martaiprzemek 09.05.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam:)Drodzy forumowicze, czy możecie polecić mi dobrą ekipę, która wykonuje tynki maszynowe cementowo-wapienne.Z góry dziękuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 10.05.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 zgadzam sie, teraz moga byc tylko lepsze !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 10.05.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 tylko ze teraz po 2-3 latach to juz nie sa te same firmy :-/ zgadzam sie, teraz moga byc tylko lepsze !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 10.05.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam:) Drodzy forumowicze, czy możecie polecić mi dobrą ekipę, która wykonuje tynki maszynowe cementowo-wapienne. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Drodzy forumowicze, odezwijcie się proszę, ja też potrzebuje dobrego tynkarza. Dajcie zarobić dobrym fachowcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 11.05.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Do tynków cem-wap wykonywanych ręcznie możemy polecić Pana Szymona Grzyba 600 784 636. Jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giz 11.05.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 witam, w jakiej cenie jest obecnie ukladanie plytki klinkierowej na zew budynku mieszkalnego za m2 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qstemp 12.05.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Zdecydowanie ODRADZAM pana Szymona Grzyba - przynajmniej do tynków. Pozdrwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 14.05.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 (edytowane) Witam wszystkich Bobów Budowniczych z Cz-wy.Aktualnie jestem na poczatku drogi w tym temacie, więc wszelką pomoc i rady przyjmę na klatę.Teraz czekam na zezwolenie, a jak sąsiad się zdecyduje to będziemy zakładać przedliczniki na wodę i energię. Wycieliśmy niewielki lasek na działeczce i zdjeliśmy humusa.Zamówionego mamy już dekarza oraz firmę, która postawi nam nasze malusienkie gniazdko.Domek nasz zaprojektowaliśmy pod siebie u suuuuper architekta.Potrzebuję namiarów na spechydraulika oraz firmę od przydomowych oczyszczlni.No to do miłego... Edytowane 14 Maja 2010 przez lili07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 16.05.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam wszystkich Bobów Budowniczych z Cz-wy. Aktualnie jestem na poczatku drogi w tym temacie, więc wszelką pomoc i rady przyjmę na klatę. Teraz czekam na zezwolenie, a jak sąsiad się zdecyduje to będziemy zakładać przedliczniki na wodę i energię. Wycieliśmy niewielki lasek na działeczce i zdjeliśmy humusa.Zamówionego mamy już dekarza oraz firmę, która postawi nam nasze malusienkie gniazdko. Domek nasz zaprojektowaliśmy pod siebie u suuuuper architekta. Potrzebuję namiarów na spechydraulika oraz firmę od przydomowych oczyszczlni.No to do miłego... witaj Bardzo dobrze że zaczynasz od tego forum lepiej trafić nie mogłeś. Jeśli chodzi o przydomową oczyszczalnię ścieków to w Cz-wie mogę polecić EKOZET z ul. Warszawskiej. Są elastyczni i można wykonać taką inwestycje samemu w konsulatcji z nimi jednocześnie obniżając koszty. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ibe_1 17.05.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 witam poszukuje solidnej firmy zajmującej się tynkami z agregatu. Jakie macie spostrzeżenia odnośnie tynków gipsowe czy cementowo-wapienne? Czytam i czytam.... Jesteśmy po kilku etapach, za nami już wylewki właściwe. I już wiem, którego z fachowców mogę polecić "w nocy o północy": wylewki - p. Stroiński 601807794 tynki (cementowo - wapienne i piękne gipsowe) - p. Marcin 501493421 elektryk - p. Przemek 607361089 piasek i ziemia - p. Andrzej 605591987 Bardzo terminowi, rzetelni i nie mylą się w pomiarach po wykonaniu Pozdrawiam I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 18.05.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Wielkie dzięki dla adam_cz-wa i Ibe_1.Na pewno skorzystam z namiarów, a info o cięciu kosztów to bardzo, bardzo ważna dla mnie sprawa.W założeniu mamy nadzieję się zmieścić z całością w ok. 230 tyś., więc cięcie kosztów będzie baaaardzo potrzebne.Powierzchnia naszej chałpinki to niewiele ok. 84m2, a wykończenia z półki dla oszczędnych, czyli np.kafelki nie po 45 za m2 lecz góra do 30za m2.Na to co trzeba wyłożyć pożądną kaskę to się wyłoży, lecz cała reszta bez luksusów.A u nas dyskusja rodzinna na temat ogrodzenia. Grodzić czy nie. A jeśli tak to z jakich materiałów będzie najtaniej i oczywiście do samodzielnego wykonu ma być?do miłego.... pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 20.05.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Witam Szukam specjalistów od drenazu jak i ułożenia kostki brukowej czy możecie kogos polecić i czy miał ktos moze styczność z Firma Trak-Bud z Wielkoborskiej lub firma Mariusza Derdy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 20.05.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Witam. Mam pytanie do Adam_cz_wa:) oraz do innych posiadaczy przydomowych oczyszczalni:). Dużo osób pisze o smrodku:x jaki czuć w domu. Czy mieliście takie problemy?Jeśli nie to by znaczyło, że mieliście dobrych fachowców do których proszę o namiary:D. na ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 20.05.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 lili07, eksploatuje POS z drenazem rozsaczajacym od 7 lat i nie mialem nigdy problemow z nieprzyjemnymi zapachami. Jesli POS jest prawidlowo wykonana i wentylowana oraz odpowiednio eksploatowana (regularne zasilanie bakteriami, oproznianie osadnika gnilnego w rozsadnych odstepach czasowych), to nie powinno byc efektow ubocznych, o ktorych piszesz. U mnie POS wykonywala w 2001 roku firma "Konar s.c." (wlasciciel: p. Konrad Morawski, Tel.: 34 3653178, Tel. kom.: 602516902). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 21.05.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Witajcie! Tak wiele osób życzliwie dało mi namiary na różne firmy, że podzielę się z Wami co u mnie słychać. Zakończyli pierwszą fazę wykonania wentylacji mechanicznej z rekuperacją. Firma wykonująca to Aero-system, a rekuperator TCS Instalacja znajduje sie na nieużytkowym strychu. Płaskie przewody będą otulone warstwą 25 cm styropianu i zalane betonem z mixokreta. Znacznie obniża to koszty. Dzisiaj wyglada to tak: http://images37.fotosik.pl/291/6b3ad4858b50f32bmed.jpg Po zakończeniu, gdy już będzie stał rekuperator i będę znała koszt całkowity instalacji to podzielę sie tą wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 22.05.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Fajny pomysł z tymi płaskimi " przewodami" i przede wszystkim duża oszczędność miejsca. U mnie tak poprowadzili te rury że ciężko się poruszać po strychu. Tak się tylko zastanawiam, skoro masz nieużytkowe poddasze to po co to zalewać ? Podnosi koszty oraz obciąża konstrukcje. Nie znam się na tym być może tak trzeba. pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 22.05.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Adam, ze względu na koszty zdecydowałam sie ocieplić strop styropianem, a nie dach wełną. Więc w tym ocieplonym stropie schowam rury od wentylacji. Dach pozostanie nieocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzesio 02.06.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 witam,poszukuję aktualnie kogoś, kto by mi zaprojektował i wykonał kominek.Polecacie jakąś firmę w Częstochowie lub okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaandriu 02.06.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Mojemu kuzynowi kominek robił P. Tadek z Wręczycy tel.605439496 jest bardzo zadowolony i kominek jest piękny u nas też będzie robić ale jeszcze daleko do tego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 03.06.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Nam kominek Robił pan Marek Wejner z firmy Firecube i jesteśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts