Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA CZĘSTOCHOWSKA I OKOLICE

Rena

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas ekipa Tomka Rogacza robiła wylewki. W sumie bardzo równe, z tym, że w rogach coś spieprzyli, bo się huśtają. No i trzeba było na niego bardzo długo czekać. Umawiali się na początek czerwca, kilkanaście razy przesuwali terminy, by przyjść w sierpniu.

ewazak3 budowała nam firma KOMPLEX z Częstochowy. Właścicielem jest Pan Jarosław Leszczyński tel.: 0604789814. Ogólnie byliśmy z tej firmy zadowoleni , chociaż nie ma firmy budowlanej która nie popełnia błędów - również im zdarzały się pewne niedociągnięcia :D. Firma posiada dobrego majstra (nie wiem czy jeszcze tam pracuje!!), facet ma tzw.: pojęcie o budowaniu :D

Również i u nas wylewki wykonywała ekipa Pana Rogacza. Muszę przyznać że "akurat" u nas wyszły im super, na szczęście nic nie spieprzyli jak u Ani oraz byli bardzo terminowi (w umówionym dniu zjawili się na budowie). Polecam!!!

Zainteresowanym mogę podać namiary na dobrych tynkarzy. Wykonują tylko tynki tradycyjne. U nas się sprawdzili :D

pzdr

Witam po dłuższej nieobecności.

Ja dziś byłem w Starostwie by ustalić wjazd na działkę.

Do pozwolenia na budowe jeszcze sobie poczekam.

Dowiedziałem sie że musze wyłączyć działkę rolną i jej częśc przekształcić w budowlaną a jeszcze nie mam projektu przerobionego przez architekta :(

Jeśli ktoś może mi podać na tanią koparkę muszę wykopać piwnice a nie chce zostawiać to na ostatnią chwilę mam nadzieję że pod koniec marca lub początek kwietnia zacznę działać.

Pozdrawiam Mix

Mix Wstrzymaj się z wykopem maksymalnie jak się da-wykopiesz teraz, a roztopy, deszcze itd spowodują, że ponownie za tą koparkę zapłacisz, i dojdą jeszcze koszta z zasypaniem i zagęszczeniem oberwiska po wymurowaniu ścian fundamentowych. Najlepiej to zrobić tuż przed planowanym rozpoczęciem robót

Mix Wstrzymaj się z wykopem maksymalnie jak się da-wykopiesz teraz, a roztopy, deszcze itd spowodują, że ponownie za tą koparkę zapłacisz, i dojdą jeszcze koszta z zasypaniem i zagęszczeniem oberwiska po wymurowaniu ścian fundamentowych. Najlepiej to zrobić tuż przed planowanym rozpoczęciem robót

witam

dzis wybrałem projekt domu ktory ma spełnić moje marzenia.

proszę forumowiczow jako juz doświadczonych ludzi w temacie budowy o opinie na temat projektu "dom w agrescie" z archonu.

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m43cd17cabc163

dzialke mam srednio szeroką 20,8 m (dł 65m) i wybor był troche ograniczony.

chciałbym rozpoczac budowę na wiosne 2008 i postanowiłem sie przygotowac mozliwie jak najlepjej.

pozdrawiam

adam_cz-wa Witam:)!

dzis wybrałem projekt domu ktory ma spełnić moje marzenia.

proszę forumowiczow jako juz doświadczonych ludzi w temacie budowy o opinie na temat projektu "dom w agrescie" z archonu.

Projekt naprawdę ciekawy :D , ale to Ty musisz stwierdzić czy ten dom będzie dla Ciebie odpowiedni :wink: :D ...U mnie napewno nie przeszłyby schody, które przy małych dzieciach wydają się zbyt niebezpieczne...no i sporo metrów dachu..., a tak poza tym układ pomieszczeń bardzo fajny :D, pokoje akurat tzn. nie za duże, nie za małe i ta spiżarnia tuż przy kuchni to bardzo dobre rozwiązanie :D :D ...

pozdrawiam

Witam

Jeśli chodz o wykop piwnic to pewnie jeszcze poczekam sobie bo nie mam jeszcze pozwolenia na budowę. Ale jak tylko dostanę to pełna para.

Potrzebował bym tylko namiary na koparkę która mi to wykopie. Może zna ktos taką osobę co bym nie przepłacił ????

Projekt naprawdę ciekawy :D , ale to Ty musisz stwierdzić czy ten dom będzie dla Ciebie odpowiedni :wink: :D ...U mnie napewno nie przeszłyby schody, które przy małych dzieciach wydają się zbyt niebezpieczne...no i sporo metrów dachu..., a tak poza tym układ pomieszczeń bardzo fajny :D, pokoje akurat tzn. nie za duże, nie za małe i ta spiżarnia tuż przy kuchni to bardzo dobre rozwiązanie :D :D ...

pozdrawiam

witam

dom wydaje sie odpowiedzni dla mnie i mojej zonki, ale jak wiesz wiele rzeczy w trakcie lub co gorsza po zakonczeniu budowy chcialoby sie rozwiazac inaczej. bardzo chcialbym sie tego ustrzec.

co do schodów to tez sie boje o dzieci {ktore dopiero planujemy:)} ale są przeciez rozwiazania ktore blokuja dostep do schodow dla małych dzieciakow...

dzieki za opinie i proszę o kolejne.

pozdrawiam

Wit@m budujących w ok. Częstochowy :D

Niedawno kupiłem działkę w Białej i zabieram się za formalności związane z otrzymaniem pozwolenia na budowę. Niestety wyczytałem że w Kłobucku to trochę trwa ...

Wybrałem projekt WB- 3935 http://www.agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=286&usid=1

ale bez podpiwniczenia - więc pow. użytkowa 157m2

Czy ktoś z szanownych forumowiczów poda mi namiary na dobrego (i niedrogiego -jeżeli to jest możliwe) architekta który dokona kilku zmian w tym projekcie ?

A może ktoś zna projektanta z ok. Kłobucka który może przystosować w/w projekt do warunków lokalnych ???

Pozdrawiam, Uwe

Dokopałam się w końcu do wizytówki - ekipa do dachu - 506 072 295.

Mogę też polecić z czystym sumieniem płytkarzy. Jestem dokładna (i przez to niestety upierdliwa dla wykonawców) i pierwszy raz się spotkałam, że fachowcy sami poprawiali swoje błędy, nawet takie drobne, które stwierdziłam, że "mogą być".

Ania, co do lakieru też tak stwierdziłam. A Bergerem może bym malowała, gdybym miała taką ekipę. Bo już ostatnio chciałam na tym zaoszczędzić i wyszło jak zwykle czyli "dwa razy drożej" - cyklinowanie i cała robocizna od nowa :x

Co do gipsówek to niestety nie mogę polecić, bo może i dobrze robią, ale mega mnie wkurza jak mają na raz 3 roboty i wszędzie są opóźnienia i niedoróbki.

Witam

Przygotowuje się do wykopów i mam prośbę do wszystkich:

Może znacie kogos kto by potrzebował ziemi z wykopu, będzie tego 20 kamazów 1 kamaz to 6 ton.

Ziemia będzie dostępna za około 2 miesiące. tel 600-201-875

Pozdrawiam wszystkich inwestorów

Witam

Przygotowuje się do wykopów i mam prośbę do wszystkich:

Może znacie kogos kto by potrzebował ziemi z wykopu, będzie tego 20 kamazów 1 kamaz to 6 ton.

Ziemia będzie dostępna za około 2 miesiące. tel 600-201-875

Pozdrawiam wszystkich inwestorów

witam

jestem zainetersowany ziemia, chociaz planowalem ją nawiesc na przyszly rok, ale moze zmienie plany.

jakie warunki proponujesz?

mam dzialke na dzielnicy północ

pozdrawiam