam zdecyduje, mam tego 160 metrów.

Dzwoniłem do gościa,który się tym zajmuje i zaśpiewał mi cenę 12 000.Szacuje,że sam materiał nie powinien przekroczyć 7000 a więc bierze za sama robociznę coś koło 5000.Wydaje mi się to sporo, tym bardziej,że nie mam lewych rąk

Tylko policz, jak długo to będziesz robił i uwzględnij zabezpieczenie materiału na czas wykonywania ogrodzenia.

Mojemu sąsiadowi ukradli 90 bardzo ładnych słupków i siatkę. W ciągu dnia stawiał, w nocy rozebrali.

U mnie ekipa przywoziła słupki i siatkę na bieżąco i w 3dni zrobili 260m ogrodzenia z podmurówką pływającą. Fakt, zapłaciłem 17000, ale sąsiad chyba trochę drożej w sumie wyszedł.

• 1 month później...
To jest cena robocizny :( I to raczej standardowa cena 30zł/mb

Być może u mnie powinno byc taniej bo przecież nie miałem wylewanej podmurówki ale mam nierówną działkę i każdy słupek jak pisałem bym ustawiany niwelatorem. Inaczej musiałbym zatrudnić dodatkowo geodetę który by przez kilka dni musiał przyjeżdżać i być podczas zalewania słupków.

Witam. Mam do ogrodzenia 400mb...Jakiej ceny mogę się spodziewać za położenie siatki bez podmurówki? Chodzi mi o cenę za 1 mb- sama robocizna, materiał mój.Proszę o podowiedź, żeby nie zejść na zawał

Edytowane przez monika9744
pomyłka

• 2 months później...
ja też robiłem sam, około 140mb bez podmurówki. Jedynie teściu i ojciec pomagali mi przy rozwieszaniu drutów naciągowych i siatki. Nie jest to specjalnie trudne.

Witam

Chce zrobic tak samo.

130mb bez podmorowki

Ale jak to jest z terenem?

Czeba przedtem cos wyrownac?

Czy jakies inny sposob?

Chodzi o pas na ktorym beda wmurowane slupki.

Witam

Chce zrobic tak samo.

130mb bez podmorowki

Ale jak to jest z terenem?

Czeba przedtem cos wyrownac?

Czy jakies inny sposob?

Chodzi o pas na ktorym beda wmurowane slupki.

Witam,

zależy, czy chcesz stawiać ogrodzenie z siatki, czy z paneli. Jeżeli nie chcesz wyrównywać terenu pod ogrodzenie to polecam szczególnie siatki. W ofercie Betafence znajdziejsz siatki zgrzewane Pantanet Family i Pantanet Protect z 20-letnią gwarancją jakości. Takie ogrodzenie naciąga się na słupach. Jeśli różnice w wysokości terenu są niewielkie, siatkę naciągniesz tak, że będzie wyglądała dobrze - w górnej części będzie na tej samej wysokości na całej długości ogrodzenia, natomiast u dołu pozostaną wolne przestrzenie tam, gdzie są obniżenia terenu.

Natomiast wysokość ogrodzenia z paneli na nierównościach możesz regulować za pomocą słupów - kolejne przęsła montuje się wtedy odpowiednio ok. 10 cm powyżej lub poniżej poprzedniego, usyskując stabilną konstrukcję.

Instrukcje montażu - również takiego na nierównościach - znajdziesz na ogradzamy.pl

Pozdrawiam

Krzysztof Krysiński

• 5 months później...

Ogrodzenie wprawdzie na północy, ale ...

140 m siatki powlekanej wysokości 180 cm + słupki to cena ok 4500 pln, jakość nie jest marketowa. Ogrodzenie na głębokiej (70 - 80 cm) betonowej wylewce, robocizna 7000 pln za całość. Czyli robocizna wychodzi ok 50 zł/ metr ogrodzenia. Beton + uzbrojenie + deseczki jeszcze do wykorzystania przy dalszych pracach budowlanych = 5500 pln.