Saturn1b 06.08.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Witam wszystkich muruje komin i mam problem z ustawieniem pionu tzn mimo jak najdokładniejszego ustawienia pionów poziomica, okazuje się że po wymurowaniu np 1 metra rozszerza się on albo zwęża, chodzi mi oto czy istnieje coś dokładniejszego od poziomicy normalnej do ustawiania pionu?Wiem że murarze używali pionów na sznurku i zastanawiam się czy to nie oto chodzi ale nie wiem.Wdzięczny byłbym za doradzenie jeśli coś byście się orientowali w tej tematyce. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.08.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 To może ustaw sobie po zewnętrznej lub wewnętrznej stronie jakieś 2-3 deski w pionie i do nich równaj komin, jeżeli murując normalnie nie jesteś w stanie zachować pionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 07.08.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 To może ustaw sobie po zewnętrznej lub wewnętrznej stronie jakieś 2-3 deski w pionie i do nich równaj komin, jeżeli murując normalnie nie jesteś w stanie zachować pionu. dobre rozwiązanie, tak tynkowałem słupek; możesz też skorzystać z poziomicy laserowej itp, ale to już moim zdaniem przerost formy nad treścią a może poziomica krzywa ? warto sie jej przyjrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nozib 07.08.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 To może ustaw sobie po zewnętrznej lub wewnętrznej stronie jakieś 2-3 deski w pionie i do nich równaj komin, jeżeli murując normalnie nie jesteś w stanie zachować pionu. dobre rozwiązanie, tak tynkowałem słupek; możesz też skorzystać z poziomicy laserowej itp, ale to już moim zdaniem przerost formy nad treścią a może poziomica krzywa ? warto sie jej przyjrzeć... w/w racja sprawdz poziomnice pomysl z deskami sprawdzilem zajmuje troche czasu ale efekt jest dobry tzn stawiasz narozniki z desek poziomujesz stabilizujesz dodatkowo odkreslasz sobie warstwy aaaaaaa wtedy robota pedzi sama i bez stresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 11.08.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 A czy ta poziomnica nie ma przypadkiem 60 cm długości ? Im dłuższa tym lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts