Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA CZĘSTOCHOWSKA I OKOLICE

Rena

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...

Adam_cz-wa u nas odkurzacz pracuję od 3 m-cy. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, zamontowany jest w garażu, wiec samego odkurzacza nie słychać, słychać tylko szum powietrza. Trzeba się przyzwyczaić do biegania z 9 metrowym (w naszym przypadku) wężem i pamiętać o otwieraniu okna podczas odkurzania. Poza tym same plusy.

Gdybym go instalowała dzisiaj to chyba zrezygnowałabym z szufelki w kuchni - dość droga, bardzo głośna i nie tak przydatna jak mi się wydawało:).

Co do jednostki to skusiła nas firma BEAM - niska cena a 5-letnia gwarancja. Niestety odkurzacz popsuł się po 2 tygodniach. Niby naprawili ale po kilku dniach znowu nie działał. Po kolejnej naprawie okazało się, że w ogóle nie działa wtedy zażądaliśmy wymiany - przysłali nowy. Na razie działa bez zarzutu. Instalator twierdził, że nigdy nie mieli z BEAM problemu, wiec może trafił nam się kiepski egzemplarz.

dzięki za odpowiedź

Także zdecydowałem sie na marke BEAM 350 progresive z szufelką. Montaż będzie robić firma "domus" która wygrała mój casting:)

Piszesz o otwieraniu okien podczas odkurzania, w jakim celu?

Napisz tez cos wiecej o tej szufelce bo też sie waham...montaż jutro.

pozdrawiam

Mam pewną propozycję.

Ponieważ co drugi wątek dotyczy poszukiwań ekip od czegoś a mało kto ma tyle czasu żeby przeglądac wszystkie strony i wyszukiwać ekipę, uważam że moglibyśmy wspólnymi siłami stworzyć jedną kompleksową listę sprawdzonych wykonawców. Zaoszczędzimy w ten prosty sposób dużo czasu i gotówki mając wyceny od kilku sprawdzonych firm.

np

dekarze

JAN KOWALSKI tel..........- poleca adam_cz-wa

MARIAN IKSINSKI tel..........- poleca maigo

cieśle

......

hydraulicy

itd

Bedzie czarno na białym rozpisane w jednej wypowiedzi. Jesli ktos bedzie chciał dodatkowe szczególy to bedzie mógł pisac bezpośrednio na priv do polecającego.

Piszcie do mnie swoich fachowców a ja zrobię listę i wkleję w naszej grupie.

p.s.

Jeśli macie swoje sugestie co do takiej listy piszcie

pozdrawiam

...

dzięki za odpowiedź

Także zdecydowałem sie na marke BEAM 350 progresive z szufelką. Montaż będzie robić firma "domus" która wygrała mój casting:)

Piszesz o otwieraniu okien podczas odkurzania, w jakim celu?

Napisz tez cos wiecej o tej szufelce bo też sie waham...montaż jutro.

pozdrawiam

Mamy właśnie tą jednostkę, instalacje robiłam nam firma Forte .

Jeśli chodzi o szufelkę w kuchni to tak jak pisałam jest dość głośna, zwykle jak już biorę szczotkę to razem ze zwykłą szufelką i tak śmieci zamiast do odkurzacza wędrują do kosza:) może muszę się do niej przyzwyczaić.

A co do otwierania bądź chociaż rozszczelniania okien to w trakcie odkurzania jest pobierane dużo powietrza z pomieszczenia, zwykły odkurzacz wydmuchuje to z powrotem, przy centralnym trzeba zapewnić dopływ z zewnątrz żeby nie tworzyło się podciśnienie. Przy okazji zawsze się trochę przewietrzy:)

Witam

Mam pytanie dot: pompy ciepła czy ktoś ją z Was montował lub zna kogoś w Częstochowie lub okolicach kto ją ma i użytkuję.

Poszkuję firmy z Częstochowy lub okolic , która zna temat pomp ciepła nie tylko z teorii.

Z góry dziękuję za pmoc

pozdrawiam

w.m.

Witam,

odstąpie w dobrych cenach nadwyżki po zakonczeniu budowy (wszystkie materiały przechowywane wew. budynku):

- deski calówki np. na dach, 3m3,

- jętki 6 x18 o dł. 5,1 m, szt.14,

- bloczki Ytong PP4/0,6 gr. 11,5 na ścianki działowe, szt. 120,

- nadproże Ytong YN 36,5 dł. 175, szt.1

Zaintersowanych, prosze pisać na priva to zadzwonie.

Tomek

Witam Mam pytanie czy cena za przyłącze instalacji wod-kan 8150zł to dużo ?? bo mnie sie wydaje bardzo dużoMamy bardzo prosta instalcje tylko 1 studzienka żelbetowa oraz 8 m przyłacza wody i 13 kanalizacji Prosze o oponie i ewentualnie namiary na kogoś tanszego i dobrego

Ja dalem 4200 z projektem i montazem - okolo 25 m, ale tylko za wode

Witam,

odstąpie w dobrych cenach nadwyżki po zakonczeniu budowy (wszystkie materiały przechowywane wew. budynku):

- deski calówki np. na dach, 3m3,

- jętki 6 x18 o dł. 5,1 m, szt.14,

- bloczki Ytong PP4/0,6 gr. 11,5 na ścianki działowe, szt. 120,

- nadproże Ytong YN 36,5 dł. 175, szt.1

Zaintersowanych, prosze pisać na priva to zadzwonie.

Tomek

deski - podaj wymiary i cenę oczywiście...impregnat?...{tak dużo ci zstało czy używki ?}

czy macie może namiar na sprawdzonego stolarza, który podjąłby się wykonania drzwi wewnętrznych wg. wzoru?

Obawiam się stolarza pierwszego z brzegu, który twierdzi, że "się zrobi", bo efekt może być marny :/

Czekam na odzew :)

Ja mam, z tym, że nie wiem, czy go polecać, bo jest strasznie nieterminowy:( Drzwi drewniane tj. w środku klejone i obłogowane. Wzór i kolor na życzenie. Sama mam drzwi od niego i efekt jak dla mnie naprawdę OK.

Jeszcze jest jeden stolarz na Blachowni, ten z kolei bardzo terminowy i drzwi w takiej samej technologii ma nawet tańsze (widziałam już wykonane w dwóch miejscach). Samo wykonanie drzwi bardzo staranne, ale... gościu bardzo mało "komunikatywny". Niby wszystko pomierzył i sie dogadał z płytkarzem, a później się okazało, że musiały dojść progi, albo płytki wyszły w pokoju:( tzn był problem w różnicy poziomów i do tej pory widziałam u innych, że docinało się drzwi i framugę, a ten się zaparł, głupio sie śmiał i tylko dorobił progi, które się na trzeci dzień wypaczyły.