JP68 11.07.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Miał ktoś styczność z pracą pana Włodarczyka (cieśla) z Broniszewa? Jeśli tak to bardzo proszę o opinie na temat jego pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alek Z 13.07.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 My ruszamy dopiero w przyszłym roku teraz czekamy na projekt. A propos wie ktos ile może kosztować indywidualny projekt najzwyklejszej parterówki ok 100m2? A teraz zbieramy sobie informacje o firmach żeby móc w przyszłym roku ruszyć pełną parą My budujemy dom w technologii szkieletu drewnianego - za indywidualny projekt dalismy 3 tys. netto - powierzchnia troche ponad 100 m kw. - parter plus zadaszony taras, garaz, a wlasciwie budynek gospodarczy - osobno i za inne pieniadze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziemianie - 17.07.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Miał ktoś styczność z pracą pana Włodarczyka (cieśla) z Broniszewa? Jeśli tak to bardzo proszę o opinie na temat jego pracy... W Broniszewie bardzo dobry jest Krawczyk, robil u nas i u wielu znajomych. Jak do tej pory wszyscy sa zadowoleni, pracowity i fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JP68 18.07.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 A możesz dać namiary na tego fachowca ? A jak się ceni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 21.07.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Znacie jakieś miejsca w Częstochowie lub poza w których jest wybór podłog drewnianych 1-lamelowych lub klepek parkietowych, byłem w Fachowcu na Równoległej ale szukam jeszcze innych miejsc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marteczka37 25.07.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 witam serdecznie My w zasadzie jestesmy na początku naszej drogi "ku domowi" i dlatego tez zaczęłam wertować Wasze forum w poszukiwaniu wszelakich namiarów. Jesli chodzi o stal znalazłam Centrostal, pozostałe elementy tez jakoś wstępnie zebrałam. Gdzie jednak zakupywaliście materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pituch 25.07.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam wszystkich. Ja też planuję budowę. W przyszłym roku start. Na razie doprowadzam działeczkę do porządku bo zapuszczona .....ehh. Mam pytanko: realizuje się ktoś w gminie Konopiska? Potrzebuję namiarów na dobrego murarza z okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 29.07.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam moje pytanie dotyczy drenażu...czy ktoś z Was robił go u siebie lub zna jakąś ekipę od tych spraw? Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 29.07.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 ja robiłem odwodnienie......sam jeśli mogę w czymsik... to spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 29.07.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam po dłuższej nieobecności.Mam do sprzedania stęple budowlane ok 500 szt cena 3,5 zl i deski użyte do szalowania stropu (akerman) Czyste po 400zł m3 a pochlapane 350zł m3. Odbiór Lubliniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 29.07.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 ja robiłem odwodnienie......sam jeśli mogę w czymsik... to spróbuję Z nieba mi normalnie spadasz ...zajrzałm do albumu i jestem pod wrażeniem, u Ciebie tak ładnie i czysto ...tylko pozazdrościć i pogratulować Co do drenażu to trochę poczytałam tu i tam, ale jak teoria ma się do praktyki? W ogóle nie wiem czy go robić ... Grunt mamy przepuszczalny (przeważają tereny piaszczyste), kopiąc piwnice na głębokość 2,2 m nie natrafilismy na wodę, wykop przez 2 m-ce czekał na murarzy i nic się z nim nie działo a woda po ulewie znikała natychmiast. Ławy wyłożyliśmy folią, ściany piwnic izolowaliśmy "czarną mazią", ale nie wiem czy dokładnie, bo spieszyliśmy się przed mrozami Problem pojawił się, kiedy wstawiliśmy okna - dom stał się "szczelny", a mimo to po każdej ulewie w 2 pomieszczeniach piwnicy pojawia się woda Jedni radzą zrobić drenaż, drudzy okopać budynek - jeszcze raz porządnie zaizolować i obłożyć folia kubełkową. Ponieważ piwnice mamy dość głęboko nie wiem jak poradzić sobie z tym wszystkim ... i co robić z nadmiarem wody? Pa-ma poradź coś ,może być na priva Zdradź też jaką masz dachówkę i co to za struktonit? Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JP68 30.07.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Potrzebuje szybciutko kierownika budowy za rozsądną cenę ! Proszę o namiary. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 30.07.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 monikach - jeśli macie grunt piaszczysty (chciałbym taki) sprawa nie powinna byś skomplikowana. Zastanawiające jest skąd woda w piwnicy? czy jest możliwe że przy dużej ulewie nadmiar wody znajduje sobie drogę do piwnicy i tam zostaje, ( przy pośpiechu przed zimą błędy bywają możliwe). faktycznie poradziłbym dobrą izolacje ścian - folia kubełkowa to dobry pomysł i zalecałbym wykonanie drenażu. szybciej odprowadzi nadmiar wody wokół budynku i nie powinna "wchodzić do domu. przy okazji warto tę wodę + deszczówkę odprowadzać do jakiejś np studni chłonnej lub szczelnej, pierwsza w piachu szybko pozbędzie się wody, bardziej szczelna pozwoli ją zatrzymać do własnych celów (podlewanie, mycie auta itp...)sam drenaż - u mnie rury perforowane fi100, na narożach budynku studzienki rewizyjne (ja zrobiłem ze starych beczek plasikowych - kupiłem u jakiegoś gościa w Kamienicy Pol. po 20 zł), rura drenarska znajduje się w otoczce z goewłókniny (tak jakby rękaw) wypełnionej drobnym kamieniem (płokany żwir) jest to ważne by nie kłaść rury bezpośrednio do piachu bo z czasem może ją zamulić. tanio geowłókninę kupisz w sklepie firmowym zakładów Stradom - nie wiem czy coś jeszcze?? dachówka - Brass grafit z powłoką cisar struktonit (chyba Franke - czy jakoś tak...)u mnie czysto, ha ha - nie mam czasu trawy kosić - może znów teść się zlituje i wykosi, bałagan w środku - kończę instalacjie = duuuzo kuciapozdrawiam P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 31.07.2008 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Potrzebuje szybciutko kierownika budowy za rozsądną cenę ! Proszę o namiary. Z góry dzięki grzebnij dobrze po poprzednich stronach bo podawałem namiar na kierbuda albo masz Wróblewski Wiesław - 604483532 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 31.07.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Pa-ma serdeczne dzięki za odpowiedź Budynek w trakcie okopywania...stanęło na tym, że na razie izolujemy jeszcze raz, dajemy folię kubełkową i na wszelki wypadek wrzucamy rury drenarskie wg techniki jaką opisujesz, z tym, że nie dajemy studzienek - może nie będą potrzebne po izolacji ...wstawimy je jeśli powtórzy się problem z wodą... tfu, tfu U nas potrzebna byłaby przepompownia a to znowu dodatkowy koszt ...oki zobaczymy co czas pokaże A możesz zdradzić gdzie kupowałeś struktonit? Wzięłam jeden z Domexu, ale jakiś taki nijaki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 01.08.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 struktonit kupowałem razem z całym dachem za Olesnem (droga na Opole) u Bartyli (duży miejscowy skład z tematyką dachową - mają naprawdę świetną ekipe dekarzy)P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 02.08.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam,czy znacie jakąs dobrą firme do tynków zewnętrznych (chodzi o Ytonga) oraz co sadzicie o oknach PCV Jezierski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 02.08.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 witam serdecznie My w zasadzie jestesmy na początku naszej drogi "ku domowi" i dlatego tez zaczęłam wertować Wasze forum w poszukiwaniu wszelakich namiarów. Jesli chodzi o stal znalazłam Centrostal, pozostałe elementy tez jakoś wstępnie zebrałam. Gdzie jednak zakupywaliście materiał? -co do stali to sprawdz firme semex, jak ja kupowałem to było ok pzdr.jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 06.08.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Poratujcie dobrym tynkarzem (tynki cement.-wapienne)...mój ma poważne problemy rodzinne i nie wie kiedy i czy w ogóle wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 07.08.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Poratujcie dobrym tynkarzem (tynki cement.-wapienne)...mój ma poważne problemy rodzinne i nie wie kiedy i czy w ogóle wejdzie a na kiedy go potrzebujesz?? i ile metrów to zapytam się swoich czy mogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts