Juras74 12.05.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Ja ostatnio brałem z Gorażdże - podobno mają najlepszy.Po pierwszym maja płaciłem 210 z pompą za B20 - drogo, ale wszędzie poszło w górę z wiadomych powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 12.05.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Juras a czy mógłbyś mi podać dokładne namiary na Gorażdże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 12.05.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Nie ma sprawy. Górażdże Beton ul.Żyzna 11K tel. 3697105 - tu się pytałem.Później zadzwonił do mnie handlowiec (kom. 691394589) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 12.05.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Wielkie dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 12.05.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Paula brałem z Sabinowa Dyc... coś tam, ale to było prawie rok temu, mój majster chwalił sobi współpracę, ja też byłem z ceny zadowolony. Rany jaki mam młyn na działce, stoję z ostatnią ścianą (frontową) z tynkami, skończone kartony, płytki, schody, teraz gość układa podłogę drewnianą, jak położy to może polecę, (na razie zrobił schody - ładne ), ogrodzenie teść przygotował, ale czekam na gaz z montazem bo nie chcę dwa razy poprawiać, już niedługo drzwi wewnętrzne mają montować, kominek obudowany, dziś się z pieniedzmi chyba rozstanę Ale mamy z sąsiadmi wielki problem z jednym inwestorem, jak sprawy się trochę rozwikąłją to moze opiszę, powiem tylko, że jak się dowiedziałęm o jego pomyśle, to miałem ochotę rzucić to wszystko w pierony..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekBB 16.05.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Belbel , cześć chcę dołączyć do was i pochwalić się swoim domkiem ,lecz nie potrafię zamieścić zdjęcia , jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 16.05.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Darek poczytaj FAQ, na górze stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pewal 20.06.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Cześć. Ale dawno mnie tu nie było. Ale tyle się dzieje . Mam dach, prąd, kanalizację, tynki wewnątrz, wylewki na strychu, piętrzea od poniedziałku pewnie i na parterze. I telefon!!! Potrzebuję namiar na schody drewniane ażurowe, chyba dębowe. Podzielcie się. Śpię po kilka godzin na dobę, konto topnieje ale coraz bliżej końca. Aha piec kupiłem KDO Ekocentr z Żywca na ekogroszek, bo cena przyłącza gazowego powaliła mnie z nóg. No i wszystkie instalacje też mam CO, woda, prąd kanaliza. No i bałagan na działce taki sam jak w moim poście. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pewal 20.06.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Cześć. Ale dawno mnie tu nie było. Ale tyle się dzieje . Mam dach, prąd, kanalizację, tynki wewnątrz, wylewki na strychu, piętrzea od poniedziałku pewnie i na parterze. I telefon!!! Potrzebuję namiar na schody drewniane ażurowe, chyba dębowe. Podzielcie się. Śpię po kilka godzin na dobę, konto topnieje ale coraz bliżej końca. Aha piec kupiłem KDO Ekocentr z Żywca na ekogroszek, bo cena przyłącza gazowego powaliła mnie z nóg. No i wszystkie instalacje też mam CO, woda, prąd kanaliza. No i bałagan na działce taki sam jak w moim poście. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Węgrzyn 12.07.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 CzeSC! Dołączam do waszej grupy. Budujemy pomiędzy Koziegłowami a Myszkowem z silki. Może ktoś w naszych stronach się z silki buduje? Dajcie cynk. Jesteśmy na etapie robienia stropu nad parterem Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 12.07.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Witam .... Trochę pustawo w tej grupie... Anno - wybudowałem z silikatów w Ogrodzieńcu. Dużo informacji znajdziesz w ,,Wymianie doświadczeń" w tematach ,,Jak budować silką" i Silikat i jego ocieplenie" czy jakoś tak... Zdjątka z budowy mojego domku znajdziesz pod postem lub w ,,Galerii..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 25.07.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Witam Chyba wszyscy mocno zajęci budowaniem, bo pusto na tym naszym forum U mnie już stan surowy zamknięty!!! Dach przykryty dachówką bitumiczną. Wszędzie już mamy instalację pod kaloryfery oraz wylewki. Teraz pora na tynki i tu właśnie mam problem. W pierwszej wersji chcieliśmy wszędzie dać karton-gips, ale jak dostaliśmy wycenę ile to wszystko będzie kosztować to jakoś przeszła nam ochota na karton-gips. Zaczęliśmy się zastanawiać nad mokrymi tynkami gipsowymi. Czy ktoś ma to u siebie, a może na dokładkę może polecić jakąś dobrą ekipę, która to zrobi fachowo, szybko i za przyzwoite pieniądze:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 27.07.2004 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Witajcie. U mnie robimy wylewki na parterze i taras na całej szerokości domu. Już zdążyłam się narobić ale to bardzo przyjemne uczucie więc nie żałuję. Sama zebrałam humus spod tarasu i wykopałam rowy na fundament. Dziś mąż zalał fundament a jutro zaczyna murować ścianki tarasu bo ten taras będzie wysoki na 1 m i potem w przyszłości obsypany ziemią.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 01.08.2004 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 Ale czasu mineło, mnie zresztą bardzo szybko, bo....... Bezdomny nie jest już bezdomny Mieszkamy od dwóch tygodni. No mówię Wam bomba. Paula jak znajdę wizytówkę, to dam Ci numer, u mnie gość robił za coś około 18 za metr z materiałem , narazie jestem zadowolony. Wrażenia z mieszkania są zbyt silne by być obiektywnym, pierwszy wniosek, jesli macie małe dzieci nie starajcie się za bardzo z malowaniem ścian , po dwóch tygodniach gdzieniegdzie wygladają jak w trakcie budowy. Oczywiscie teraz tempo prac spadło prawie do zera więc kolejna rada, czego nie zrobisz przed przeprowadzką, nie zrobisz długo po niej. Od dwóch tygodni bawię się z listwami przyściennymi , o garazu nawet nie wspomnę, a ogródek potraktowałem Rundapem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 02.08.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Bezdomny gratuluję i zazdroszczę. Postaram się skorzystać z rady i zrobić jak najwięcej przed przeprowadzką. Bardzo bym prosiła o namiary na gościa od tynków! A może możesz także polecić kogoś od tynków zewnętrznych?. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 12.08.2004 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Nie zaglądałem tu ze 2 miesiące, ale widzę, że wiele nie straciłem. Naprawdę mało ludzi buduje w Częstochowie. U mnie już od miesiąca z kawałkiem budowa na całego - aktualnie ściany wystaja jakiś metr do połtora nad ziemięrzy ale przybywa codziennie po kawałku - (tylko czemu tak wolno????? ). Z materiału jestem zadowolony (silikat ludynia), za jakieś 2-3 tygodnie pierwszy styrop nad ziemią pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edith 27.08.2004 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Dumaliśmy i mamy zamiar budować z mężem domek, jak narazie nastapiła ważna decyzja , załatwiamy papiery jesteśmy na etapie adaptacji projektu i składania wniosku pozwolenia na budowę, a dalej to się zobaczy, najważniejsze to dostać kredyt, do tej pory mamy przydomek: niezdolni kredytowo...ale cóż pożyjemy zobaczymy, gorąco wierzymy się uda, no musi! [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.08.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Dumaliśmy i mamy zamiar budować z mężem domek, jak narazie nastapiła ważna decyzja , załatwiamy papiery jesteśmy na etapie adaptacji projektu i składania wniosku pozwolenia na budowę, a dalej to się zobaczy, najważniejsze to dostać kredyt, do tej pory mamy przydomek: niezdolni kredytowo...ale cóż pożyjemy zobaczymy, gorąco wierzymy się uda, no musi! [/img] Hejka! brawo za decyzję! ja też byłem "niezdolny" - trochę kombinacji, wsparcia rodziny itp i zrobiłem sie "zdolny" Uda się napewno! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edith 29.08.2004 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Rydzu czytała dziennik, nawet przejeżdzała ostatnio koło twojej budowy, dobrze widzieć ruch na budowie. Marzę o tym, żeby też się już coś działo u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 07.09.2004 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Hej ludziska poratujcie , macie może jakieś namiary na sprawdzone ekipy murarzy, bo ja już swoich mam dosyć, a teraz oznajmili mi, że może przyjdą za dwa tygodnie do wymurowania reszty (ścianki kolankowej zakończonej wieńcem i dwóch szczytów i kominów). A ja już mam umówionego dekarza na koniec września i potrzebuję to jak najszybciej zakończyć, bo wieniec też musi trochę poschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts