Ziemianie - 10.06.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 W blachowni, przy trasie na Opole jest zakład który sprzedaje stalowe zbiorniki. Wczoraj tam byliśmy - za zbiornik 8m3 chciał 2800. Dużo? Witam, w sumie nie drogo, ciekawe jak z transportem. musze tam podjechac i zapytac. a po ktorej stronie to jest jadac na Opole, prawej czy lewej? dzieki Malo za taki maly zbiornik to nie jest. Zastanow sie nad szczelnym zbiornikiem betonowym. Te same pieniadze, a mniej z nim klopotow. Stalowy sie nie nadaje na gline bo moze go po deszczu wypchnac, wiec musisz w nim utrzymywac pewien poziom wody, w efekcie tracisz na pojemnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzobudy 10.06.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 [quote name='Ziemianie ]W blachowni' date=' przy trasie na Opole jest zakład który sprzedaje stalowe zbiorniki. Wczoraj tam byliśmy - za zbiornik 8m3 chciał 2800. Dużo?[/quote'] Witam, w sumie nie drogo, ciekawe jak z transportem. musze tam podjechac i zapytac. a po ktorej stronie to jest jadac na Opole, prawej czy lewej? dzieki Malo za taki maly zbiornik to nie jest. Zastanow sie nad szczelnym zbiornikiem betonowym. Te same pieniadze, a mniej z nim klopotow. Stalowy sie nie nadaje na gline bo moze go po deszczu wypchnac, wiec musisz w nim utrzymywac pewien poziom wody, w efekcie tracisz na pojemnosci. No wlasnie u mnie nic tylko glina. tylko ze chcialem sie wprowadzic w tym roku a za 2 lata "ma byc" kanaliza, wiec chcialem tylko do odboru/tymczasowo ten zbiornik a pozniej go przerzucic blizej ogrodu na deszczowke, jak zrobia kanal. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 10.06.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 jadąc w stronę Opola po lewej stronie - musisz przejechć przez przejazd kolejowy i potem jechać kawałek równolegle do torów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms73 12.06.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Odradzam stanowczo tartak w Wyrazowie - drewno jest bardzo oszczędnościowo przetarte - b.duże oflisy w 1/3 krokwi, masa kory - jedna z krokwi po prostu pękła podczs przenoszenia za końce!!!!. To samo z deskami i łatami - to wszystko opinie trzech różnych ekip - murarzy, dekarzy i cieśli. Mnie skusiła impregnacja ciśnieniowa ale nie warto. Takich niesolidnych dpostawców trzeba unikać. I jeszcze na koniec tekst operatora dźwigu do cieśli "musita ze mną dobrze żyć bo na drugi raz murłaty bedom na spodzie" tonem co najmniej aroganckim. Jeszcze raz odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 12.06.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Potrzebuję kupić dwoje drzwi do piwnicy aby przegrodzić pomieszczenia. Wie ktoś może kto sprzedaje w miarę dobre godne polecenia drzwi metalowe? Kupowałem na Borze (66) - chyba w VOX-ie. Zwykłe brązowe ocieplone lekkim styro. Służą mi do wejścia do kotłowni (z zewnątrz) i nie narzekam. Cen nie pamiętam ale w normie. Też tam kupiłem cena tak jak napisałeś w normie. Kolor Biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 14.06.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Korzystaliście z usług szklarza aby zrobił lustra macie jakis namiar na kogoś , kto jeszcze moze zrobic drzwi od prysznica?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 14.06.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 jurasC2 - co tam u ciebie , mieszkasz juz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 14.06.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 a jak tam adam_cz-wa , jak prace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 14.06.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 też mieliśmy więźbę z wyrazowa i była ona, oględnie mówiąc, sredniej jakości. Oflisy pjawiły się rzadko, niestety jeden na słupie montowanym przed wejściemdo domu A co do impregnacji to jest beznadziejna. Mieliśmy krokwie heblowane na końcach i te heblowane kawałki pomalowaliśmy zwykłym drewnochronem a reszta była oryginalnie impregnowana z tartaku. W trakcie pracy cieśla musial skrócić jedna krokwię i odciął z niej kawałak w połowie heblowany a w połowie nie. Rzuciliśmy go na sterte odpadkow i po jakims czasie pojawiła się tam biała pleśń, która zajęła cały zaimpregnowany kawałek a kończyła się jak nożem uciął w miejscu gdzie zaczynał się drewnochron. Nadawało się to na zdjęcie reklamowe dla producenta drewnochronu. No więc skoro zwykły preparat, jednokrotnie naniesiony pędzlem jest lepszy od fachowej, ciśnieniowej impregnacji to o czym to świadczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeslawB 15.06.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Dziękuje za opinie dotyczące więźby. Po ich lekturze wracam do mojego pierwotnego planu poszukiwania drzewa w górach Co do impregnacji, to zaczynam mieć wątpliwości czy w ogóle ją robić. Sąsiad nakupował impregnatu za 800 zł, potem moczył, moczył i moczył aż przyszedł deszcz i wszystko mu zmył. W poprzednim poście ktoś pytał o lustra, kiedyś robiłem lustro w drzwi, korzystałem z usług szklarza na Jesiennej (prawie na końcu przy wyjeździe na Jagiellońską, dawniej to była ulica Południowa). Kolejne pytanie, tym razem o okna, jakie macie zdanie, doświadczenia, zasłyszane opinie na temat okien z 3 szybami ? I co myślicie o firmie WEKA (dawna Norma 2000) ? Pozdrawiam LB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms73 15.06.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Odsprzedam stemple - 125szt. (długość 2,7-2,9m) oraz deski szalunkowe ok. 3m3 (270zł/m3) Odbiór własny Cz-wa, Grabówka. Cena 2,8zł/szt. Mój tel. 660 299 335. Pozdrawiam Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 16.06.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Korzystaliście z usług szklarza aby zrobił lustra macie jakis namiar na kogoś , kto jeszcze moze zrobic drzwi od prysznica?? Ja właśnie będę zamawiał lustro - P. Jerzy Szymczyk, ul. Zimorowicza 4, 324-96-14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 16.06.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam. Czy ktoś z Was może kupywał drewno na wiezbe dachową na Żyznej albow w Żurawiu? Proszę o opinie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JP68 16.06.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Żyzna jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzobudy 17.06.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Bralem z Żyznej więźbe, wszystko ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms73 18.06.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 A ja jeszcze raz odradzam drewno z Wyrazowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 18.06.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witam! Więzbę mamy już załatwioną dzięki za wasze opinie na ten temat. Czy możecie nam polecić kogoś naprawdę dobręgo od wylewek i tynków. Oczywiście interesują mnie namiary i cena Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 18.06.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witam! Więzbę mamy już załatwioną dzięki za wasze opinie na ten temat. Czy możecie nam polecić kogoś naprawdę dobręgo od wylewek i tynków. Oczywiście interesują mnie namiary i cena Pozdrawiam gorąco Bardzo dobry Fachowiec od wylewek, polecany również na forum P. Heniek 693466441. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 18.06.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 p. Heniek ma zacząć u mnie w piątek... mam nadzieję, że też będę mogła go pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 18.06.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Polecam firmę kamieniarska Ant- Mar z Kalei. Zamawiała u nich parapety z brazylijskiego granitu -super jakość, profesjonalna obsługa, ogromny wybór kamieni. Z czystym sumieniem polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts