agnikkrol 29.09.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Własnie mamy dokonać wyboru cegły klinkierowej na kominy. Szukamy ciemną wiśnie, burgund, ciemne bordo. Jaką firmę wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 29.09.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Ja zdecydowalem sie na ceglę pełną CERG z CRH Klinkier (kolor ciemnoczerwony, do tego fuga antracyt szara). Mam nadzieje, że to bedzie ładnie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 29.09.2003 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 W hurtowni jest specjalna zaprawia do klinkieru ale za 3 kominy wyszło mi 800 zł. !!! Słyszałam też o jakimś barwniku do zaprawy i wtedy wychodzi dużo taniej. Czy ktos wie jaka jest różnica między tymi zaprawami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 29.09.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Ja uzyje zwyklej zaprawy cementowej z plastyfikatorem. Na zewnątrz kolorowa fuga do klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 29.09.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Popieram jak wyzej, trzeba do zwykłaj zaprawy cermentowej dodać odpowiedniego plastyfikatora, kosztowalo mnie to jakieś 50 zł. Chodzi o to, że komin przy dużej różnicy temperatur (w zimie) bardzo pracuje, tworzą się małe pęknięcia w które wchodzi woda tworząc lód i rozbija wiązanie. Plastyfikator jest potrzebny by stworzyć wiązanie twarde jak skała i wtedy nic nie szkodzi kominowi, ja tak mam u siebie. Cene podałem na dwa duże kominy. Wydaje mi się ze 800 zł to lekka przesada, spytaj na innym skaładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 29.09.2003 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Obejrzyj NF 19 Robena, Etnę CRH i Kosmo chyba też CRH Oglądaj kolory na składach, a nie w Internecie, bo są olbrzymie różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 29.09.2003 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Uwaga na zwykla zaprawe z barwnikiem bo ona po pewnym czasie potrafi sie ODBARWIAC...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 30.09.2003 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Najbardziej podoba mi się KOSMO Wienerbergera kl. 350. Dowiadywałam sie o cenę i okazalo sie ze w jednej z hurtowni jest w promocji za 1,65 zł. To chyba dobra cena ale czy dobra cegła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 30.09.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Co do ceny Kosmo się nie wypowiem, ale jak chcesz murowaćkomin, to zdecydowanie nie z cegły za 1,65/szt. Kategorycznie(przynajmniej wg mojego kierownika budowy) komin ma byćwymurowany z cegły PEŁNEJ czyli bez wyżłobień. Kosmo w takim przypadku w zeszłym roku kosztowało 3,20/szt i trzeba było je zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 30.09.2003 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Ja tez myslalem o wyborze cegly klinkierowej dziurawki za 1,7 zł. Moj kierownik tez mi to stanowczo odradzil, ale pokusa byla, kilkaset zlotych oszczednosci..... Zdecydowalem sie jednak na cegle pelną CERG z CRH za 2,70 zł/sztuke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 30.09.2003 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 No ale skoro w zeszłym roku ta cegła kosztowała 3,20 a tezar ta sama cegła kosztuje 1,65 to chyba tylko powinnam się z tego cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 30.09.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 sądze, że to nie ta sama cegla. 3,20 to cegla pełna, a 1zł z groszami to cegla dziurawka (tak mysle, a może faktycznie pełna?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 30.09.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Dokładnie. Cena pełnej równa się ok 2x cena dziurawki. Wiem bo sam miałem ten sam dylemat przy kupnie Kosmo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts