Braders 04.05.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Ile placicie za 1m2 wymurowania sciany z porothermu? Ile za 1m2 wymurowania fundamentow z betonitow? Chce porownac ceny zeby wiedziec jak negocjowac z wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SŁAWOMIRD 05.05.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 witam...np ja od ludzi biore około25zł to taka średnia cena....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Braders 05.05.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 SławomirD, czy Ty sie na Jasnogorskiej budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SŁAWOMIRD 05.05.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 nie na strażackiej...sie buduje.....Braders... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 06.05.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Mam ... kupiłam dziś 4 tony cementu po 380 zł. .. Podobno mam się cieszyć, bo za chwilę będzie podwyżka o 25 % !!! A gdzie kupowałaś w takiej cenie? bo wczoraj tam gdzie mąż szukał były już ceny powyżej 400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SŁAWOMIRD 06.05.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 dziewczyny macie farta bo ceny idą w góre.. .powodzenia z dalszymi zakupami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 06.05.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 dziewczyny macie farta bo ceny idą w góre.. .powodzenia z dalszymi zakupami.... zakupile za zaske 4,2 tony po 360 cement II ( wazne ze NIE z dodatkiem popiolow!! ) hej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 09.05.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 no to mogę się w końcu pochwalic! W końcu coś działamy a nie tylko papierki, papierki i papierki. Dzisiaj rano koparkowy rozprawił sie z humusem. Mam nadzieję, że za ok tydzień wejdą budowlańcy i zrobia fundament:) Jak miło jak widac, ze coś się dzieje na działce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 10.05.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Mam ... kupiłam dziś 4 tony cementu po 380 zł. .. Podobno mam się cieszyć, bo za chwilę będzie podwyżka o 25 % !!! A gdzie kupowałaś w takiej cenie? bo wczoraj tam gdzie mąż szukał były już ceny powyżej 400zł Sorki, że dopiero teraz ... Kupiliśmy od faceta, który przywozi cement z cement. z Działoszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 11.05.2007 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam, dawno mnie tu nie było, ale dzis mam problem: potrzebuję namiary na dobre okna, drzwi wejsciowe i bramy garażowe uchylne. Czy możecie polecić swoje okna, drzwi? Czy macie sprawdzonych przedstawicieli?? Chodzi mi o okolice Częstochowy i Myszkowa bo budowa w Poraju. I jeszcze jeden palący znak zapytania: ( to pytanie bardziej do Pań, bo to Panie właśnie zajmumą się raczej stroną estetyki w nowych domach ) chcę kupić okna - kolor dwustronny i zastanawiam się jak ten ciemny kolor będzie wyglądał od środka zza firanek. Szukam fotek ale nic nie znalazłam a decyzję o kolorze czy dwustronnym czy jednostronnym musze podjąć szybko. Pomocy!!!!pozdrawiam założycielka posta Rena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giz 11.05.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 witam, szukam sprawdzonej ekipy do tynkow mechanicznych + podbitki. pare nazwisk przewinelo sie w tym watku grupy budujacej jesli chodzi o tynki lecz moze ktos nowy i sprawdzony sie pojawil ostatnio pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 11.05.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Hej. Czy macie jakiegoś dobrego i niedrogiego glazurnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2katarzyna 11.05.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Rena, dwukolorowe okna to sprawdzony pomysł. Od wewnątrz masz białe, więc pasują do firanek, od zewnątrz takie, żeby dobrze komponowały się z elewacją i dachówką. Ja mam mahoń. Od środka w ogóle nie widać, że są dwa kolory. Patrząc od zewnątrz, nie widzi się białego. Zaglądasz tu od tak dawna, a jeszcze nie masz okien? My już kończymy. Malujemy ściany, kładziemy płytki... Niedługo przeprowadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 12.05.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 RENA ja mam okna z zewnątrz orzech włoski, od wewnątrz białe, zamawiałam je w Oknoplaście -Kraków na Jana Pawła w Cze-wie, jestem zadowolaona. Natomiast bramę i drzwi wejściowe w Fensterze na Rocha, są super, też oczywiście w kolorze orzecha włoskiego. Co do kolorów okien to zdania są podzileone, ja wolę biały kolor od wewnątrz bo rozjaśnia wnętrze jednak, ale nieukrywam, że u kogoś jak widzę ciemny kolor od wewnątrz to też mi sie podoba, ale to też trzeba gustownie urządzić wnętrze. Każdy kolor fajnie wyglada, wybór należy do ciebie U mnie już po tynkach, czekamy na instalatora ogrzewania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 12.05.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 witam stan zero prawie na ukonczeiu ufff plyta wylana ale jeszcze sie zostaly sciany fundamnetowe 3 tarasow do wymorowania ! ale to juz jak bedzie czas ku temu. Teraz mam przerwe majster ma wpadac jak bede mieli przestoje na iinych budowach. Czas na regeneracjie sil ! i poszukanie pieniazkow na reszte inwestycji hej ps. musze jakies ogordzenie zrobic chyba kupie te siatki w markecie co sa , stalowe 1,6m wysokie a w rolce 50mb cos za 200zl widzial kots cos takiego taniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 13.05.2007 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 2katarzyna zaglądam od dawna na forum i okien rzeczywiście jeszcze nie mam, powód jakby błachy ale jednak: 4 lata czekałam na prąd, dom wybudowaliśmy na pożyczanym prądzie od rodziny - a wiadomo jak z rodziną się wychodzi!!!! Tak że z wykończeniem czekaliśmy aż szanowna energetyka z Cz-wy rozbuduje linię na naszej ulicy. Linia została rozbudowana w poprzednim roku latem, a prąd przyłączono nam do budynku pod koniec sierpnia więc od tamtego czasu działamy co wekend na budowie. Budowę prowadzimy systemem gospodarczym, czyli mąż robi wszystko sam - "złota rączka" na szczęście za darmoche ' Teraz fachowcy robią się tynki, szukam okien i drzwi, potem mąz zrobi rozprowadzenie wody i ogrzewanie w domu i będę szukała pieca węglowo-miałowego. Już teraz szukam w okolicy hurtowni z materiałami do wykonania instalacji wod - kan. Już tez powinnam rozejrzeć się za gontem bitumicznym na dach i oknami dachowymi, szukam też poleconych sprzedawców z wełną mineralną i płytami g-k na poddasze. Dzis byłam w Castoramie i oglądałam ładną bramę garazową z napędem za 1700zł ale słyszałam opinie ze w Castoramie ogólnie jest drogo, co Wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 15.05.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Hej, ludzie kochani, podajcie mi jakieś namiary na firmę produkującą garaże blaszane lub jakieś wiaty. POtrzebuję na budowę, a tu albo cena z kosmosu, albo długo się czeka. Plizzzzzzzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SŁAWOMIRD 15.05.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Hej, ludzie kochani, podajcie mi jakieś namiary na firmę produkującą garaże blaszane lub jakieś wiaty. POtrzebuję na budowę, a tu albo cena z kosmosu, albo długo się czeka. Plizzzzzzzzzz ...witajcie ....kupcie gazete, " pośrednik" a tam powinniście znaleć w ogłoszeniach budowlanych coś ciekawego,.... ..pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 16.05.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Cześć , zostało mi trochę materialu po budowie z różnych etapów!!! Jeżeli jest chętny to proszę na priva Pozdrawiam Jeszcze mam do sprzedania skrzynke elektryczną na budowę (erbetke) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 16.05.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Madzia, szkoda, że nie masz z 2 tys. maxów ... Dzisiaj załapałam doła ... Mieliśmy zaklepane maxy, ale niestety okazało się, że cena jest nieaktualna, bo wiele osób kupuje po 5,5 i teraz w pierwszej kolejności załatwiają klientów, którzy tyle właśnie płacą ... Mogliśmy zapisać się w innej cegielni .... Cóż, najzwyczajniej w świecie zostaliśmy wystawieni ... Teraz, aby dostać maxa po 4 - 4,5 trzeba się zapisać na styczeń ...i to nie jest pewne, że cena nie wzrośnie ... Ludzie może zastrajkujmy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts