gumis107 06.08.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Witam wszystkich.Kupilem niedawno stary domek i koniecznie chce zrobic piwnice mieszkalna.Piwnica mam sklepienie lukowe(chyba tak sie to fachowo nazywa),stara ok 100 letnia cegla,czesc dolu zrobiona z kamienia wapiennego wiec kliamaty zdeczka knajpiono-zamkowe.Piwnice juz poglebilem i poniewaz nigdy nie bylo uzytkowana jako pomieszczenie mieszkalne staram sie by sciany uzyskaly przyzwoita wilgotnosc przed zima .Na razie wpakowalem pieco-kominek do niej (rura przez male okienko) i pale kiedy sie da ,oraz wiatrak chodzi caly czas .Mury wydaje mi sie juz "zlapaly" temperature i wyglda,ze wszystko bedzie ok ,ale mam pytanko ,czy stosowal juz ktos moze z szacownych forumowiczow taka metode i jak sprawa wygldala po jakims czasie ?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts