Gość 23.04.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Polecam ekipę p. Wrony. Numer telefonu kilka postów wyżej na poprzedniej stronie. Byliśmy baardzo zadowoleni. Nie tylko my . Firma buduje od podstaw, tynkuje, ociepla, robi wylewki - wszystko bardzo dokładnie, w terminie a nawet szybciej. Nie wiem tylko czy robią dachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 24.04.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 No wiem już do p. Wrony dzwoniłam i spotkałam sie z nim, czekam na kosztorys.DziękiPS. Anka Węgrzyn a drogi jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 27.04.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Ale tu smutno i cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Magda, chwilowo miałam awarię komputera, więc nie odpisywałam. Teraz już jestem. Magda, pan Wrona, jako, że do nas ekipa miała daleko, powiedział nam za tynki 17 zł z materiałem (zacierane piaskiem kwarcowym), normalnie bierze 16 zł. Tynki są przepiękne. Nie wiem jednak ile woła od murowania ścian. Pytaj JBL, jemu chyba stawiał dom od podstaw. Widziałam jednak budynek o okrągłych ścianach, z mnóstwem podciągów i stwierdzam, że chłopcy świetnie dali sobie radę. Ekipa bardzo solidna, żadnych spóżnień, bumelek, alkoholu. Pilnuje i pracuje z chłopakami syn szefa. Nawet na zakończenie prac nie chcieli wódki.Pisz, co Ci pan Wrona powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 30.04.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 cZEŚC ANIU, NARAZIE CZEKAM NA KOSZTORYS, JAK COS BEDE WIEDZIAŁA TO DAM ZNACPOZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kortezjan 02.05.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 cześć. ja już wybudowałem w 2004r. jeśli z takich lub innych wzgledów nie zaakceptujesz wyceny na którą czekasz mogę podać namiary na ekipę która budowała u mnie. życzę przyjemnej budowy.cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.05.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Rany, ale tu pustki. I pomyśleć, że wiosna i budowy ruszają pełną parą. Magdan nadal nie zrobili Ci wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylala 08.05.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 mam pytanie do magdac czy udłao Ci się znaleźć kogoś od studni głębinowej jesli tak to czy mogę liczyc na kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 09.05.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Czesc, Aniu mam już kosztorys na kwote 25.000 za robocizne + dach na gotowo to wydatek kolejnych 25.000.Niewiem co myśleć, ale trochę za dużo mi sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 09.05.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 mam pytanie do magdac czy udłao Ci się znaleźć kogoś od studni głębinowej jesli tak to czy mogę liczyc na kontakt czesc, znam jedna firme z Czestochowy to Hydrowiert, tani nie sa ale więcej firm nieznalazłam z naszego miasta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 09.05.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 cześć. ja już wybudowałem w 2004r. jeśli z takich lub innych wzgledów nie zaakceptujesz wyceny na którą czekasz mogę podać namiary na ekipę która budowała u mnie. życzę przyjemnej budowy.cześć Czesc, jeżeli jesteś zadowolony ze swojego domku, to chętnie poproszę o namiary. A w której dzielnicy sie wybudowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylala 09.05.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Czy możecie podzielic sie informacjami z jakiego materiału budujecie swoje domy marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 09.05.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Po kilku kontaktach z budowlańcami sama już nie wiem.Albo porotherm 30 albo pustaki z Kozłowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Magda, a jaki to dach tzn. dwuspadowy czy wielospadowy? Będzie deskowanie czy tylko łaty i folia? Z czego pokrycie? Jaki duży dom? To wszystko weż pod uwagę. Nam np. w ubiegłym roku za położenie więźby i dachówki cementowej na dachu liczono 31 zł za m2. Oczywiście bez żadnych obróbek, rynien. Po prostu goła połać dachu a dach dwuspadowy z lukarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 10.05.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Czesc,dach jest czterospadowy, a czy deskowanie to nie wiem te łaty napewno tak a krycie dachówką ceramiczną. Tylko czemu oni policzyli najdroższą dachówke (karpiówke), chcemy zieloną. Ci od dachu stwierdzili że innej nie robią w kolorze zielonym no i nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylala 10.05.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 cześć a co myślicie o silikatach duzo się o nich naczytałam i same superlatywy ale sama nie wiem czy ktos z was może wybudował sobie domeczek z takich materiałów Ja ostanio rozmawiałam z ekipa budowlana i powiedzieli mi, że oni najczęściej budują z maxa, że podobno najtańszy no i dość szybko się z niego buduje a ja już sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 My budujemy z silikatów a konkretnie z Silki z Radomia. Gdzie mieszkasz i planujesz budowę?Magda, ta wycena dachu też jest od Wrony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 11.05.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Czesc, Aniu tak to jest wycena Pana Wrony, tylko, że to są cenny netto. I dośc duzo wyszło mu na materiał. Juz sama nie wiem mam metlik i w nocy spac niemoge. Wybór firmy to ciężka sprawa Kurcze a jak jest z tym vatem, ile trzeba dodac 7 czy 22 %, usługi mają 22% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylala 11.05.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 mieszkam w Częstochowie a działeczkę mam w rząsawach częstochowskich myślę, że zaczne za pare miesięcy bo czekam na pozwolenie wiecie jak to urzędnicy lubią gnębić petentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.05.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Magda, nie wiedziałam, że p. Wrona robi także dachy. Fakt, drogo. Decyzję musicie podjąć sami. My zdecydowaliśmy się na nich, bo pracowali u kilku osób z forum i każdy ich chwalił. I rzeczywiście robota porządna, ekipa też. Pozostaje właśnie tylko kwestia ceny, a oni są dosyć drodzy.Jeśli chodzi o VAT na usługi (tak mamy z materiałami do c.o.) do ceny netto dolicza się 7% VAT jeśli materiały kupuje się na wykonawcę (czyli jeśli wszystko jest legalne, wykonawca ma zarejestrowaną firmę). Jeśli kupujesz materiały na siebie, bądź robi wykonawca, który ma niezarejestrowaną firmę, zapłacisz 22 % VAT. Mam nadzieję, że zrozumiałaś co mam na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts