Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA CZĘSTOCHOWSKA I OKOLICE

Rena

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak jest Magdo, chodzi o Różaną w Kłobucku - Tomm, dzieki za odpowiedź Magdzie - fajnie, że inwestorzy z grupy częstochowskiej juz sie troche poznali.

:D śledzę Wasz dziennik na bieżąco i parę razy z Piotrkiem na prv korespondowaliśmy.

A swoją drogą muszę się w końcu do Magdy na budowę wybrać i porozmawiać o problemach budowlanych, bo my to dopiero raczkujący inwestorzy jesteśmy - na razie papierologia stosowana. :wink:

A tak wogóle to nikt mi niepomoże z tą bramą i drzwiami :cry:

spróbuj skontaktować się z Tomkiem Gorzelakiem firma TOMPLAST u Jagiellończyków na górze.

On ma tam okna, drzwi, parapety itp. tylko nie wiem czy ma bramy.

Ja na razie o bramy to tylko u Hormana (ul.krótka w podwórku) pytałem a te jak wiadomo nie są najtańsze, u mnie to jeszcze nie ten etap, więc wiedzy mało w tej kwestyji.

Witam!

2 lata temu kupowalismy 2 bramy w kolorze brazu (pelna paleta do wyboru) na Rocha - jadac na Kłobuck po prawej pomiędzy rynkiem, a cmentarzem. Cena byla bardzo konkurencyjna, jakosc ok (na razie bez awarii). Hormana, nie bralismy bo liczyli sobie jak za mokre zboze.

Ładne drzwi robi Lizurej z Wilkowiecka ale ... jest nieslowny i nie grzeszy kultura. Potrafi zrobic obsuwe o kilka miesiecy i jeszcze miec pretensje, ze sie go czlowiek dopytuje kiedy wreszcie - za ta cene moglby klientow traktowac fair.

Tak w ogole to wlasnie finalizujemy zakup dzialki i moze choc do jesieni uda sie wylac fundamenty. A reszta za rok ;-)

W kazdym razie kupno dzialki w naszym rejonie to horror! Ciagle jak nie tory, lotnisko, to linia wysokiego napiecia. A cena?! Przekracza mozliwosci zwyklego uczciwie pracujacego czlowieka. Do tego nieslowni sprzedawcy, ktorzy oglaszaja, a potem mowia, ze jednak sie rozmyslili albo w ogole nie sa do tego przygotowani. Pomijam juz chore zapisy planow zagospodarowania przestrzennego i ich utajnienie przez niektore gminy (nie ma w BIP'ie albo sa bez zalacznikow graficznych).

Pierwszy sukces - projekt mam już za sobą :D

Niestety okazało się że warunki zabudowy ustalają szerokość elewacji frontowej na 12m (a to trochę mało na dom + garaż) więc musiałem złożyć pismo o zmianę tego wymogu. Ciekawe ile poczekam - gm. Kłobuck ... (Słoneczna KaLifornia) więc chyba to potrwa ...

Teraz pytanie do budujących w ok. Częstochowy - ile płaciliście za wykonanie mapki do celów projektowych ? Może ktoś z Was zna taniego geodetę który może to zrobić ?

Na jakiej ulicy sie bedziesz budowal? Moze bedziemy sasiadami ;-)

Zamierzam się budować w Białej przy ulicy Słonecznej. Na razie przygotowuję sie do wykonania ogrodzenia ...

Czekam na słupki i zastanawiam się nad świdrem ręcznym 18cm, bo nie chce mi się kopać tylu dołków. Dziwna sprawa z tym świdrem - w całym mieście znalazłem go tylko w Ciastoramie ale tylko 12cm i w Obi ale tam cena 129zł a na necie za 50zł z przesyłką. Cóż - jeszcze nie podjąłem decyzji

Ktoś z Was używał tego sprzętu? Jak wrażenia? :roll:

zastanawiam się nad świdrem ręcznym 18cm, bo nie chce mi się kopać tylu dołków. Dziwna sprawa z tym świdrem - w całym mieście znalazłem go tylko w Ciastoramie ale tylko 12cm i w Obi ale tam cena 129zł a na necie za 50zł z przesyłką. Cóż - jeszcze nie podjąłem decyzji

Ktoś z Was używał tego sprzętu? Jak wrażenia? :roll:

Na Rynku Wieluńskim jest dobrze zaopatrzony sklep żelazny, tam miesiąc temu widziałem dość solidny świder za jakieś kilkadziesiąt zł (na pewno poniżej 100). Sam mam w perspektywie dobre 100 mb ogrodzenia i kilkadziesiąt słupków, ale jeszcze się nad tym rozwiązaniem zastanawiam (żwirowate podłoże i korzenie drzew).

Chyba będziesz moim bliskim sąsiadem ;-) Kupiłeś od Krupy? Bo ja tez w tych okolicach zamierzam.

Działkę faktycznie kupiłem od Krupy a sąsiad na jakiej ulicy ? 8)

uderz do Waldka Pliszki - TOPKART

tel:501266510

Wielkie dzięki Tomm1927- dzwoniłem i umówiłem się wstępnie na spotkanie. Cena 400zł więc uważam że do przyjęcia.

adiz1 podjadę na Wieluński i zobaczę co mają. Jeżeli chodzi o wiercenie to z tego co wyczytałem żwir nie jest dużym problemem (wkręcasz i wyjmujesz porcjami), za to korzenie drzew raczej wykluczają użycie świdra ...

adiz1 kogo wynająłeś do usunięcia humulusu ?