Kajima 20.02.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Anka Węgrzyn napisał: Kajima, a co obecnie wykańczacie? obecnie jesteśmy na etapie zabudowy poddasza (docieplenie + montaż płyt k-g), natomiast na parterze wykonujemy sufity podwieszane (nie na całości), w dalszym harmonogramie posadzki ...itd. A propo posadzek. Na całości parteru posiadamy ogrzewanie podłogowe, w salonie planujemy wykonać parkiet. W związku z tym mam dwa pytania: 1/ Jakie drzewo polecacie? Czy może to być jesion? 2/ Co sądzicie o desce barlineckiej? dziękujemy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 20.02.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Kajima napisał: Dziękujemy za miłe powitanie!!! monikach, domek budujemy w Częstochowie (dzielnica Lisiniec) , obecnie jesteśmy na etapie tzw.: "wykończeniówki" Napiszcie na jakim etapie prac wy jesteście? pozdrawiamy [/b] No cóż mogę Wam tylko pozazdrościć - my utknęliśmy na etapie piwnic. Do wykończeniówki mamy jeszcze kawał drogi . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 20.02.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 MIX napisał: Mak jeszcze prośbe niech mnie ktoś uświadomi jak się zakłada dziennik budowy i wkleja zdjęcia nine mam zabardzo czasu na wczytywanie się w to wszystko. Z góry dziękuje i pozdrawiam.[/url] Aby założyć dziennik w dziale DZIENNIKI BUDOWY wchodzisz w nowy temat, nadajesz tytuł i piszesz co tylko chcesz . Co do wklejania zdjęć korzystałam z tego: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=68367 powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Kajima, my mamy parkiet dębowy. Jesion też bardzo mi się podoba, jest bielszy od dębu. W sumie ceny dębu i jesionu podobne. Gdybym miała wybierać deska barlinecka a dąb bez wahania wybrałabym parkiet mimo iż jest nim znacznie więcej zachodu przy układaniu. Trzeba ułożyć, wycyklinować, malować. Ale efekt i trwałość nieporównywalna. Dużo o desce było wątków na forum - raz, że droga, dwa, że słabsza nawet od popularnych paneli laminowanych pod względem twardości. A wiadomo, jesion baaardzo twardy.Nie wiem gdzie chcesz kupować parkiet. My kupowaliśmy w zeszłym roku niedaleko Biskupic (przy Olsztynie). Nazwa miejscowości chyba Ciecierzyn. Nie pamiętam jak nazywał się tartak, w którym te parkiety robią. Wybór b. duży i po bardzo dobrych cenach. Kupowaliśmy we wrześniu dąb 1 klasa po 74 zł/m2. Parkieciarza też mamy taniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajima 24.02.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Ania wielkie dzięki!! poczytaliśmy sobie na forum o parkiecie i desce barlineckiej - na 99% zdecydujemy się na parkiet. Znajomi również kupowali parkiet w Ciecierzynie - z zakupu są b. zadowoleni (jakość+cena), więc my również udamy się tam w celach "wywiadowczych" Aniu jeszcze jedna prośba do Ciebie - czy możesz podać nam namiary na Twojego parkieciarza oraz (jeżeli możesz) podać nam koszt 1m2 ułożenia parkietu u Ciebie!!! z góry dziękujemy pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Kajima, namiary oczywiście Ci mogę podać, bo z faceta jestem naprawdę zadowolona. Podam Ci nr telefonu domowego, jeśli się nie dodzwonisz, poszukam komórki. Dzwoń raczej wieczorem, bo facet w wolnych chwilach jest zapalonym myśliwym i czas spędza na polowaniach . Numer podam na forum, bo dużo osób pyta o parkieciarza. Jerzy Trojakowski, tel.(034)3145637. Cena ułożenia m2 parkietu (u nas dębowego) to 22 zł/m2 bez negocjacji. Uważam, że cena jest tak niska, że tu nie było czego negocjować. Pozdrówka Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Najtańsze listwy do parkietu, tańsze jeszcze niż w Ciecierzynie w Apolonce przy Janowie. Tam też podobno najtańsze schody drewniane w okolicach. Wiadomość od naszego parkieciarza . Nasz parkieciarz twierdzi, że parkiet z akacji jest do doopy, chyba, że jest super przebrany. Inaczej ma masę przebarwień - to dla tych co mają chęci na akację. A z moich spostrzeżeń - szkoda kasy wywalać na bardzo drogie lakiery do parkietu. Domalux super jest naprawdę twardy. My mamy gat. połysk - błyszczy się jak tafla lodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajima 24.02.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Aniu jeszcze raz wielkie dzięki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.02.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Kajima, kiedy zamierzacie kłaść parkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajima 25.02.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Anka Węgrzyn napisał: Kajima, kiedy zamierzacie kłaść parkiet? Najprawdopodobniej w okresie letnim tj. lipiec lub sierpień. Na początku kwietnia będziemy wiedzieć na 100% w którym miesiącu. A może są tzw. "preferowane" miesiące w których należałoby parkiet układać? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Najlepszy okres jest późnozimowy bądź wczesnowiosenny czyli teraz.A to dlatego, że zimą jest suche powietrze, brak wilgoci, co nie szkodzi klepkom. No i nie ma much. Otwórz okna latem, by lakier wyschnął to poprzykleja Ci się masa much do podłogi albo ją cholery zasr.... No chyba, że założysz w oknach moskitiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 26.02.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam wszystkich:) Właśnie odktyłam to forum i postanowiłam się przyłączyc. Obecnie jesteśmy na etapie czekania na pozwolenie na budowę i szukania ekipy budowlanej. Może kogoś polecicie?? Działkę mamy w Kolonii Brzeziny a taki dom będziemy budowac http://www.studioprojekt.pl/projekt.php?id=SP-1513&idk=3&strona=1&str=projekty.php. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 26.02.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ewazak3 napisał: Witam wszystkich:) Właśnie odktyłam to forum i postanowiłam się przyłączyc. Obecnie jesteśmy na etapie czekania na pozwolenie na budowę i szukania ekipy budowlanej. Może kogoś polecicie?? Działkę mamy w Kolonii Brzeziny a taki dom będziemy budowac http://www.studioprojekt.pl/projekt.php?id=SP-1513&idk=3&strona=1&str=projekty.php. hejka My jesteśmy świeżo po "castingu na wykonawcę" stanu surowego i mam parę namiarów na kilka ekip. Jakby co to dzwoń 668 817 319 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 26.02.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dzięki, na pewno zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajima 27.02.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Anka Węgrzyn napisał: Najlepszy okres jest późnozimowy bądź wczesnowiosenny czyli teraz. A to dlatego, że zimą jest suche powietrze, brak wilgoci, co nie szkodzi klepkom. No i nie ma much. Otwórz okna latem, by lakier wyschnął to poprzykleja Ci się masa much do podłogi albo ją cholery zasr.... No chyba, że założysz w oknach moskitiery. Ania wielkie dzięki Człowiek budując dom myśli o tylu ważnych rzeczach że zapomina o takich przyziemnych jak ... muchy - lecz czasem okazuje się że są one również ważne Po Twoich sugestiach odnośnie terminu układania parkietu jak również po przeczytaniu paru artykułów zdecydowaliśmy się przenieść układanie parkietu na termin późnozimowy. W przyszłym tygodniu wybieramy się do Ciecierzyna zobaczyć co oferują i w jakiej cenie. Jeszcze raz Aniu wielkie dzięki ewazak również możemy polecić kilka firm wykonawczych - w szczególności jedną która nam budowała dom. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 27.02.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Kajima napisał: ewazak również możemy polecić kilka firm wykonawczych - w szczególności jedną która nam budowała dom. pozdrawiamy Jak ekipa sprawdzona to chętnie wezmę namiary:) moze byc na priv albo na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 28.02.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Widzę, że się ruszyło forum. Zaglądałam parę razy i cisza. Namiary na dach obiecuję znaleźć. Ania, fajnie Ci z tym fachowcem od parkietu. Ja pierwszego miałam do d... tzn, super wycyklinował, ale malowanie - porażka. Szkoda, że się wcześniej nie zgadałyśmy. Ja płacę 40 zł . Teraz podłoga położona i czekam aż się porządnie rozeschnie . Też będę malować domaluxem. Znalazłam podobno porządną ekipę, ale oni malują Boną, a o tym lakierze naczytałam się złych opinii (a jak mnie chemia ma kosztować 100 zł za metr to dziękuję za bylejakość), podobno jest super lakier berger-seidler czy coś w tym stylu, ale nie znalazłam osoby, która by nim malowała. Elektrykę robił mi znajomy właśnie z Poraja. Jak coś to dam namiary na prv, tylko nie wiem, czy on robi osobom indywidualnym. Jak dla mnie to wszystko OK, ekipa wchodzi, dwa-trzy dni rozmieszczenie kabli, później montaż osprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 28.02.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 A czy spotkaliście gdzieś do kupienia wysokie (takie prościutkie) listwy z czerwonego dębu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mixpog 28.02.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Jak się cieszę, że trafiłem na to forum (szkoda, że tak późno). Jestem na etapie wykańczania chatki, a ponieważ jak do tej miałem na budowie kilka ekip z których totalnie nie byłem zadowolony-chciałbym się Was poradzić. Poszukuję otóż ekipy gipsiarzy (o parkieciarzach czytałem już wyżej) ekipy brukarzy do ułożenia kostki granitowej. Pytam, bo już mi ręce opadają-jak do tej pory zadowolony jestem tylko z pracy elektryków i hydraulików... tynki do bani, płytkarz tragiczny (a z polecenia znajomego), a o dekarzach nawet nie chce mi się pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 28.02.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 mixpog napisał: ... Poszukuję otóż ekipy gipsiarzy (o parkieciarzach czytałem już wyżej) ekipy brukarzy do ułożenia kostki granitowej. ... Co do gipsiarzy to ekipa Tomka Rogacza jest całkiem niezła - widziałem efekty na własne oczy i są naprawdę ok. Gdzieś w tym topiku jest namiar na niego. Co do ekipy brukarzy to daję Ci namiar (sprawdzona ekipa): Krzysztof Trzepizur 602639713 Możesz się powołać na Tomka Kamińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts