Darek budowniczy 14.05.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Pozdrowienia . Ja też buduję swój własny dom w Częstochowie . Obecnie mam dach ,okna , ścianki działowe i rozpoczęte prace elektryczne. Wybudowanie tego zajeło mi dwa lata ,nie spieszę się jednak gdyż buduję za własne pieniądze. Muj dom to "KUKUŁKA" z pracowni "Archeton " . Jeżeli ktoś chciałby dowiedzieć się czegoś o kosztach budowy tego domu ,służę informacjami.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 29.06.2003 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Witajcie. Dawno mnie tu nie było, U mnie na budowie dzieje się dużo, 10 wywrotek piasku muszę wrzucić swoimi ręcami aby było widać odpowiedni poziom / bo na razie to studnia a nie dom marzeń/, ale rzeczywiście "... ta maszyna / budowa /bardzo wciąga i w nocy spać nie daje". A wracając do mojej budowy to właśnie mąż się męczy nad stropem / chyba zamówimy Terivę w Bud-Gipsie koło Huty Katowice /dawna Bemika/, mąż robi wieniec i szalunki pod schody, a ja sama w mieszkaniu uczę się do egzaminów i już mam dosyć /bo za 5 godzin ostatni egzamin ze ststystyki - trzymajcie za mnie kciuki /chętnie robiłabym łopatą na budowie domu moich marzeń. Wszyscy budują i na stronach Częstochowskich nic się nie dzieje. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 02.07.2003 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Witam budujących!!! Moja "Manuela" posiada już ściany parteru i strop. Teraz dumnie spacerujemy po stropie z wężem i polewamy go wodą. Przyznam uczciwie , że jesteśmy zadowoleni z obecnej pogody, mniej obowiązkowych wycieczek polewaczkowych. wszystkim budującym życzę odpowiedniej pogody(tej ducha też ) czasami jest nam bardzo potrzebna pozdro olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 15.07.2003 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Witajcie.Mamy juz strop, wprawdzie tylko na placu budowy ale już po części rozłożony. A kupiliśmy go w Konopiskach po 33zł. za 1m kw. z transportem i dekowaniem końcówek gratis. Polecam.Piasek już wrzuciłam i jak ładnie to wygląda!!Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KICIUŚ 16.07.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Podpowiedzcie mi moi kochani gdzie można wynająć tanio koparkę w okolicach Starczy. Urlop mi sie zbliża , a ja wciąż nie mogę znalść kopary. Chcę tylko zebrać humas i wykopać piwnicę, restę łopata w ruch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 16.07.2003 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Witam Częstochowę My z mężem dopiero zaczynamy. Obecnie czekamy na warunki zabudowy i psychicznie przygotowujemy się do "szturmu" ministerstwa o odstępstwo od warunków zabudowy - bardzo chcemy budować w granicy!! Mamy już za sobą przejścia z projektantem. Ponieważ rozbudowujemy stary dom nie możemy zaadoptować gotowego projektu, bolesna sprawa. Już na wstępie okazało się, że budowa to nie bajka. Mam nadzieję, że starczy nam sił, aby dobrnąć do końca. Mam pytanie do Reny: jak buduje się z tych pustaków LEIER z Tarnowa, bo bardzo mnie nimi zainteresowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 20.07.2003 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 Witaj Paula! Pustaków Leier już nie polecam chociaż tanie niesłychanie. Niestety są bardzo słabe i nierówne a na dodatek jedna paleta rozsypała się zaraz po rozładunku Strop Teriva mogę polecić śmiało: Konopiska za 33zł za 1 m kw.ale nie pamiętam nr telefonu. /jeżeli chcesz tel to następnym razem go odszukam/ Ten strop jest tak prosty że sama go układam. A co do projektu to Twój inspektor nadzoru nie powiedział Ci że aby budować w granicy nie trzeba już zgody sąsiadów?? Zapytaj go o to dokładnie, my wprawdzie nie budujemy w granicy ale ja o to pytałam.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 23.07.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Dziękuje Renu za wszelkie informacje. Co do budulca mój mąż ostatnio próbuje mnie przekonać do porothermu i ściany jednowarstwowej. Muszę o tym jeszcze poczytać, przemyśleć, chętnie też poznam opinie innych na ten temat. Namiary na strop, bardzo proszę! Wiem, ż zgody sąsiadów oficjalnie już nie trzeba, teraz aby budować w granicy konieczne jest odstępstwo do warunków zabudowy wydane przez ministerstwo . A w tajemnicy mogę zdradzić, że chociaż w nowym prawie budowlanym nie ma już pojęcia "zgody sąsiada" to występując do ministerstwa o odstępstwo od tech. warunków zabudowy warto dołączyć zgody sąsiadów, szybciej załatwiają no i pewniejsze że pozytywnie. Pozdrawiam. Mam nadzieję, że bardziej rozkręci nam się grupa częstochowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 29.07.2003 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Witaj Paula.Oto namiary na strop Teriva /lepiej późno niż wcale//034/ 328-21-30 329-90-97Konopiska ul. Śląska 24około 35zł za 1m kwPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 30.07.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Dziękuje Rena za informacje, jestem jeszcze na etapie formalności, także informacja jest nawet jeszcze przed czasem.Mam nadzieję, że jeszcze przed zimą uda nam się zrobić fundamenty, ale to w dużej mierze zależy od ministerstwa, właśnie będziemy składać dokumenty o odstępstwo (byle zima przyszła późno). Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 30.07.2003 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Ależ nie ma za co Paula, służe na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotbe01 30.07.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Witam, mam na imię Jacek i właśnie na dniach kupuję działkę. Wybraliśmy z żoną działkę 1115 m2 na samym końcu Kiedrzyna w drugiej linii zabudowy. Na razie meczę rozpoznanie ( księgi, plan zagospodarowania, możliwość doprowadzenia mediów ). Planujemy do tego kupić projekt muratora D12a. Za trzy tygodnie powinienem być po formalnościach zwiazanych z działką. Jak forsa pozwoli zaczniemy budowę w 2004. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 30.07.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Hej Rena Przeczytałam właśnie Twój dziennik budowy. Jak Ci zazdroszczę tych stropów!! A jednocześnie cieszę się, że mnie odpada podłączanie wszelkich mediów. Masz rację, że na stronach Częstochowy niewiele się dzieje, ale może coś się zmieni na lepsze. Teraz jak jeszcze dołączył do nas Jacek. Coraz nas więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.08.2003 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam, mam małą prośbę czy mógłby być ktos tak miły i pozwolić obejrzeć bryłkę Domku D44 z gankiem )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 26.08.2003 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Witam wszystkich z Częstochowy, kiedy rok temu deklarowałem przyłaczenie sie do grupy, nie myślałem że rok później będę mógł napisać - mam stan surowy skończony z docelowym dachem, rynnami i oknami dachowymi ! , "najpiękniej" wygladają drzwi zbite z desek domu bez wstawionych okien. Pozdrawiam szczególnie kolegę z Kiedrzyna . Dom postawiłem z Maxa, z Kozłowic i szczerze polecam ta technologię, teraz czekają na mnie instalacje elektryczna i hydraulik i modlę się o ciepły październik bo dopiero wtedy będą tynki i wylewki, w zimie chciałbym powolutku wykańczać by w maju - czerwcu się wprowadzać, wcześniej i tak nie wchodziłoby to w rachubę bo nie mam jeszcze gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 27.08.2003 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Wielkie gratulacje dla "Bezdomnego". Jeszcze troszkę i będziesz musiał pomyśleć o zmianie ksywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 02.09.2003 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Dokładnie taki był plan, wybudować, wykończyć, wprowadzić się, zmienić nicka na zadłużony , a może nie bedę zmieniać, coby jak bank zlicytuje ponownie nie odmieniać (na wszelki wypadek oswajam się z myślą, że zawsze mogę nie spłacić - ergo nic gorszego mi si już nie przytrafi). Z innej bajki: kto gdzie w Cz-wie buduje? Ja przyznaję się do Kiedrzyna bardzo chciałem Wierzchowisko, ale nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 02.09.2003 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Witajcie. Ja buduję w Poraju a Częstochowa to moje ulubione miasto, choć zapomniałam gdzie co jest w Cz-wie . Nie byłam tam już kilka lat. Ale gdy przeprowadzę się do Poraja do "domu moich marzeń" to będę po Cz-wie spacerować czasem. Teraz przydałby mi się tam przewodnik!!Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 04.09.2003 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Witajcie!A ja nadal szukam ekipy do więźby!!!!!!!!!!!!!! Bo mnie zima bez dachu zastanie.Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 05.09.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Dokładnie taki był plan, wybudować, wykończyć, wprowadzić się, zmienić nicka na zadłużony , a może nie bedę zmieniać, coby jak bank zlicytuje ponownie nie odmieniać (na wszelki wypadek oswajam się z myślą, że zawsze mogę nie spłacić - ergo nic gorszego mi si już nie przytrafi). Z innej bajki: kto gdzie w Cz-wie buduje? Ja przyznaję się do Kiedrzyna bardzo chciałem Wierzchowisko, ale nie wyszło Myślę, że jak już przebrniesz przez budowę to spłata wszelkich kredytów będzie bułką z masłem, trzymam kciuki , za wszystkich budujących i z kredytem. A co do tego, gdzie budujemy z mężem, a właściwie rozbudowujemy nasz mały domek, w którym mieszkamy (obecnie 55 m2) to znajduje się ona na Aniałowie, a najbliższy nasz sklep osiedlowy to TESCO Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts