Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA CZĘSTOCHOWSKA I OKOLICE

Rena

Recommended Posts

witaj miałam ten sam problem ażurowe proste schody w jednej firmie zrobili kosztorys na 20 000 zł a w drugiej o 70% mniej na ul. Wielkoborskiej57A. w dodatku z polecenia od osoby która jest bardzo zadowolona, myślę że powinno być dobrze. pozdrawiam

Witam.

Dzięki za info.

Moje wyceny oscylują właśnie w pobliżu 20.000 PLN (14 szt. zabiegów ażurowych !). Firma Domański (robią piękne schody...) wyceniła się na 42.000 PLN :D .

Wiem, że efekt zazwyczaj jest wart sporych kosztów ale w porównaniu z cenami innych etapów budowy to dla mnie lekkie przegięcie.

Jeszcze raz dzięki za info.

Pozdrawiam - ZUZEK.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja mam pytanie w sprawie fachowców co robią sufity podwieszane. Zamierzamy zrobić taki w salonie ale nie mam żadnych kontaktów. Jeżeli ktoś jest już za tym etapem to proszę o namiary.

Pozdrawiam

P.S.

Nareszcie cieplutko się robi :))

Sławek Wąpierski - 605698909 śmiało polecam - robił u nas i jestem z niego zadowolony

Witam Wszystkich

mam prośbę, musimy doprowadzić wodę do działki i to niestety z drugiej strony ulicy. Jeśli ktoś z Was korzystał kiedyś z usług ekipy, która wykonywała takie prace i robiła przewiert pod ulicą proszę Was o namiary.

Nie ukrywam, że terminowo zależy nam jak najszybciej (myślę o maju, czerwcu max jeśli to możliwe w sierpniu).

Pozdrawiam

A ja mam pytanie w sprawie fachowców co robią sufity podwieszane. Zamierzamy zrobić taki w salonie ale nie mam żadnych kontaktów. Jeżeli ktoś jest już za tym etapem to proszę o namiary.

Pozdrawiam

P.S.

Nareszcie cieplutko się robi :))

Sławek Wąpierski - 605698909 śmiało polecam - robił u nas i jestem z niego zadowolony

Dzięki za odzew, będę dzwonił do gościa :))

Witam,

powiedzcie, proszę ile płacicie murzarzowi za metr ściany, u nas konkretnie a ytongu. Nasz chyba zwariował - w stosunku do tego co ustalaliśmy w ubiegłym roku życzy sobie podwyżki 9 PLN na każdym metrze :evil:

u mnie za porotherm 25cm 30 zł netto , i porotherm na ściany działowe 21 zł netto

Witam

Zaczynam przygodę z budowaniem ( mam pozwolenie ) w Gminie Wręczyca, problem jest jednak z tym ,ze zanim wykopę fundamenty muszę odwodnić teren. Poszukuję firmy która takimi sprawami się zajmuje w Częstochowie lub okolicach. Proszę o dane jeśli ktoś z Państwa posiada lub sam miał problem z wysokimi wodami gruntowymi na swojej działce. Z góry dziękuję.

Mój projekt:

http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_opalek2g.html

pozdrawiam

w.m.

bardzo proszę o pomoc:

zrobiono mi wycenę instalacji c.o.(na gaz) - robocizna z materiałem ale bez pieca i wygląda to tak:

- dom ma 110 m2 powierzchni użytkowej

- wyceniona instalacja zawiera 2 rozdzielacze i 13 grzejników

- wyceniono na 15 000zł netto (za każdy punkt 1000zł)

Gość powiedział też, że gdyby miało to być podłogowe to liczy sobie 100zł za metr2 powierzchni (robocizna i materiał).

czy to dużo?? jakie mieliście stawki??? zależy mi na czasie czyli jeśli coś wiecie w tym temacie to piszcie - nie wiem czy brać ekipę - na oko to sporo chyba......

dzieki

bardzo proszę o pomoc:

zrobiono mi wycenę instalacji c.o.(na gaz) - robocizna z materiałem ale bez pieca i wygląda to tak:

- dom ma 110 m2 powierzchni użytkowej

- wyceniona instalacja zawiera 2 rozdzielacze i 13 grzejników

- wyceniono na 15 000zł netto (za każdy punkt 1000zł)

Gość powiedział też, że gdyby miało to być podłogowe to liczy sobie 100zł za metr2 powierzchni (robocizna i materiał).

czy to dużo?? jakie mieliście stawki??? zależy mi na czasie czyli jeśli coś wiecie w tym temacie to piszcie - nie wiem czy brać ekipę - na oko to sporo chyba......

dzieki

U nas wyszło tak:

165m2 pow. w tym: 10 grzejników + ok. 28m2 podłogówki - koszt materiałów bez pieca to niecałe 15tys. + 2,3tys.zł za robociznę (w tym podłączenie do kominka z płaszczem wodnym)

masz tu namiar na hydraulika:

Roman Jura - 604504845

My za wszystkie media w domu, czyli Wod.-kan., co, centralny odkurzacz, wyjście pod zraszacze ogrodowe zapłaciliśmy 13200 ich materiał i robocizna. (bez pieca i grzejników) ekipa godna polecenia w 100%. szybko i solidnie. Najpierw robią kosztorys i wiesz za co będziesz płacił.

Jeszcze czeka nas montowanie podłogówki, całej kotłowni, a na samym końcu grzejników.

jeśli ktoś chce namiar mogę podać na priv.

My za wszystkie media w domu, czyli Wod.-kan., co, centralny odkurzacz, wyjście pod zraszacze ogrodowe zapłaciliśmy 13200 ich materiał i robocizna. (bez pieca i grzejników) ekipa godna polecenia w 100%. szybko i solidnie. Najpierw robią kosztorys i wiesz za co będziesz płacił.

Jeszcze czeka nas montowanie podłogówki, całej kotłowni, a na samym końcu grzejników.

jeśli ktoś chce namiar mogę podać na priv.

agal-b poproszę o namiary :D

Dla wszystkich zainteresowanych podaję namiary na naszego hydraulika:

Łukasz Kuberski

ul.Głowackiego 10 Kłobuck

tel.501-286-558

Zmieniam zdanie o tym wykonawcy. W tym roku tzn. 2009 miał robić dalszą częśc instalacji dokładnie montaż kotłowni. Zwodził nas 2 miesiące, nieodbierał telefonów, umawiał się i nie przyjeżdżał na spotkanie. W ten sposób traktuje wszystkich klientów. Jak kiedyś był godny polecenia, tak teraz stanowczo odradzam i przestrzegam przed niesłownym hydraulikiem.

Witam, mam wielka prośbę, czy ktoś ma namiary na DOBRĄ ekipę docieplającą w miarę nie drogą, gdzie styropian się ładnie tnie nie urywa i nie łamie i która da sobie radę z frezowanym grafitowym styropianem... Bardzo mi zależy, pomocy!!!

Dołączam sie do prośby Edith - również poszukuje sprawdzonej i godnej polecenia ekipy od dociepleń.

Edycja 22.04.2008:

Nikt z Was nie miał ekipy od tynków, którą może polecić ???? :roll:

Witam, mam wielka prośbę, czy ktoś ma namiary na DOBRĄ ekipę docieplającą w miarę nie drogą, gdzie styropian się ładnie tnie nie urywa i nie łamie i która da sobie radę z frezowanym grafitowym styropianem... Bardzo mi zależy, pomocy!!!

Dołączam sie do prośby Edith - również poszukuje sprawdzonej i godnej polecenia ekipy od dociepleń.

Edycja 22.04.2008:

Nikt z Was nie miał ekipy od tynków, którą może polecić ???? :roll:

Nie wiem jak u nich z wolnymi terminami (raczej kiepsko :-? ) ale zawsze warto zadzwonić: Marek Stolarski 691-242-216