Rena 25.03.2002 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2002 Witam wszystkich ,którzy tak jak ja budują "dom swoich marzeń".Dom buduję w okolicach Częstochowy i tam też poszukuję składów z materiałami budowlanymi.Przeczytałam wątek "grupy górnego śląska" i pozazdrościłam im namiarów i cen na tanie materiały budowlane.Wyobraźcie sobie, że mnie za pustaki fundamentowe /38x30x22/ powiedzieli cenę: 3.32 brutto bez transportu, nie wspomnę o betonie B20 /cena z pompą 208.65 brutto/.Ceny z księżyca w porównaniu z cenami z górnego śląska. Ale ta betoniarnia jest pewnie jedyna w okolicach Cz-wy.Ja buduję dom z pracowni projektowej ARCHIPELAG z Wrocławia.Mój projekt to: "SARA" / http://www.archipelag.pl/Szukam już od jesieni osób, które budują ten projekt, ale niestety nikt sie nie odezwał.Na placu budowy jesteśmy na etapie wyrywania korzeni /działka znajduje sie w lesie/,i kopaniu fundamentów.Budowę będziemy prowadzili w systemie gospodarczym, czyli mąż buduje i wyszukuje fachowców, a ja szukam tanich materiałów budowlanych. Proszę o rady i podpowiedzi /tanie składy budowlane/.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 29.03.2002 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2002 Czy ktoś ma sposoby jak zmusić zakład energetyczny aby rozbudował linię na mojej ulicy??Wszyscy wielcy z tego zakładu mówią do mnie jak do kury domowej:"nich pani, pani kochana rozbuduje linię we własnym zakresie i z własnych środków pieniężnych"Czyż to nie granda i paranoja aby w dzisiejszych czasach tak mówić do potencjalnego odbiorcy??To przeciez temu zakładowi powinno zależeć na potencjalnych odbiorcach, tak czy nie???????????Ale jestem na nich zła,ja im jeszcze pokażę!!!Niech tylko dostanę namiary na oddział terenowy Urzędu Regulacji Energetyki!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 02.04.2002 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2002 I tym sposobem wysłałam skargi do prezesa energetyki i do wójta gminy. Niech po świętach wypoczęci wezmą sie do pracy. A ja czekam na odpowiedzi na moje pisma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 04.08.2002 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2002 Cze! RENA Grupa to więcej niż jedna osoba więc się przyłączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 05.08.2002 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2002 Cześć Rena!Dawno nie pisały do siebie. Na jakim etapie jesteście? Minęło sporo czasu, czy sprzedałaś działkę?Nasza "Eliza" nabiera kształtów. Stoją mury i dach, a cała resta w przyszłym roku. No, może troszkę porobimy jeszcze w tym, ale to już bardziej dla przyjemności przebywania w pobliżu swojego domeczku.Pozdrawiam Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foxal 15.09.2002 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2002 Witam Częstochowę. Czy ktoś z Was może coś powiedzieć o rekuperatorach z Dospela Częstochowa? Zastanawiam się nad zakupem. Pozdrowienia z Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awt 08.10.2002 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 Na Borze (dzielnica Częstochowy) beton z pompą jest po 180Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raxal 20.10.2002 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2002 ad. DOSPEL. Wentylatory robią bardzo dobre. Rekuperatory jeszcze nie. To opinia instalatorów z naszego rejonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foxal 20.10.2002 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2002 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 03.02.2003 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Cześć !!!Jestem początkująca, ale już złapałam bakcyla. Buduję w "romantycznie brzmiącej" miejscowości Wydra 4 km od Częstochowy. Stan na dziś 0 (słownie: zerowy). Widzę, że Cz-wa postawiła na Archipelag, ja też. Mój dom to Manuela. Cel na ten rok - stan surowy otwarty. Może ktoś z Was Częstochowianie budował ten sam. Jeśli tak to proszę o wiadomość. W najbliższym czasie planujemy wybrać się do Wrocławia, obejrzeć Manuelę, która jest postawiona jako "dom modelowy". Odzywajcie się, co po ile i gdzie. Niech nasz klubik ruszy i żyje. Pozdrawiam Olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 05.02.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Rena czy ty już postawiłaś ?może delektujesz się swoim nowym domkiem!odezwij się !!!!!!!!co z resztą częstochowian????pozdrawiam i czekam na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KICIUŚ 21.02.2003 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Witam wszysrkich. Jestem pierwszy raz na tej stronie. Ja też buduję się w okolicach Częstochowy (będę budował). Wybralem projekt WRA1255 z onetdom.Czy ktoś buduje podobny?. Już mama pierwsze oferty na wykonanie w stanie surowym. 150zł za metr użytkowy jeżeli projekt jest niewydziwiony?!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 22.02.2003 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Rzadko tu ostatnio bywam, u mnie dopiero fundamenty. A w planach na ten rok stan surowy otwarty i może okna.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 04.03.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Witam was po długiej niebytności w sieci(malutka awaria)+ choroba. Cieszę się, że odezwałaś się Rena!!! Napisz kiedy startujesz, z czego budujesz. Jesteśmy na tym samym etapie, i podobne założenia na ten rok. My stawiamy z MAX'A (jeśli Jesteś zainteresowana tym materiałem, to daj znać - kupiliśmy 1.70 zł/szt.). Pozdrawiam również Kiciusia!!! odzywajcie się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 04.03.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Witam was po długiej niebytności w sieci(malutka awaria)+ choroba. Cieszę się, że odezwałaś się Rena!!! Napisz kiedy startujesz, z czego budujesz. Jesteśmy na tym samym etapie, i podobne założenia na ten rok. My stawiamy z MAX'A (jeśli Jesteś zainteresowana tym materiałem, to daj znać - kupiliśmy 1.70 zł/szt.). Pozdrawiam również Kiciusia!!! odzywajcie się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 22.03.2003 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Witaj Jarkol i witajcie wszyscy. U mnie teraz etap wycinania drzewa na dach, a że drzewo już leży ścięte na budowie to teraz pora na pocięcie na krokwie i właśnie szukamy fachowców z odpowiednim sprzętem.My budujemy z pustaków które się nazywają LEIER z Tarnowa. Są to bloczki wielkości Porotermu, a ceny pustaka MAX. Więc się cieszymy ze tak tanio a takie duże!!! hahaA kupiliśmy je w firmie "BUD-GIPS" w Dąbrowie Górniczej / transport gratis/Powiedzcie mi kiedy się nie zaczyna budowy?/ W kwietniu czy w maju?? coś kiedyś słyszałam o jakimś przesądzie.Może jakieś spotkanie bliżej wiosny??????????Co Wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 22.03.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 On 2003-03-22 17:57, Rena wrote: Powiedzcie mi kiedy się nie zaczyna budowy?/ W kwietniu czy w maju?? coś kiedyś słyszałam o jakimś przesądzie. Cos takiego, jestem bardzo ciekawa odpowiedzi. Proszę, jak ktos wie, niech sie wypowie My tez rozpoczynamy na wiosnę, jedynie w okolicy Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 28.03.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Rena chętnie sie spotkam, czy są jeszcze chętni!!!Gajka tak mnie zaintrygowała pytaniem w innym wątku, że postanowiłam tu zajrzeć. Kwiecień i maj najpiękniejsze miesiące na rozpoczęcie budowy, a przesądy nie wierzę!!?? Zaczęliśmy w czerwcu ubiegłego roku, uff!!!pozdrowienia olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 12.04.2003 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Jadę jutro na Targi Budowlane do Katowic, ale dziś jeszcze nie wiem na jakiej to ulicy.Muszę zaraz to sprawdzić.Pozdrowienia. Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 14.04.2003 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Byłam na Targach "TARGBUD" w Katowicach i jestem zachwycona!!!Było tam mnóstwo firm małych, którym można zlecić jakieś konkretne działania na własnym placu budowy.Było dużo firm z okolic Częstochowy / jestem specjalnie uczulona na te okolice, ponieważ tam buduję "dom mioch marzeń"/, ale spotkałam tylko kilka firm z oknami PCV. Na szczęście te firmy które spotkałam potraktowały mnie b.uprzejmie i wyjaśniły wszystko na ile to możliwe takiemu laikowi jak mnie. To wspaniała zabawa w budowanie prawdziwego domu, ile nowych rzeczy się dowiaduję pytając na każdym kroku.Pozdrowienia.Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts