pa-ma 22.08.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 [quote name="monikach Nareszcie!!!! ...ileż można ... [/quote] niestety jescze można - jeśli rok temu maxy były po ok 2,5pln a obecnie ponad 5pln, tzn że wciąż producenci i pośrednicy nabijają sobie kasę extra. Niby ok, wolny rynek, sprzedają po ile chcą, ale niech nie mówią że koszt produkcji rośnie (aż tyle??) i że kolejki- dlaczego tak nagle taaaki buum, może po prostu czasem braki były teoretyczne żeby panika była większa?? bo w kilku hurtowniach przez cały czas widziałem niemałe stoki towaru! Ale... niech im będzie - raz na wozie, raz w nawozie...zobaczymy co wtedy powiedzą... pozdro M&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 22.08.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Ceny wzrosły drastycznie to fakt, ale sytuacja na rynku budowlanym zaczęła normalnieć, tzn. materiały są od ręki, a nie na zapisy na przyszły rok! W maju tego roku zalewaliśmy strop i facet od betonu, który ma cegielnie, powiedział, że jeśli chcemy maxy w cenie z maja to musimy wpłacić całość od razu, a do odbioru będą w marcu 2008! ... Daliśmy sobie spokój... Wczoraj dzwoniłam tam w innej sprawie, ale przy okazji zapytałam jak wygląda sprawa maxów i usłyszałam: ...do wzięcia od ręki...Kozłowice 4,5; własnej produkcji 4,0...... Kupiłam jeszcze taniej i jestem z siebie dumna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 23.08.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Zaczynam szukać okien...już tak na poważnie ... gdzie jest duży wybór?...albo w ogóle, gdzie można pooglądać okna? Plissss dajcie jakieś namiary ... Mam nadzieję, że ktoś tu zagląda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 23.08.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Zaczynam szukać okien...już tak na poważnie ... gdzie jest duży wybór?...albo w ogóle, gdzie można pooglądać okna? Plissss dajcie jakieś namiary ... Mam nadzieję, że ktoś tu zagląda ... w Cz-wie na ul. Krótkiej jest zagłębie okienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 23.08.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Zaczynam szukać okien...już tak na poważnie ... gdzie jest duży wybór?...albo w ogóle, gdzie można pooglądać okna? Plissss dajcie jakieś namiary ... Mam nadzieję, że ktoś tu zagląda ... w Cz-wie na ul. Krótkiej jest zagłębie okienne Dziękuję pięknie!!!!!! Napewno tam zajrzę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 23.08.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 [... Napewno tam zajrzę ... tam masz ok. 10 firm okniarskich praktycznie w 1 miejscu a i drzwi można i bramy garażowe też oblookać sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 23.08.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Zaczynam szukać okien...już tak na poważnie ... gdzie jest duży wybór?...albo w ogóle, gdzie można pooglądać okna? Plissss dajcie jakieś namiary ... Mam nadzieję, że ktoś tu zagląda ... Krótka 33 mają okna Jezierskiego moja żona się w nich zakochała poprostu piekne , bramę garażową polecam Hormanna na krótkeij firma Łuszczyński -super obsługa ,my u nich będziemy zamawiać ,drzwi wejsciowe polecam salon po dawnej Normie 2000 na Warszawskiej z dobrego źródła wiem ze dobrze montują ja zaś szukam dekarzy , może ktoś ma jakiś namiar na solidną ekipę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 23.08.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Zaczynam szukać okien...już tak na poważnie ... gdzie jest duży wybór?...albo w ogóle, gdzie można pooglądać okna? Plissss dajcie jakieś namiary ... Mam nadzieję, że ktoś tu zagląda ... Krótka 33 mają okna Jezierskiego moja żona się w nich zakochała poprostu piekne , bramę garażową polecam Hormanna na krótkeij firma Łuszczyński -super obsługa ,my u nich będziemy zamawiać ,drzwi wejsciowe polecam salon po dawnej Normie 2000 na Warszawskiej z dobrego źródła wiem ze dobrze montują ja zaś szukam dekarzy , może ktoś ma jakiś namiar na solidną ekipę?? Fenkju za info ...jutro wpadam w okniany szał ... Ja mam zarezerwowanego dekarza na koniec września...Słyszałam, że ma masę pracy, więc może być problem z terminem, ale facet podobno zna się na rzeczy ... Jeśli nikogo nie znajdziesz mogę przesłać nr tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uwe_czw 23.08.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 [quote=Ziemianie ]Witam! Aktualnie mamy w rekach decyzje o pozwoleniu na budowę, która za 1,5 tygodnia sie uprawomocni wiec ruszamy ... Ciekawe jak tam u sąsiada ze Słonecznej, który tez w tym wątku pisze. Wracam na forum po dłuuugiej przerwie spowodowanej utratą dostępu do internetu dzięki wspaniałej aurze jaka nas ostatnio rozpieszcza. Jak wspomniał już kolega zamierzam budować sie w Białej na Słonecznej i jestem po dłuższej batalii w sprawie pozwolenia na budowę. Okazuje się że nie jest ważne iż przy działce znajduje się wodociąg ponieważ nie zawsze się da do niego podłączyć - i tak okazało się w moim przypadku. Jednak ostatecznie dzięki pomocy znajomych ostatecznie udało się Dzisiaj odebrałem ... POZWOLENIE NA BUDOWĘ !!! Czekam więc na uprawomocnienie i do przodu. Ekipę już mam - człowiek z tego Forum. Co do materiałów to może ktoś pomoże w sprawie tanich bloczków fundamentowych i betonu ? I jeszcze jedno nie mam na razie wody - gdzie można znaleźć jakiś większy zbiornik widziałem na innej budowie taki z białego plastiku w metalowym koszu - jakieś pomysły ? POZDRAWIAM WSZYSTKICH !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 23.08.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Dzisiaj odebrałem ... POZWOLENIE NA BUDOWĘ !!! GRATULUJĘ!!! Niestety w cenach materiałów nie bardzo jestem zorientowana .... Beton braliśmy od Winieckiego z Grodziska, a betonity z kost-betu z Aleksandrii - oni co prawda specjalizują się w kostce brukowej, ale betonity też są baaaardzo dobrej jakości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziemianie - 23.08.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Witam! Wiec jednak udalo sie Ja betonity najtaniej znalazlem u Winieckiego, nie wiem jak teraz. Beton tez stamtad biore, na jutro do zalania. Uwazaj na jedna rzecz, decyzja uprawomocnia sie w 2 tygodnie od dnia, z jakim ja odebrales, potem (albo na 3 dni przed) skladasz dziennik na kancelarie, pozniej skladasz zawiadomienie o rozpoczeciu robot i papiery kierownika i dopiero po 7 dniach mozesz zaczac. Zazdroszcze Ci, ze mozesz sobie glebinowke zrobic. Mimo, ze mam do Ciebie 100m mam plan zagospodarowania, a nie warunki wiec nie ma szans na negocjacje. Anyway jak Pan B. dostal, to dlaczego Tobie nie mieli dac pozwolenia Co do zbiornika na wode to zastanow sie czy nie wykopac na czas budowy studni. Woda jest w mokre dni na poziomie 1 m, w suche na max 1,5 m. Skad chcesz wode ciagnac? Bo na dzis dzien nie bardzo jest skad :/ Zreszta pogadamy - ja na budowie jestem nieomal codziennie teraz. Jaki projekt wybrales ostatecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartiJotes 24.08.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witamy się Juz od jakiegoś czasu śledzimy forum muratora, w czerwcu kupilismy działkę budowlana, teraz czekamy na warunki zabudowy, a potem na Pozwolenie na budowe. Zdecydowaliśmy się budować z porothermu 44. I tu mamy pierwsze pytanie, gdzie najlepiej i najtaniej kupic porothern. Mamy nadzieję, na fundamenty w tym roku, ale to tak bardzo optymistycznie I jeszcze jedno pytanie potrzebujemy kogos do wycięcia wraz z korzeniami brzózek na naszej działce. Czy mozecie kogos polecic? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 24.08.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Ja mam zarezerwowanego dekarza na koniec września...Słyszałam, że ma masę pracy, więc może być problem z terminem, ale facet podobno zna się na rzeczy ... Jeśli nikogo nie znajdziesz mogę przesłać nr tel. jeżeli możesz to przeslij namiar ja , gdzieś w połowie pażdziernika będę potrzebował kogoś do dachu Witamy się Juz od jakiegoś czasu śledzimy forum muratora, w czerwcu kupilismy działkę budowlana, teraz czekamy na warunki zabudowy, a potem na Pozwolenie na budowe. Zdecydowaliśmy się budować z porothermu 44. I tu mamy pierwsze pytanie, gdzie najlepiej i najtaniej kupic porothern. Mamy nadzieję, na fundamenty w tym roku, ale to tak bardzo optymistycznie I jeszcze jedno pytanie potrzebujemy kogos do wycięcia wraz z korzeniami brzózek na naszej działce. Czy mozecie kogos polecic? Witamy :) proponuję zajrzeć na Allegro w tam jest dużo ofert porothermu i ceny niższe niż u nas w Częstochowie , polecam również hurtownie na Wręczyckiej przy wylocie , bardzo fajny właściciel , co do brzózek to mieliśmy podobny problem i podługim namyśle ..... zainwestowałem piłę :) i połowa dniówki z kumplem ,gdzie wycielismy pas o długości 30 metrów i szerokości 10 metrów , niestety kupiłem dziadoską piłę i jest w reklamcji :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 25.08.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 WitamCo do brzózek to spróbuj zadzwonić do Jan Kasztelan tel. 601 737 011 ma sprzęt potrzebny do wycinki i wywózki twojego problemu. pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartiJotes 25.08.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Dziekujemy za rady i namiary na pana. A do hurtownii na Wreczyckiej na pewno podjedziemy. Jejku jak bysmy chcieli juz mieć to Pozwolenie na budowe. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 29.08.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 witajcie Pozwolenie na budowe z pieczątką prawomocności juz jest Jak dobrze pojdzie to w październiku ruszam ze stanem zerowym, ale nie o tym chciałem pisać. Powiedzcie mi ile płaciliście kierownikowi budowy i czego od niego wymagaliscie ?? Pozdrawiam i życzę pogody nie tylko ducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 29.08.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 ratunku powidzcie proszę czy na ścianie z ytongu można oprzeć strop akermana - mój wykonawca twierdzi że nie bo druty wbiją się w te bloczki i będzie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 29.08.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 WitamJa do ytonga mam zaprojektowany strop teriva 1.Prawdopodobnie będą widoczne złączenia,ale ja nastawiam się na podwieszane sufity. pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartiJotes 30.08.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witamy, Szukamy ekipy budowlanej, dużo dobrego przeczytałm tu o p. Wronie, ale chyba jest drogi i cięzko u niego z wolnymi terminami. Czy możecie polecić sprawdzoną, dobrą ekipę? Chcemy zaczynac jeszcze w tym roku. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 30.08.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 juras, kierownik powiedział nam że teriva bardziej nadaje się do obory bo "klawiszuje" ale z drugiej strony jak mamy mieć mostek termiczny to chyba lepsza ta obora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts