Gość ewazak3 21.07.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Może ktoś jest chętny na 32 worki cementu portlandzkiego Lafarge (800kg) (produkcja 16.06.2007) - za dużo kupiłem do wylewek. a jaka jest cena (brutto) tego cementu i gdzie byłby ewentualnei do odbioru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziemianie - 31.07.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam! Do tej pory pisalem tutaj pod nickiem Braders, ale na wniosek drugiej polowki mej zmiana nicka na aktualny. Aktualnie mamy w rekach decyzje o pozwoleniu na budowe, ktora za 1,5 tygodnia sie uprawomocni wiec ruszamy. Zdobycie pozwolenia na budowe to wojna trwajaca od 4 kwietnia, a nie mamy jeszcze mediow na dzialce. Teraz ruch nalezy do Enionu w Kłobucku. W kazdym badz razie geodeta moze juz wyznaczac fundamenty i mozna kopac lada dzien Tak jak pislem wczesniej budujemy sie w Białej k. Cz-wy, bedziemy stawiac Magnolie A z domnahoryzoncie.pl i zewnetrzny garaz GC11 z Mutatora. Malutki domek, ale w sam raz na nasze potrzeby. Ciekawe jak tam u sasiada ze Slonecznej, ktory tez w tym watku pisze. PS. Pozwolenie odberalismy w dzien po naszej 1 rocznicy slubu PPS. Nie kupujcie dzialki z III klasa ziemi Odrolnienie przez 10 lat sporo kosztuje ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 31.07.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 WitamCzy ktoś buduje lub wybudował dom Atena z Archipelagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 01.08.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 [quote=Ziemianie ]Witam! Do tej pory pisalem tutaj pod nickiem Braders, ale na wniosek drugiej polowki mej zmiana nicka na aktualny. Aktualnie mamy w rekach decyzje o pozwoleniu na budowe, ktora za 1,5 tygodnia sie uprawomocni wiec ruszamy. Zdobycie pozwolenia na budowe to wojna trwajaca od 4 kwietnia, a nie mamy jeszcze mediow na dzialce. Teraz ruch nalezy do Enionu w Kłobucku. W kazdym badz razie geodeta moze juz wyznaczac fundamenty i mozna kopac lada dzien Tak jak pislem wczesniej budujemy sie w Białej k. Cz-wy, bedziemy stawiac Magnolie A z domnahoryzoncie.pl i zewnetrzny garaz GC11 z Mutatora. Malutki domek, ale w sam raz na nasze potrzeby. Ciekawe jak tam u sasiada ze Slonecznej, ktory tez w tym watku pisze. PS. Pozwolenie odberalismy w dzien po naszej 1 rocznicy slubu PPS. Nie kupujcie dzialki z III klasa ziemi Odrolnienie przez 10 lat sporo kosztuje ;( Gratuluję pozwolenia!!! Życzę samych trafnych decyzji i jak najmniej budowlanych problemów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 01.08.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Może ktoś jest chętny na 32 worki cementu portlandzkiego Lafarge (800kg) (produkcja 16.06.2007) - za dużo kupiłem do wylewek. Już nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 06.08.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 witam - powiedzcie proszę czy ktoś nie ma do odstąpienia stępli ? albo chociaż gdzie można takie coś kupić u nas w tartaku nie mają czegoś takiego, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 06.08.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 witam - powiedzcie proszę czy ktoś nie ma do odstąpienia stępli ? albo chociaż gdzie można takie coś kupić u nas w tartaku nie mają czegoś takiego, niestety często ogłoszenia o stemple są w pośredniku, nawet kilka ofert widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 07.08.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 dzięki za szybką odpowiedź magdac - skąd jesteś ? pytam, żeby określić jak daleko mam do tych stępli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 07.08.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 kajon-ka możesz zajzeć na tartak na wyrazowie na ulicy wyścigowej nie wiem czy mają ale masz niedaleko wiec można spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.08.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 A windy budowlanej nie chce się ktoś pozbyć (obciążenie około 0,5 t.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 08.08.2007 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam wszystkich budujących. Poszukuje kierownika budowy-możecie mi kogoś doradzić. pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerem 09.08.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 jakie są wasze opinie?kto ma już za sobą użytkowanie przez zimę?czy macie namiary na kogoś kto zrobi solidnie kominek z płaszczem wodnym?chodzi o dom o pow. użytkowej 110m2 p.s. najlepiej chyba zeby kierownik budowy był z okolicy.oczywiście jest jeszcze wiele innych kryteriów wyboru takiego kierownika, ale ten element chyba jest wśród nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 10.08.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 cześć!myślałem że tu cisza jak u nas na działce w zeszłym roku( teraz praca wre - nareszcie!) - a to mi się komp zawiesił i nie widziałem nowych wpisówCiekaw jestem czy jest tu ktoś z Zacisza (okolice Polnej i Skrzetuskiego)chętnie poznamy/ wymienimy doświadczenia...hhihiCo do kierownika - ja mam ...niedrogiego (500 pln teraz, drugie tyle na koniec)facet myślę że bezproblemowy - na razie. kontakt: Henryk Świeży 034 3658288.A tak na poważnie życzę wszystkim ciepłych wakacji i udanego budowaniapozdrM&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 10.08.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam Dzięki za info -będę próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kst 11.08.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Bardzo prosiłbym o namiary na tynkarzy. p. Wąpierski 605-698-909 robi tynki maszynowo i nawet porządnie. Co do cen to nie znam szczegółów bo wszystko załatwia mąż, ale podobno nie jest drogo. To " i nawet porządnie" oznacza w praktyce KIEPSKO. Ekipa p.Wąpierskiego zrobiła u mnie tynkowanie , z którego nie jestem zadowolony. Oczekiwałem ładnych, równych i gładkich tynków gipsowych gotowych pod malowanie a dostałem tynki bardzo nierówne jakościowo - od prawie bardzo dobrych do niespełniających norm budowlanych. Oczywiście p. Wąpierski jest bardzo zadowolony ze swojej roboty natomiast ja, jako klient, zdecydowanie mniej. Chętnie poczytam opinie zadowolonych klientów p.Wapierskiego ale jakimś "cudem" brak takich na tym forum. Co do ceny to aktualnie wynosi 23 pln/m2 (materiał + robocizna) co jest normalną stawką rynkową. Są ekipy co robią lepiej i taniej. Krótko mówiąc - tej ekipy nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kst 11.08.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 witam, szukam sprawdzonej ekipy do tynkow mechanicznych + podbitki. pare nazwisk przewinelo sie w tym watku grupy budujacej jesli chodzi o tynki lecz moze ktos nowy i sprawdzony sie pojawil ostatnio pozdrawiam NIE polecam ekipy p.Wapierskiego robiacej tynki gipsowe ,aszynowe. Czeka mnie mnóstwo poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 12.08.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 cześć! myślałem że tu cisza jak u nas na działce w zeszłym roku( teraz praca wre - nareszcie!) - a to mi się komp zawiesił i nie widziałem nowych wpisów Ciekaw jestem czy jest tu ktoś z Zacisza (okolice Polnej i Skrzetuskiego) chętnie poznamy/ wymienimy doświadczenia...hhihi Co do kierownika - ja mam ...niedrogiego (500 pln teraz, drugie tyle na koniec)facet myślę że bezproblemowy - na razie. kontakt: Henryk Świeży 034 3658288. A tak na poważnie życzę wszystkim ciepłych wakacji i udanego budowania pozdr M&P hejka wreszcie doczekaliśmy się odzewu prawie sąsiadów - nasza budowa ruszyła na ul.Saperów - boczna od Skrzetuskiego na wysokości starej strzelnicy. Właśnie analizowaliśmy z żoną Wasze zdjęcia i mamy do siebie pareset metrów chętnie się spotkamy i porozmawiamy/wymienimy doświadczenia. Kom do mnie: 516113371 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 13.08.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 zauważyliście, że ostatnio zrobiło się bardziej normalnie - i w hurtowniach są materiały, i ceny też już tak nie galopują, nawet znów można ponegocjować rabaty... aż trudno uwierzyć... czyżby koniec szaleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 13.08.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 cześć Tommy1927 no to super , oczywiście chętnie się spotkamy 505172045 Hurtownie - coraz mniej tam lubię chodzić, bo trzeba wydawać dużo kasy ale materiały w większości na stan surowy zakupione pozdr M&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 22.08.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 zauważyliście, że ostatnio zrobiło się bardziej normalnie - i w hurtowniach są materiały, i ceny też już tak nie galopują, nawet znów można ponegocjować rabaty... aż trudno uwierzyć... czyżby koniec szaleństwa Nareszcie!!!! ...ileż można ... Właśnie znalazłam takie cóś: Ci, którzy kupowali cegły przed wakacjami, mogą sobie dziś pluć w brodę. Ile stracili - "Dziennik Łódzki" pokazuje na przykładzie domu o powierzchni 150 mkw. Przyjęto, że na jego budowę potrzeba 2300 cegieł typu porotherm o grubości 38 cm (ściany zewnętrzne), 1100 sztuk porotherm 25 cm (ściany wewnętrzne nośne) i 600 sztuk porotherm 11,5 cm (ściany działowe) oraz 4500 cegieł pełnych na kominy i podmurówkę. Za wszystko trzeba dziś zapłacić ok. 39 tys. zł. Pechowców, którzy te same cegły kupili w maju, kosztowało to aż 50 tys. zł. Szok .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts