Renatka 21.07.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 A dlaczego Ślązaków? Kompletnie nie czuje się Ślązakiem. Nic na to nie poradzę, ze tak nam nazwali województwo Tanie a dobre okna - troche trudno. Spróbuj przejść się na ulicę Krótką oraz róg Wręczyckiej i Rocha tam jest bardzo dużo firm i chętnie robia wycenę nie zobowiązująco. Weź z sobą projekt. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 21.07.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 A mam pytanko, gdzie mogą zobowiązująco wycenić mi koszt dachu tz. pokrycia, bo nie wiem jaka jest różnica w moim przypadku, między dachówką ceramiczną, betonową a blachodachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 22.07.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Dzięki RENATKA, już na Krótkiej byliśmy. Producent TP Okna jak narazie był dla nas cenowo satysfakcjonujacy, ale na Błesznie mamy jeszcze dwóch wartych zainteresowania. W każdym bądz razie wszystko oscyluje w podobnej kwocie, chodzi też o to, żeby montaż nie spaprali i żeby w razie reklamacji byli ok. Archi 100 podskocz na pogaduchy do jakiegoś dekarza udaj absolutnie chetnego na współpracę z nim, obgadaj wszystkie szczegóły, podziękuj i powiedz, że jak się rozmówisz w domu do dasz znaka i tyle. Nam to dobrze wychodzi, być może mamy niezłą gadanę. najważniejsze żebyś uzyskal to co Cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 22.07.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Archi 100 mnie zrobili "nie - zobowiązująca" wycene trzech poktyć dachowych w Deco na Zaciszańskiej. Mają bardzo dużo róznych dachówek ceramicznych i betonowe Brasa. Doradzili, która jest lepsz technicznie od innej i ma aktualnie atrakcyjną cenę. Wstrzeliłam się na 40% rabat na Creatona tuż przed Bożym Narodzeniem. Cos mi sie o uszy obiło, ze obecnie Creaton też ma duzy upust na Futurę, która też jest bardzo ładna. Lili świetnie sobie radzisz bez niczyjej pomocy. Ja potrzebuję wykonawcę tarasu i murowanego z cegły klinkierowej ogrodzenia. Proszę o dobre namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 22.07.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Archi 100 mnie zrobili "nie - zobowiązująca" wycene trzech poktyć dachowych w Deco na Zaciszańskiej. Mają bardzo dużo róznych dachówek ceramicznych i betonowe Brasa. Doradzili, która jest lepsz technicznie od innej i ma aktualnie atrakcyjną cenę. Wstrzeliłam się na 40% rabat na Creatona tuż przed Bożym Narodzeniem. Cos mi sie o uszy obiło, ze obecnie Creaton też ma duzy upust na Futurę, która też jest bardzo ładna. Lili świetnie sobie radzisz bez niczyjej pomocy. Ja potrzebuję wykonawcę tarasu i murowanego z cegły klinkierowej ogrodzenia. Proszę o dobre namiary RENATKO - Serdeczne dzięki, jutro podjadę z projektem na zaciszańską, zobaczymy co powiedzą Jak ktośszuka PARKIECIARZY TO MAM NAMIARY NA BARDZO DOBRĄ I TANIĄ EKIPĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 31.07.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Lili i Archi jak tam poszukiwania materiałów? Udało się zamówić okna na Krótkiej, czy na Błesznie lepsze oferty mają?Archi, a w Deco udało Ci się coś załatwić? Ja nadal proszę o godnego polecenia wykonawcę tarasu i ogrodzenia z klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 02.08.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Lili i Archi jak tam poszukiwania materiałów? Udało się zamówić okna na Krótkiej, czy na Błesznie lepsze oferty mają? Archi, a w Deco udało Ci się coś załatwić? Ja nadal proszę o godnego polecenia wykonawcę tarasu i ogrodzenia z klinkieru RENATKO, ja jestem teraz na etapie szukania materiałów na fundamenty i znalazłem taki skład w Rędzinach na ul. Wesołej, ceny ok, porównywałem z innymi składami i wypada ok, np. pustak ceramiczny kozłowice '29' - 2,50pln stal - 1T - 2600. Macie może jeszcze jakieś hurtownie do porównania lub zaproponowania ? Co do blachodachówki to gość skserował projekt no i czekam na wycenę, miał mi to zrobić na środę, ale nie dzwonił, a ja byłem na urlopie więc też nie miałem czasu podjechać, ale jutro muszę się tam udać Choć w moim przypadku najprawdopodobniej będzie to dachówka. Przy moim dachu oszczędność może okazać się pozorna, ale jak będę miał wyceny to wówczas będzie czarne na białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ibe_1 02.08.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 A mam pytanko, gdzie mogą zobowiązująco wycenić mi koszt dachu tz. pokrycia, bo nie wiem jaka jest różnica w moim przypadku, między dachówką ceramiczną, betonową a blachodachówką? Myśmy kupowali pokrycie (gonty) w Inprobudzie na Wysockiego - profesjonalnie i sympatycznie. Mają różne materiały, wybór jest duży. I tam też z projektem Pozdrawiam I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ibe_1 02.08.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 [Ja potrzebuję wykonawcę tarasu i murowanego z cegły klinkierowej ogrodzenia. Proszę o dobre namiary Renatka jeśli znajdziesz podziel się z nami - ja też potrzebuję wykonawcę tarasu z drewna lub kamienia (mąż jeszcze nie dojrzał do drewnianego ). Termin - wiosna następnego roku.... Pozdrawiam I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 04.08.2010 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Renatko Okna zamówione na Błesznie. Zaoszczędzonego mamy 1 tysiaka w porównaniu do innych. Okna są od Majewskiego. Czy ktoś słyszał coś o tym producencie? A dachowe będą z PCV, drewnianie skutecznie odradził nam kolega, który takowe ma i same problemy też. U nas mury pną się do góry, a gdzieś we wrześniu położymy dach. mamy zamiar pójść w blachodachówkę. Czy macie namiary gdzie będzie dobra cena i duży wybór?Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 05.08.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 RENATKO, ja jestem teraz na etapie szukania materiałów na fundamenty i znalazłem taki skład w Rędzinach na ul. Wesołej, ceny ok, porównywałem z innymi składami i wypada ok, np. pustak ceramiczny kozłowice '29' - 2,50pln stal - 1T - 2600. Macie może jeszcze jakieś hurtownie do porównania lub zaproponowania ? Co do blachodachówki to gość skserował projekt no i czekam na wycenę, miał mi to zrobić na środę, ale nie dzwonił, a ja byłem na urlopie więc też nie miałem czasu podjechać, ale jutro muszę się tam udać Choć w moim przypadku najprawdopodobniej będzie to dachówka. Przy moim dachu oszczędność może okazać się pozorna, ale jak będę miał wyceny to wówczas będzie czarne na białym 2600 za tonę stali?! Ja w zeszłym roku kupowałem po 1800zł. Czyżby ceny aż tak wzrosły? Spytaj jeszcze w firmie Bauland w Rudnikach i Marol w Turowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 05.08.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witajcie, proszę o podawanie namiarów na składy z bloczkami betonowymi tzw betonitami i ewentualnie ceny po jakich braliście, czy jesteście zadowoleni, czy nie? Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 06.08.2010 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witajcie, proszę o podawanie namiarów na składy z bloczkami betonowymi tzw betonitami i ewentualnie ceny po jakich braliście, czy jesteście zadowoleni, czy nie? Pozdrawiam Adam Ja będę brał ze składu z Rędzin ul. Wesoła cena 2,90 - i podobno są ok. Jeszcze wiem że robią też w Niwkach, są droższe i chyba nawet lepsze, gośc robi tam kostkę brukową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 06.08.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witajcie, proszę o podawanie namiarów na składy z bloczkami betonowymi tzw betonitami i ewentualnie ceny po jakich braliście, czy jesteście zadowoleni, czy nie? Pozdrawiam Adam Ja kupowałem u gościa na ulicy Korkowej. Bloczki robi sam, są dobrej jakości, płaciłem 2,7-2.8, nie pamiętam dokładnie. Mam porównanie ponieważ brakło mi ich trochę i dokupiłem 30szt w składzie. Bardzo nasiąkały wodą i w niektórych miejscach były aż żółte od piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 06.08.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Nas bloczki kosztowały 2,5 pln netto- bardzo dobrej jakości. Skład w dzielnicy Gnaszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 07.08.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam wszystkich jeśli ktoś byłby zainteresowany zienia z wykopu na podsypkę to za około 2-3 tygodnie będziemy wywozić około 800m3 można przyjechać zobaczyć jak wygląda jak ktoś by się zdecydował to 9zł m3 w odległości 10km od Kłobucka (w cenie załadunek, przywóz i wysypanie) można brać po 1 aucie (12-18m3) chodzi nam o częściowe pokrycie kosztów tel 792020455 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi29 10.08.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Ja kupowałem u gościa na ulicy Korkowej. Bloczki robi sam, są dobrej jakości, płaciłem 2,7-2.8, nie pamiętam dokładnie. Mam porównanie ponieważ brakło mi ich trochę i dokupiłem 30szt w składzie. Bardzo nasiąkały wodą i w niektórych miejscach były aż żółte od piachu. potwierdzam bloczki bardzo dobrej jakosci na ulicy Korkowej (murarz bardzo chwalil),rowne.wlasciciel mily,transport do mnie -ok.30km ok.50zl z dwukrotnym przywozem.ja placilem w lutym br.2.40 szt.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 10.08.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Czy ktos orientuje sie w cenach za wykonanie przyłącza wod-kan ( razem z projektem lub bez) ? Media są w drodze, dlugosc przylacza jakies 12m. Moze ktos zna godna polecenia firme od przylaczy wod-kan ( projekt, formalnosci, wykonanie, czyli od A do Z). Z gory dziekuje za informacje. Ah , zapomnialem o dachowkach, gdzie mozna pojechac i zobaczyc ekspozycje pokryc dachowch ? Moja druga polowa nie moze sie zdecydowac na kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 11.08.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Ah , zapomnialem o dachowkach, gdzie mozna pojechac i zobaczyc ekspozycje pokryc dachowch ? Moja druga polowa nie moze sie zdecydowac na kolor Domex, Deco, Orlikowscy w Kusiętach.... Jeśli nie możecie sie zdecydować n a kolor, a macie jakies swoje typy, to spytajcie w sklepie, może dadzą wam namiary na kogoś, kto juz kupił podobna dachówkę. Zawsze to lepiej zobaczyć pokrycie dachowe w realu na 200-300m2 niż na ekspozycji w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 11.08.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Devileczek, ja płaciłam za projekt przyłącza 800 zł + 22% vatu, a samo przyłącze wod-kan kosztowało mnie 4 tys. Woda po drugiej stronie ulicy, a kanalizacja po środku drogi. Nie było zbyt duzo kopania, ale zaangażowany był sprzęt specjalistyczny tzw. kret do przejscia pod asfaltową jezdnią. To i tak jest tańsze rozwiązanie niż zrywanie asfaltu, kopanie i zalewanie ponownie asfaltem. Za to drugie rozwiązanie firma z ulicy Rocha krzyknęła 8300 zł Projekt wykonywała mi pani Teresa Syc tel. 603279529 . Bardzo miła osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts