daro21_byd 05.08.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam. Mieszkam na parterze w nowo wybudowanym bloku. Podczas silnych wiatrów woda w muszli klozetowej porusza się a z odpływu wanny dochodzą dość głośne odgłosy bulgotania. Nie wiem czy to spowodowane, czy czymś to grozi i ewentualnie czy można to zmienić i czy warto chodzi o wannę - jest tam dosyć płaski syfon, może nie stoi tam dostatecznie dużo wody, i podczas wiatrów wytwarza się ciśnienie poruszające tę wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ... chodzi o wannę - jest tam dosyć płaski syfon, może nie stoi tam dostatecznie dużo wody, i podczas wiatrów wytwarza się ciśnienie poruszające tę wodę? j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro21_byd 05.08.2008 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ok, a czy ma to jakieś znaczenie poza słuchowym? warto kombinować i zmieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 05.08.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Jeśli nie śmierdzi, to olać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.08.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Jeśli nie śmierdzi, to olać. chcesz olać wiatry????? no, to dopiero wtedy będzie cuchnęło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.08.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Jeśli nie śmierdzi, to olać. Absolutnie nie należy sikać do wanny !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 06.08.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Witam. Mieszkam na parterze w nowo wybudowanym bloku. Podczas silnych wiatrów woda w muszli klozetowej porusza się a z odpływu wanny dochodzą dość głośne odgłosy bulgotania. Nie wiem czy to spowodowane, czy czymś to grozi i ewentualnie czy można to zmienić i czy warto chodzi o wannę - jest tam dosyć płaski syfon, może nie stoi tam dostatecznie dużo wody, i podczas wiatrów wytwarza się ciśnienie poruszające tę wodę? zalecam espumisan - problem powinien zniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 06.08.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Tytuł mnie powalił: Bulgotanie z odpływu wanny podczas wiatrów Kojarzy mi się z naturalnym Jaquzi - jak się ma wiatry to się ma bulgotanie w wannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 06.08.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Qrde, żródeł siarkowych się ludziom zachciało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 06.08.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Zobacz jak wygląda wentylacja łazienki - chodzi o wyprowadzenie nad dach. Spróbuj otworzyć drzwi łazienki jak są wiatry i zobacz czy efekt zanika. Może jest takie zawirowanie powietrza nad dachem , że wpycha powietrze do pomieszczenia, a przy zamkniętych drzwiach i niskim syfonie właśnie tam znajduje sobie najmniejszy punkt oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.08.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Spróbuj otworzyć drzwi łazienki jak są wiatry No wtedy to ja zamykam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.08.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Spróbuj otworzyć drzwi łazienki jak są wiatry No wtedy to ja zamykam... Tu własnie chodzi o nowe spojrzenie na problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.08.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Spojrzenie? hmmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.08.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Spojrzenie? hmmmm... właśnie... spojrzenie... nowe... chociażby przez drzwi! (otwarte) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts