basiab 26.02.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Tomm1927 o negocjacje to sama zapytałam i stwierdził, że cenę zawsze można negocjować. A czy zdecydowaliscie się na GWC? Jeśli nie to nie radziłabym przewymiarowywać reku. Zaraz napiszę czemu tylko muszę moją najmłodszą pociechę przebrać, bo nam powietrze zanieczyszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 26.02.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Tomm1927 o negocjacje to sama zapytałam i stwierdził, że cenę zawsze można negocjować. A czy zdecydowaliscie się na GWC? Jeśli nie to nie radziłabym przewymiarowywać reku. Zaraz napiszę czemu tylko muszę moją najmłodszą pociechę przebrać, bo nam powietrze zanieczyszcza zdecydowaliśmy się na gwc i dlatego jest pod niego szykowany reku tyle że gwc będzie obok domu i będziemy go robić za jakiś miesiąć może dwa, tak że zanim będzie wszystko gotowe do uruchomienia to będzie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 26.02.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Skoro będzie GWC to juz nie bedę się rozwodzić nad reku. Tomm1927 ja mam pytanie do ciebie z innej beczki. Skorzystałam z twoich namiarów na cieślę i dekarza. Wycenę więźby już mam a do dekarza jade jutro. Napisałes że jesteś z nich zadowolony, czy możesz napisać coś wiecej? Czy materiały też załatwiałeś przez nich? Czy wszystko bylo w porządku? Czy dało sie negocjować ceny? Będę wdzięczna za każdą odpowiedźPozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 26.02.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Skoro będzie GWC to juz nie bedę się rozwodzić nad reku. Tomm1927 ja mam pytanie do ciebie z innej beczki. Skorzystałam z twoich namiarów na cieślę i dekarza. Wycenę więźby już mam a do dekarza jade jutro. Napisałes że jesteś z nich zadowolony, czy możesz napisać coś wiecej? Czy materiały też załatwiałeś przez nich? Czy wszystko bylo w porządku? Czy dało sie negocjować ceny? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź Pozdrawiam Basia jestem z nich zadowolony bo raz że ceny mieli przyzwoite i w miarę możliwości negocjowalne, zrobili robotę szybko i sprawnie - całą więźbę robili 5 dni, a pokrycie dachu nam się trochę rozjechało ale to tylko przez śniegi a i tak chłopaki latali pod koniec po częściowo zaśnieżonym dachu. Co do materiałów to Tomek mi dał namiar na tartak Biernackiego bo ma przyzwoite ceny i dobrze docina więźbę. Jeżeli chodzi o dachówkę to załątwiałem wszystko w Inprobudzie na Wysockiego. namiar w sumie dany przez Galów i poszło wszystko szybko i sprawnie i przyzwoicie cenowo. Jedno tylko Ci powiem bo pewnie ma to znaczenie - ja się dogadywałem co do cen w zasadzie ze wszystkimi na przełomie luty/marzec 2007 a realizacja była październik/listopad. Fakt, dachówkę miałem dużo wcześniej bo jeszcze po starych cenach i gdybym jej nie wziął i nie uregulował to potem bym miał drożej. Jak będziecie kiedy w Cz-wie to zapraszam na budowę to pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 26.02.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Tomm1927 pytałeś się może Pana Pizona co do kwestii tego okapu ? jeżeli możesz to napisz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 26.02.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Tomm1927 pytałeś się może Pana Pizona co do kwestii tego okapu ? jeżeli możesz to napisz ... powiedział że należy zastosować okap z filtrem tłuszczowym i to w zupełności wystarczy (drobna aluminiowa siateczka) i oczywiście co jakiś czas należy ją myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 26.02.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Tomm1927 bardzo dziękuję za wszystkie informacje. Dostalam wczoraj pierwszą wycenę na dach i mimo, że takiej ceny mniej więcej sie spodziewałam to jakoś dekarz nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Tzn on jest z polecenia robił dach znajomej z forum i następna też się na niego zdecydowała i co do fachowości to zastrzeżeń nie mam bo na razie nie mogę mieć, ale facet był taki jakiś niesympatyczny, może troszke arogancki, w każdym razie jakbym miała inny wybór to bym go napewno nie wybrała. Mam nadzieję, że z Panem Galą się dogadam. W Częstochowie będę jutro między 13-15 ale ty pewnie wtedy pracujesz?. Jednak chętnie z zaproszenia skorzystamy i w jakis weekend z mężem podjedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 27.02.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 powiedzcie proszę, czy macie albo planujecie kominek mając wentylację mechaniczną? doszły mnie słuchy, że mogą z tym byc jakieś problemy kiedy robiliscie dziury w stropie na te wszystkie rury wentylacyjne - zostawiliście dziury czy wycinaliście je w już gotowym stropie - pytam, bo w jednej firmie powiedzieeli mi, że nie beda dwa razy przyjezdzac na budowe: mianowicie raz, zeby zaznaczyc te otwory i potem żeby zamontowac wentylację wydawało mi się że łatwiej po prostu zostawić otwory w stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 27.02.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 No i jesteśmy po rozmowie z Color Systemem. Jesteśmy już całkowicie zdecydowani na tą firmę. Pan Grzegorz okazał się bardzo kompetentnym i sympatycznym człowiekiem. Wyjasnił nam wszystko po kolei, zapytałam też o nasz kominek z płaszczem wodnym bo takowy będziemy mieć i otrzymaliśmy informacje że jest to obieg zamknięty i nie ma żadnych przeciwskazań. Niestety nie wiem jak to jest z normalnymi kominkami. Calość będzie nas kosztować 25000. Poprosiliśmy o przygotowanie umowy i mam nadzieję, że na początku marca umowę podpiszemy. Tomm1927 czy to do ciebie dzisiaj jechał Pan Grzegorz? Daj znać jak przebiegło spotkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 28.02.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 ... Tomm1927 czy to do ciebie dzisiaj jechał Pan Grzegorz? Daj znać jak przebiegło spotkanie. a i owszem umówił się na 8,15 a o 8,11 byli na budowie. aż byłem w szoku. jestem tym bardziej pod wrażeniem że potrzebowałem p.Pizona na budowie we wtorek tak koło 18 bo razem z fachmanem od k-g (które defakto już wiszą na sufitach i są poszpachlowane) chcieliśmy przeanalizować drogę przewodów went. coby jak najmniej demontować. przyjechał w 20min. zaczęlli wczoraj od robienia przepustów przez ściany i sufity. i powiem Wam że jestem pod wrażeniem bo przepusty są idealnie pod dany kanał went. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 28.02.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Bardzo mnie cieszy to co mówisz Trzymam kciuki, zeby dalej wszystko szło tak gładko. Pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIX 02.03.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 W tym tygodniu zakończyłem etap instalacji. Zdecydowanie polecam elektryka który wykonuje wszystkie instalacje od alarmów - inteligentnych domów do centralnych odkurzaczy tel. do elektryka 600-201-875, oraz hydralukika z który robi wszystko szybko i rzetelnie nr tel. 604-978-103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 02.03.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 MIX a ty jesteś właścicielem tej firmy czy tylko w niej pracujesz? Czy możesz podac jakies namiary w sprawie referencji? Szukamy elektryka do instalacji ele. alarmu i centralnego odkurzacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIX 02.03.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Buduję budynek w miejscowości Zrębice obecnie będe robił tynki jestem na etapie uzgodnień z tynkarzem ale jeśli macie jakiegoś sprawdzonego tynkarza to bardzo proszę o namiary. Chodzi mi o tynki zwykłe piaskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 05.03.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Wczoraj ostatecznie ustaliliśmy z Color-system naszą wentylację. Na początku przyszłego tygodnia mają przygotować projekt. Bardzo się cieszę, bo oznacza to jeszcze jeden element, który można oznaczyć jako załatwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 05.03.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Zapomniałam zapytać, czy ktoś montował może u siebie okna Jezierskiego i może coś o nich powiedzieć ? A tak w ogóle to skąd macie okna ? Drewniane czy PCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 05.03.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Zapomniałam zapytać, czy ktoś montował może u siebie okna Jezierskiego i może coś o nich powiedzieć ? A tak w ogóle to skąd macie okna ? Drewniane czy PCV? dzisiaj u mnie montują , jutro napisze o efektach , jakieś zdjęcie wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 06.03.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 A tak w ogóle to skąd macie okna ? Drewniane czy PCV? mamy PCV - Avante (Cz-wa, ul. Krótka).póki co to jesteśmy zadowoleni, ale czas pokaże jak zamieszkamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 06.03.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 My jeszcze okien nie mamy i narazie jestesmy na etapie poszukiwań. Czy ktos z was słyszał o firmie Korzekwa z Wilkowiecka http://www.korzekwa.com.pl/. To producent drzwi i okien drewnianych? Widzieliśmy ich ofetre na targach w Gliwicach i wydała nam sie bardzo atrakcyjna, nic jednak o nich nie wiemy. Z realizacji wynika że troche ich okien w Częstochowie jest, ale jak jest z ich jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziemianie - 06.03.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Korzekwa ma dobre okna, ale w Wilkowiecku jest jeszcze Lizurej. Firma z bardzo niemila obsluga i nieterminowa ale ich okna i drzwi sa rewelacyjne. Sam mysle o drewnianych i nie wiem wlasnie czy Lizurej czy Korzekwa. Na korzysc Korzekwy przemawia cena i obsluga, ale wyglad oscierznic, drzwi etc. od Lizureja to bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts