Tomm1927 23.03.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 czy słyszeliscie cos o targach budowlanych w sienkieiwczu ? mają być albo 23/03/07 albo w 30/03/07 . prosze o sprawdzone info. słyszałem ze zbyt wiele nie mozna sie po nich spodziewac ale to zawsze cos. pozdr. Ze stronki targów http://www.targi.czest.pl/ Zapraszamy na XX edycję Targów Budownictwa i Wyposażenia Wnętrz w Częstochowie - Wiosna 2007 - 29 marca - 1 kwietnia 2007 r. IV LO im. H. Sienkiewicza Patronat honorowy: Tadeusz Wrona - Prezydent Miasta Częstochowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 23.03.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 możecie mi powiedziec jakie są ceny fachowców od więźby dachowej? i czy ktoś coś słyszał o panu Pielka który się tym zajmuje? pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mixpog 24.03.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 adam-czwa Niestety numeru telefonu nie mam, i nie mogę go teraz sprawdzić. Facet ma na nazwisko Sieja. Możesz go znaleźć na zawodziu-handluje tam na rynku butami (z tego co pamiętam to widziałem jego auto gdzieś koło wejścia-szary żuk, i jest na mim reklama "Siatki Ogrodzeniowe") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 25.03.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 adam-czwa Niestety numeru telefonu nie mam, i nie mogę go teraz sprawdzić. Facet ma na nazwisko Sieja. Możesz go znaleźć na zawodziu-handluje tam na rynku butami (z tego co pamiętam to widziałem jego auto gdzieś koło wejścia-szary żuk, i jest na mim reklama "Siatki Ogrodzeniowe") nie klopocz sie juz znlazlem: SIAT-MAR 42-125 Kamyk, Borowianka Tartakowa 63 tel. 034 319-70-76, (0606)125-350 Czynne : od 7.00 do 18.00, w soboty od 7.00 do 18.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIX 25.03.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam wszystkich budujących.Dawno mnie tu nie było, ale moge sie pochwalić że 19-03-2007 złożyłaem dokuenty do starostwa o pozwolenie na budowę troszkę to trawało ale musiałem czekać na przerobienie projektu. Jeśli ktoś potrzebuje namiary do gościa, który się tym zajmuje to polecam, tel 601-541-377 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIX 25.03.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Zapomniałem się zapytać czy ktoś z grupy zna producenta betonitów będę potrzebował około 2500 szt. lub więcej jeśli macie jakies namiary to bardzo proszę. Z góry dziękuję wszyskim za informację i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 26.03.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Zapomniałem się zapytać czy ktoś z grupy zna producenta betonitów będę potrzebował około 2500 szt. lub więcej jeśli macie jakies namiary to bardzo proszę. Z góry dziękuję wszyskim za informację i pozdrawiam. zadryndam do swojego majstra bo on coś mówił że ma kogoś kto tanio robi betonity. jak będę coś wiedział to się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerem 27.03.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 PRODREM42-713 Kochanowice, KochciceOgrodowa 26tel. 034 353-35-17, 353-35-16, (0606)632-865, fax: 353-35-17Czynne : od 7.00 do 15.00, w soboty od 7.00 do 15.00.????to o tego producenta chodzi? Proponuję przeliczyć sobie jeszcze ogrodzenie z siatki , w Kochcicach przed Lublińcem jest producent , sprawdzałam , ma tanio i montuja tez . Te betonowe płoty tak mi sie nie podobaja .....a jak to zmniejsza działke optycznie....i można ja potem obsadzic jakims bluszczem . Jak widze ładne domki otoczone płotem betonowym to jakoś tak mi sie nie podoba . A jak różnica w kosztach nie jest taka wielka to może warto pomyslec ? No ale każdy może miec inne zdanie i szanuje to . http://foto.onet.pl/2t34e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red door 27.03.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Tak, o tego . Mój znajomy zastosowal jeszcze taka opcje że oni montowali słupki , betonowe płyty i siatke ale siatke kupił tańsza bo cieńszą w castoramie . Oni maja troche droższą ale grubszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 27.03.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 witam nie bede robił ogroddzenia betonowego- spojzałem na nie i faktycznie wygląda fatalnie.Będe robił tymczasowe z siatki z castoramy 140 pln za 50 mb( super cena). na czas budowy wystarczy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red door 27.03.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 I tak trzymać !!!!!!!!!!! O jeden betonowy płot mniej........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 28.03.2007 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 witam nie bede robił ogroddzenia betonowego- spojzałem na nie i faktycznie wygląda fatalnie. Będe robił tymczasowe z siatki z castoramy 140 pln za 50 mb( super cena). na czas budowy wystarczy. pozdrawiam Adam a nie orientujesz się czy sprzedadząmi 11mb tej siatki w castoramie??? Czy w razie gdyby mi nie sprzedali to odsprzedasz mi 11m???? Potrzebuje aż tyle na tymczasową bramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red door 28.03.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 GRUPO CZĘSTOCHOWSKA !!!! POMÓŻCIE !!! Gdzie w Częstochowie lub okolicach kupic tanio szambo betonowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 28.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Pytanie do mających na dachu blachodachówkę. Jaką polecacie i czym się kierowac przy wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwmk 28.03.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 napiszcie co wiecie na temat: mieszkanie na pietrze pod blachodachówką. Czy jest głośno(jak temu zapobiec?) i co z temperaturą w lato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 28.03.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 witam nie bede robił ogroddzenia betonowego- spojzałem na nie i faktycznie wygląda fatalnie. Będe robił tymczasowe z siatki z castoramy 140 pln za 50 mb( super cena). na czas budowy wystarczy. pozdrawiam Adam a nie orientujesz się czy sprzedadząmi 11mb tej siatki w castoramie??? Czy w razie gdyby mi nie sprzedali to odsprzedasz mi 11m???? Potrzebuje aż tyle na tymczasową bramę. w castoramie sprzedają tylko w belkach chyba najlepiej zadzwon 34 377 62 61 dzial ogorod. dla siebie kupuje 2 x 50mb a potrzebuje dokladnie 21+68=89 mb:) czyli idelanie powinno zostac 11 mb. mysle ze za 2 tyg zaczne działać z ogrdzeniem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerem 28.03.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 jaką technologią budować??? pustak czy beton komórkowy??? cenowo wygląda to podobnie (niestety) i nie wiem na co się zdecydować. Czytałam o + i - betonu komórkowego i już sama nie wiem. Plusy sa dość istotne - szybkość budowy, tańsza robocizna... jakie WY macie doświadczenia??? kto buduje z betonu komórkowego??? jutro idę do architekta zlecić adaptację i muszę się zdecydować(((( pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RP 29.03.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Czy ktoś znam a najlepiej sam korzystał z pustaków szalunkowych (inna nazwa to zasypowa albo zalewowe) do budowy fundamentów? Ewentualnie, może ktoś robił fundament monolityczny i wypożyczał gdzieś szalunki? Będę wdzięczny za info. RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 30.03.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 jaką technologią budować??? pustak czy beton komórkowy??? cenowo wygląda to podobnie (niestety) i nie wiem na co się zdecydować. Czytałam o + i - betonu komórkowego i już sama nie wiem. Plusy sa dość istotne - szybkość budowy, tańsza robocizna... jakie WY macie doświadczenia??? kto buduje z betonu komórkowego??? jutro idę do architekta zlecić adaptację i muszę się zdecydować(((( pomocy no my mieliśmy taki sam dylemat chodziłem i myślałem z czego i za ile kombinowałem, przeliczałem itp. i wreszcie decyzja - budujemy z ceramiki, ale nie z porotermu tylko z MAX`a i MAX`opochodnych jak mieliśmy kasę na materiały to się nagle okazało że nikt od ceramiki jush nie chce tej kasy przyjąć i zagwarantować cenę i termin odbioru, czyli mogło się okazać że to co mamy przeznaczone na mury, może pokryć tylko część murów np. parter, a gdzie piętro???? i znów byliśmy w punkcie wyjścia, przeliczanie, kombinowanie różnice pomiędzy materiałam: b-k - ceramika, niewielkie, tylko dostępność ciutkę inna, wtedy trafiłem na http://www.mega1000.pl i myślałem że wreszcie będzie dobrze, bo b- k po 7,2 brrutto za 24x24x59 poprzeliczałem jeszcze raz ceramikę na b-k i ustaliliśmy że zamawiamy b-k. a tu zonk na mega1000 wstrzymali sprzedaż b-k a jak wznowią to będzie po min.9,5pln/szt. i znów byliśmy w punkcie wyjścia, na szczęście trafił się ktoś pomocny, ktoś kto wykonał 1 telefon i mogłem jechać zamawiać. pojechałem, obgadałem, zamówiłem i zapłaciłem i takim oto sposobem staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami materiałów ceramicznych na mury, strop i fundamenty naszego wymarzonego domku. terminy dostawy jak najbardziej nam pasujące, a ceny?? ... no cóż, najniższe z możliwych - cerpol miał takie może z pół roku temu. chyba się dzisiaj opijemy ze szczęścia bo czasy takie że chyba jest co opijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red door 31.03.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Jacie!!!! Szczęściarze z Was !!!!!!!!!!!! Ale ladnie to tak katować innych ???Ladnie to tak chwalić się ??? Oczywiście żartuję , naprawde ciesze się że kolejny budowniczy zdobył materiał , życzę powodzenia i trzymam kciuki żeby cementu nie zabrakło..... http://foto.onet.pl/2t34e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts