Strycharek 05.05.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam ja zaczołem dzisiaj wykop pod budowę domu amaltea II trochę z żoną pozmienialiśmy ale tylko parter nie będzie małego ganku od ogrodu tylko taras jak będe już dalej to wstawię zdięcja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnicz 05.05.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Do Strycharka: Można wiedzieć gdzie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strycharek 11.05.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam buduje woj.dolnośląskie,Sobin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strycharek 24.05.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam !! Dałem już zdiecja z rozpoczęcia na Muratorze AMALTEA II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziula3 02.06.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 witam wszystkich, my z mężem również budujemy ten domek, jesteśmy na etapie ścian piętra(skosy) i w połowie czerwca już dach , mamy trochę zmieniony projekt, gównie tym że dodaliśmy piwnice i nie żałujemy, w razie konkretnych pytań, proszę pisać na: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnicz 02.06.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 A może jakieś informacje o kosztach budowy? Każda informacja mile widziana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strycharek 03.06.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Witam koszt budowy domu według kosztorysu w projekcje to 274.198 tys. stan surowy zamknięty ja mam firmę narazie jestem na etapie budowy ścian (ceramika Roben) umowę mam podpisaną na stan surowy bez dachu (nawet budują szybko,czysto i pożądnie) jak się sprawdzą będą mieć dalszy etap koszt budowy+materiały to 149.000tys. no i dodam że mnie nic nie interesuje ani prąd,woda,dostawa materiału (firma jest droga ale pożądna) mieliśmy do wyboru trzy firmy i koszt budowy jaki przedstawili różnił się kwotom 20.000tys.my wybraliśmy droższą bo postawiliśmy na jakość nie na ilość,a co do dachu czekamy na kosztorys ale ma być z robena (ceramika połyskowa kolor kasztan) jak mi przedstawią to napisze jaki jest koszt do końca tygodnia mają go przedstawić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnicz 03.06.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Strycharek dzieki ogromne, czekamy jak to wyjdzie dalej, ale z tego co piszesz, to wyjdzie sporo taniej niż w kosztorysie projektu. My mamy nadzieję, że budując systemem gospodarczym uda sie zejść jeszcze niżej...Pocieszcie że tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strycharek 04.06.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Witam zgadzam się tylko czas budowy się wydłuży a ja zabardzo go niemam powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiolka7911 21.06.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam wszystkich miłośników amaleta II My budowe zaczynamy w sierpniu. Projekt mamy z garażem 2-st.Ekipa wyceniła nam stan surowy zamknięty nastepująco: mury 29000 zł, dach z orynnowaniem 16000 (dachówka). Proszę o informacje z czego budujecie? Nie wiem czy dobrym pomysłem jest budowa z keramzytu 36 bez docieplenia. Wszelkie informacje będą bardzo cenne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikxxl 17.07.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witam Jestem bardzo ciekawy jak rozwiązujecie Państwo problem ścianki kolankowej, bo według projektu to tylko 50 cm. Czy ktoś może zdecydował się ją podnieść i o ile. Na moje oko minimalna wysokość tej ściany to z 90 cm. Jak do tego podchodzą architekci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diana Lisowska 24.08.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 my podnosimy o jednego maxa, na tyle się zgodził kierownik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diana Lisowska 24.08.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 a czy ktoś ma już zadaszone? interesuje mnie czy wstawiacie takie okna jak w projekcie? jak dla mnie to 78/1600 to straszne kolosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziula3 07.09.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 witam wszystkich ponownie. mamy star surowy zamknięty, kończmy robotę z prądem, oczywiście podnieśliśmy ściankę kolankową, ale na szczegółowe pytania odpowiem na meilu przy pomocy męża . od poniedziałku ruszamy z wodą, takze powoli leci to wszystko do przodu śmiało piszcie na meila podanego wcześniej odpowiemy na każde pytanie, zdjęć tez mam mnóstwo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikxxl 07.09.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 To bardzo prosimy o fotki na tym forum. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziula3 11.09.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 kurcze nie bardzo wiem jak tu dodać zdjęcia :/, pomóżcie to dam parę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnicz 28.09.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dysponuje ktoś może kosztorysem tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziula3 29.09.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 samego kosztorysu nie mamy, ale już mogę powiedzieć że stan zamknięty z piwnicami pod całym domem wyniósł nas 160 tyś. za wodę i centralne będziemy płacić około 28 tyś., prąd nas wyniósł nie całe 4 tyś.(materiały i robocizna), tynki maszynowe gipsowe (ok. 20 tyś za 1000m), to narazie tyle, będę na bieżąco informować co ile kosztuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aons34 22.10.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam Wspólnie z mężem zdecydowalismy się na projekt Almatea 1. Przed zakupem projektu chcielibyśmy zobaczyć jak wyglada po wybudowaniu .Czy ktoś z małoplski buduje ten domek i zgodziłby się pokazać go "na żywo ".Bardzo nam na tym zależy , ponieważ do dwóch tygodni musimy kupić projekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzynas 13.01.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam Was. Podciągam temat. Czy mógłby się ktoś ujawnić kto buduje Amaltea w woj. świętokrzyskim lub lubelskim???Jesteśmy zainteresowani tym projektem oraz obejrzeniem w rzeczywistości.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts