Diana Lisowska 06.08.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Witam !Czy zaczął ktoś budowę domu Amaltea1 pracowni Dobre Domy?Pozdrawiam Diana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnad1 09.09.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam. Zaczynam budowę domu Amaltea ale z dwustanowskowym garażem za ok 1,5 miesiaca. Po trzech miesiącach poszukiwań wreszcie znaleźliśmy projekt praktycznie dla nas idealny - ładny z zewnątrz i bardzo funkcjonalny w środku. Oczywiście będzie parę zmian - najważniejsza to podpiwniczenie pod garażem na kotłownię - reszta to drobnica mało istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnad1 09.09.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 I jeszcze link do domku: http://www.dobredomy.pl/?id_project=142 Tutaj co prawda wersja z garażem pojedyńczym ale w pracowni dostępny już jest w wersji z garażem dwustanowiskowym ( na stronie jeszcze nie ma ale trzeba pytać w pracowni ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diana Lisowska 17.09.2008 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witaj!Super że znalazł się ktoś kto postanowił wybudować tak piękny domek!!!! mam nadzieję że będziemy w kontakcie. My zlikwidowaliśmy garaż gdyż mamy dużą działkę i będzie stał domek gospodarczy. Czekamy na dokumenty, mamy nadzieję że wylejemy fundamenty w tym roku. Jesteście już zdecydowani z czego będzi3ecie budować? Z czego ściany i dach? My nie wprowadzamy większych zmian. Ale napewno nie będzie z sypialni wyjścia na pole tylko okno. i nie będzie okna w pralni. Na razie tyle ale jeszcze myślimy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy32 23.09.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam.Mi też wpadł w oko ten projekt i ciekawi mnie czy znacie może przybliżone koszty budowy tego domu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BESA1 28.09.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Dzień dobry,też mamy zamiar zbudowac Amalteę 2 z podwójnym garażem. Właśnie jesteśmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę. Jesteśmy z Żar woj. Lubuskie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diana Lisowska 15.10.2008 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam.Mi też wpadł w oko ten projekt i ciekawi mnie czy znacie może przybliżone koszty budowy tego domu? Pozdrawiam. Pracowania projektowa podaje koszty stanu surowego zamkniętego itd. ale moim zdaniem są one bardzo zawyżone. Według nich to ok 350 tyś. ja za tyle to zamierzam wszystko zrobic i sie wprowadzić!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariab0202 17.10.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witam! Nam również bardzo spodobał się projekt domu Amaltea III (bez garażu). Działkę mamy dużą więc garaże wybudujemy oddzielnie. Domek wygląda bardzo ładnie z zewnątrz i ma funkcjonalne rozmieszczenie pomieszczeń w środku.Niepokoi mnie mały metraż tego domu a zwłaszcza kuchni, jadalnia może być. Zastanawiam sie czy można poszerzyć ten dom i czy nie straci na wyglądzie zewnętrznym. Proszę o uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy32 21.10.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam serdzecznie. Ja także zainteresowałem się domkiem Amaltea ale po analizie rysunków szczegółowych ,niepokoi mnie podciąg który biegnie przez salon, korytarz i łazienkę( słupy są chyba schowane w ścianach). Może ktoś z budujących rozwieje moje wątpliwości.Czy ten podciąg jest na wierzchu czy też schowany w stropie. Za odpowiedż dziękuję.A tak poza tematem ,może ktoś ma zdjęcia w realu tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stoopek 23.10.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam,Mi również podoba się projekcik Amaltea (wcześniej zastanawiałem się nad projektem Orion II). Wraz z żoną wybraliśmy projekt Amaltea II. Czy jesteście w stanie podać namiary na realizację tego domu (Amaltea może być I, II, III) na terenie woj. dolnośląskiego, opolskiego, lubuskiego? z góry wielkie dzięki.P.S.Czy ktoś powiększa salon kosztem wcięcia tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diana Lisowska 27.10.2008 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witajcie! Cieszę się że jest coraz więcej zwolenników Amaltei . Nasz architekt opracował już wszystko. Podciągi z tego co wiem oczywiście są schowane, można zrobić strop tradycyjny. Jak na razie chyba nikt nie budował jeszcze Amaltei ponieważ ja byłam pierwszą osobą która zakupiła ten projekt. Jeszcze nie był gotowy od strony technicznej jak już byłam na niego zdecydowana. Wnętrze jest bardzo funkcjonalne.Co do kuchni to widziałam mniejsze ta jest w sam raz, dobrze urządzona spełni wszelkie oczekiwania.Co do tarasu to moim zdaniem starci na urodzie. Salon nie jest taki mały więc chyba nie trzeba go powiększać ( to oczywiście zależy od potrzeb). Oczywiście również czekam na cenne wskazówki!!! Pozdrawiam Diana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diana Lisowska 27.10.2008 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam! Nam również bardzo spodobał się projekt domu Amaltea III (bez garażu). Działkę mamy dużą więc garaże wybudujemy oddzielnie. Domek wygląda bardzo ładnie z zewnątrz i ma funkcjonalne rozmieszczenie pomieszczeń w środku. Niepokoi mnie mały metraż tego domu a zwłaszcza kuchni, jadalnia może być. Zastanawiam sie czy można poszerzyć ten dom i czy nie straci na wyglądzie zewnętrznym. Proszę o uwagi. Metraż zależy od Twoich potrzeb. Nas jest 4 i metraż jest rewelacyjny. Nawet jeden pokój jest rezerwowy. jeśli szukasz czegoś większego to ta pracowania ma podobne projekty o trochę większym metrażu, chociaż nie ma już tak fajnych rozwiązań jak Amaltea. My projektu szukaliśmy przez 2 lata, aż padło na Amaltee. Spełnia moje wszystkie oczekiwania, jest kuchnia jadalnia, niedaleko salon. Ważne że pokój na dole, a dzieci będą u góry ( nam też należy się trochę czasu dla siebie). Super że u góry jest łazienka i obok pralnia. Pokoje fajnie rozłożone. Jak dla nas super. Papiery gotowe do z łożenia o pozwolenie, tylko gmina podpisała papiery na kanalizację a teraz się wycofała i trzeba projektować przydomową oczyszczalnię. Trudno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Zabrza 03.11.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witam!Czy ktoś buduje Amalteę na Śląsku lub w okolicach?Bardzo proszę o kontakt-pozdrawiam!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stoopek 11.02.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ale tutaj cisza...Czy ktos zaczal w zeszlym roku budowac Amaltee? chetnie bym uslyszal jakas opnie a nawet zobaczyl ja w calej okazalosci :] jestem na etapie załatwiania papierologii na pozwolenie na budowe... ma nadzieje ze fundamenty uda sie wylac w maju/czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIAPL 17.02.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam. Niedlugo zaczynamy budowe w okolicach Bydgoszczy. Mamy juz pozwolenie na budowe i jestesmy w trakcie wyboru ekipy budowlanej.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diana Lisowska 19.02.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ja jak tylko stopnieje śnie i nie będzie mrozu ruszam z fundamentami! oczywiście na bieżąco będę podsyłać zdjęcia. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michmag1 08.03.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam. Zastanawiamy się z żoną nad budową domku i wpadł nam w oko projekt o którym tutaj mowa, lecz dwustanowiskowy garaż i z podpiwniczeniem. Zastanawiamy się jednak jak wygląda dom w realu i jaki jest faktyczny koszt budowy domu w stanie surowym. Jeżeli bylibyście Państwo w stanie nam pomóc i odpowiedzieć na pytanie to z góry dziękuję jeżeli ktoś posiada zdjęcia proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..Piotrek.. 19.03.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam. Również wybrałem projekt Amaltea w wersji z garażem dwustanowiskowym.To chyba najładniejszy projekt z setek przeze mnie oglądanych. Mam jednak pytanie odnośnie umiejscowienia kotłowni. Wybrałem tradycyjne ogrzewanie i mam kłopot z miejscem na piec. Niie wiem jak będzie w tym małym pomieszczeniu gospodarczym między garażem a resztą domu. Ktoś pisał o podpiwniczeniu. Czy na całej powierzchni garażu?? Gdzie wejście wtedy do piwnicy?? Druga sprawa jestem majsterkowiczem i u mnie kanał w garażu to rzecz święta i nie chciałbym z niego rezygnować. Proszę o sugestie i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycja8182 29.03.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam! Wybraliśmy wraz z mężem projekt Almatea I, ale mamy problem z umiejscowieniem kotłowni, ponieważ chcemy ogrzewanie na ekogroszek, a na to potrzeba dużo miejsca. Czy buduje ktoś Almatee z piwnicami lub chociażby piwnicami pod połową domu??? Planujemy wstawić okno zamiast wyjścia z pokoju na taras oraz usunąc okno z pralni. Czy ktoś z Was jest juz na etapie budowy tego domku i czy ma jakieś zdjęcia z budowy? Jeśli macie jakieś uwagi do tego projektu i ciekawe pomysły to piszcie na adres [email protected]. Serdecznie pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnicz 04.05.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A może ktoś już zaczął? Czakamy na zdjęcia z realizacji i ważne wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts