ZUZEK 10.04.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 witaj miałam ten sam problem ażurowe proste schody w jednej firmie zrobili kosztorys na 20 000 zł a w drugiej o 70% mniej na ul. Wielkoborskiej57A. w dodatku z polecenia od osoby która jest bardzo zadowolona, myślę że powinno być dobrze. pozdrawiam Witam. Dzięki za info. Moje wyceny oscylują właśnie w pobliżu 20.000 PLN (14 szt. zabiegów ażurowych !). Firma Domański (robią piękne schody...) wyceniła się na 42.000 PLN . Wiem, że efekt zazwyczaj jest wart sporych kosztów ale w porównaniu z cenami innych etapów budowy to dla mnie lekkie przegięcie. Jeszcze raz dzięki za info. Pozdrawiam - ZUZEK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 13.04.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 WitamCzy ktoś z Was zetknął się z firmą od wylewek i tynków TOMEX ? pzdr. Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weslee 14.04.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A ja mam pytanie w sprawie fachowców co robią sufity podwieszane. Zamierzamy zrobić taki w salonie ale nie mam żadnych kontaktów. Jeżeli ktoś jest już za tym etapem to proszę o namiary. Pozdrawiam P.S. Nareszcie cieplutko się robi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 14.04.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A ja mam pytanie w sprawie fachowców co robią sufity podwieszane. Zamierzamy zrobić taki w salonie ale nie mam żadnych kontaktów. Jeżeli ktoś jest już za tym etapem to proszę o namiary. Pozdrawiam P.S. Nareszcie cieplutko się robi ) Sławek Wąpierski - 605698909 śmiało polecam - robił u nas i jestem z niego zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.r.k. 14.04.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich mam prośbę, musimy doprowadzić wodę do działki i to niestety z drugiej strony ulicy. Jeśli ktoś z Was korzystał kiedyś z usług ekipy, która wykonywała takie prace i robiła przewiert pod ulicą proszę Was o namiary.Nie ukrywam, że terminowo zależy nam jak najszybciej (myślę o maju, czerwcu max jeśli to możliwe w sierpniu). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weslee 14.04.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A ja mam pytanie w sprawie fachowców co robią sufity podwieszane. Zamierzamy zrobić taki w salonie ale nie mam żadnych kontaktów. Jeżeli ktoś jest już za tym etapem to proszę o namiary. Pozdrawiam P.S. Nareszcie cieplutko się robi ) Sławek Wąpierski - 605698909 śmiało polecam - robił u nas i jestem z niego zadowolony Dzięki za odzew, będę dzwonił do gościa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 15.04.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam, powiedzcie, proszę ile płacicie murzarzowi za metr ściany, u nas konkretnie a ytongu. Nasz chyba zwariował - w stosunku do tego co ustalaliśmy w ubiegłym roku życzy sobie podwyżki 9 PLN na każdym metrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 15.04.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam, powiedzcie, proszę ile płacicie murzarzowi za metr ściany, u nas konkretnie a ytongu. Nasz chyba zwariował - w stosunku do tego co ustalaliśmy w ubiegłym roku życzy sobie podwyżki 9 PLN na każdym metrze u mnie za porotherm 25cm 30 zł netto , i porotherm na ściany działowe 21 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 15.04.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 U nas 25 zł za max'a (za ściany fundamentowe zręsztą też tyle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 15.04.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam Zaczynam przygodę z budowaniem ( mam pozwolenie ) w Gminie Wręczyca, problem jest jednak z tym ,ze zanim wykopę fundamenty muszę odwodnić teren. Poszukuję firmy która takimi sprawami się zajmuje w Częstochowie lub okolicach. Proszę o dane jeśli ktoś z Państwa posiada lub sam miał problem z wysokimi wodami gruntowymi na swojej działce. Z góry dziękuję. Mój projekt: http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_opalek2g.html pozdrawiamw.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edith 16.04.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam, mam wielka prośbę, czy ktoś ma namiary na DOBRĄ ekipę docieplającą w miarę nie drogą, gdzie styropian się ładnie tnie nie urywa i nie łamie i która da sobie radę z frezowanym grafitowym styropianem... Bardzo mi zależy, pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerem 17.04.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 bardzo proszę o pomoc:zrobiono mi wycenę instalacji c.o.(na gaz) - robocizna z materiałem ale bez pieca i wygląda to tak: - dom ma 110 m2 powierzchni użytkowej- wyceniona instalacja zawiera 2 rozdzielacze i 13 grzejników- wyceniono na 15 000zł netto (za każdy punkt 1000zł) Gość powiedział też, że gdyby miało to być podłogowe to liczy sobie 100zł za metr2 powierzchni (robocizna i materiał). czy to dużo?? jakie mieliście stawki??? zależy mi na czasie czyli jeśli coś wiecie w tym temacie to piszcie - nie wiem czy brać ekipę - na oko to sporo chyba...... dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 18.04.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 bardzo proszę o pomoc: zrobiono mi wycenę instalacji c.o.(na gaz) - robocizna z materiałem ale bez pieca i wygląda to tak: - dom ma 110 m2 powierzchni użytkowej - wyceniona instalacja zawiera 2 rozdzielacze i 13 grzejników - wyceniono na 15 000zł netto (za każdy punkt 1000zł) Gość powiedział też, że gdyby miało to być podłogowe to liczy sobie 100zł za metr2 powierzchni (robocizna i materiał). czy to dużo?? jakie mieliście stawki??? zależy mi na czasie czyli jeśli coś wiecie w tym temacie to piszcie - nie wiem czy brać ekipę - na oko to sporo chyba...... dzieki U nas wyszło tak: 165m2 pow. w tym: 10 grzejników + ok. 28m2 podłogówki - koszt materiałów bez pieca to niecałe 15tys. + 2,3tys.zł za robociznę (w tym podłączenie do kominka z płaszczem wodnym) masz tu namiar na hydraulika: Roman Jura - 604504845 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agal-b 18.04.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 My za wszystkie media w domu, czyli Wod.-kan., co, centralny odkurzacz, wyjście pod zraszacze ogrodowe zapłaciliśmy 13200 ich materiał i robocizna. (bez pieca i grzejników) ekipa godna polecenia w 100%. szybko i solidnie. Najpierw robią kosztorys i wiesz za co będziesz płacił.Jeszcze czeka nas montowanie podłogówki, całej kotłowni, a na samym końcu grzejników.jeśli ktoś chce namiar mogę podać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 19.04.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 My za wszystkie media w domu, czyli Wod.-kan., co, centralny odkurzacz, wyjście pod zraszacze ogrodowe zapłaciliśmy 13200 ich materiał i robocizna. (bez pieca i grzejników) ekipa godna polecenia w 100%. szybko i solidnie. Najpierw robią kosztorys i wiesz za co będziesz płacił. Jeszcze czeka nas montowanie podłogówki, całej kotłowni, a na samym końcu grzejników. jeśli ktoś chce namiar mogę podać na priv. agal-b poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agal-b 19.04.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Dla wszystkich zainteresowanych podaję namiary na naszego hydraulika:Łukasz Kuberskiul.Głowackiego 10 Kłobuck tel.501-286-558Zmieniam zdanie o tym wykonawcy. W tym roku tzn. 2009 miał robić dalszą częśc instalacji dokładnie montaż kotłowni. Zwodził nas 2 miesiące, nieodbierał telefonów, umawiał się i nie przyjeżdżał na spotkanie. W ten sposób traktuje wszystkich klientów. Jak kiedyś był godny polecenia, tak teraz stanowczo odradzam i przestrzegam przed niesłownym hydraulikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uwe_czw 20.04.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam, mam wielka prośbę, czy ktoś ma namiary na DOBRĄ ekipę docieplającą w miarę nie drogą, gdzie styropian się ładnie tnie nie urywa i nie łamie i która da sobie radę z frezowanym grafitowym styropianem... Bardzo mi zależy, pomocy!!! Dołączam sie do prośby Edith - również poszukuje sprawdzonej i godnej polecenia ekipy od dociepleń. Edycja 22.04.2008: Nikt z Was nie miał ekipy od tynków, którą może polecić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 20.04.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 polecam cement w dobrej(390pln za tonę) cenie -nowy skład materiałów budowlanych"unicem" ul. Warszawska 190tel. 514 275 115 --------------------------------------------------------------------------stemple sprzedam ok 300 szt. proszę pisać na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 23.04.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam, mam wielka prośbę, czy ktoś ma namiary na DOBRĄ ekipę docieplającą w miarę nie drogą, gdzie styropian się ładnie tnie nie urywa i nie łamie i która da sobie radę z frezowanym grafitowym styropianem... Bardzo mi zależy, pomocy!!! Dołączam sie do prośby Edith - również poszukuje sprawdzonej i godnej polecenia ekipy od dociepleń. Edycja 22.04.2008: Nikt z Was nie miał ekipy od tynków, którą może polecić ???? Nie wiem jak u nich z wolnymi terminami (raczej kiepsko ) ale zawsze warto zadzwonić: Marek Stolarski 691-242-216 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 24.04.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Czy ktoś wie, gdzie można kupić w okolicach Częstochowy listwy przypodłogowe drewniane w przystępnych cenach? Wydaje mi się, że ktoś tu kiedyś podawał, ale nie mogę odnaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts