Gość coolibeer 08.07.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 certyfikat kosztowł mnie 900 pln. czt taki certyfikat robi się do odbioru domu i co w niem się znajduje?? pozdro Certyfikat jest konieczny. Jest to jeden z warunków odbioru domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 08.07.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 To ja również pozdrwaiam z Blachowni wszystkich muratorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 08.07.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Certyfikat może zrobić każdy: inż, kierownik budowy (nie może byc ten sam co prowadzi budowę) lub architekt.Ja robiłem u pani architekt Małgorzaty Gołąbek tel. 503 714 602Świadectwo charakterystyki energetycznej dostałem w dwóch kopiach tradycyjnych oraz 2 x formacie elektronicznym.Świadectwo zawiera:- obliczenia zapotrzebowania na nieodnawialną energię pierwotną- stwierdzenie dotrzymania wymagań- charakterystyka techniczno-użytkowa budynku- obliczenia zapotrzebowania w enrgię- podział zapotrzebowania na energię- uwagi w sprawie możliwości zmniejszenia zapotrzebowania na energię końcową- objaśnienia- informacje dodatkowe pzdr. Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qraska 08.07.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Certyfikat może zrobić każdy: inż, kierownik budowy (nie może byc ten sam co prowadzi budowę) lub architekt. Ja robiłem u pani architekt Małgorzaty Gołąbek tel. 503 714 602 Świadectwo charakterystyki energetycznej dostałem w dwóch kopiach tradycyjnych oraz 2 x formacie elektronicznym. Świadectwo zawiera: - obliczenia zapotrzebowania na nieodnawialną energię pierwotną - stwierdzenie dotrzymania wymagań - charakterystyka techniczno-użytkowa budynku - obliczenia zapotrzebowania w enrgię - podział zapotrzebowania na energię - uwagi w sprawie możliwości zmniejszenia zapotrzebowania na energię końcową - objaśnienia - informacje dodatkowe pzdr. Jurek jesteś Wielki Ja ze swojej strony bardzo dziękuje i pozdrawiam a może tym samym się odwdzięczę i odpowiem Tobie na Pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 09.07.2009 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Ja robiłem u pani architekt Małgorzaty Gołąbek tel. 503 714 602 (...) pzdr. Jurek Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 09.07.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 witam wszystkich, Szukam bloczków betonowych o wymiarach 30x25x14cm?(lub innych do wymurowania ścian gr. 30cm)Ktoś wie gdzie takowe mogę kupić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 09.07.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 na korkowej w pobliżu macro jest producent bloczków. Nie jestem pewny czy ma ten wymiar ale cóż szkodzi zadzwonićANMAR PRODUKCJA MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH42-200 CzęstochowaKorkowa 22Telefon: 034 369-90-45, (0603)601-310 ps Jeśli ktoś się orientuje jakie teraz są stawki za ocieplenie budynku i poddasza(robocizna) to proszę o info.Mile widziane także namiary na solidne ekipy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 11.07.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 mam pytanie , czy słyszeliscie cos na temat firmy ART STONE - SĄ TO USŁUGI KAMIENIARSKIE Z KAMYKA , jak stoją z cenami , mają duzy wybór ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 11.07.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 mam pytanie , czy słyszeliscie cos na temat firmy ART STONE - SĄ TO USŁUGI KAMIENIARSKIE Z KAMYKA , jak stoją z cenami , mają duzy wybór ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 11.07.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Witam, ile fachmani wołają za położenie m2 dachówki? Za samą więźbę moja ekipa chce 16zł, dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 12.07.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 erOnCena 16 zł jest jak najbardziej ok. Jeśli są to fatycznie "fachmani".Za położenie dachówki betonowej dekarze wzięli 35 zł metr kwadrat. Dach 280 mk, kopertowy, dwie lukarny, 7 okien dachowych (w cenie ) pozdr w.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giz 12.07.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 mozecie polecic kogos sprawdzonego do wykonania podbitki w domku jednorodzinnym. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 12.07.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 częstochowianka polecałam firmę kamieniarską Ant- Mar z Kalei. Zamawiałam tam parapety -profesjonalne wykonanie i podejście do klienta. Wybór kamieni z różnychczęści świata ( ja posiadam giallo california- kamień z Brazylii)cenowo również konkurencyjni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 12.07.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 erOn Cena 16 zł jest jak najbardziej ok. Jeśli są to fatycznie "fachmani". Za położenie dachówki betonowej dekarze wzięli 35 zł metr kwadrat. Dach 280 mk, kopertowy, dwie lukarny, 7 okien dachowych (w cenie ) pozdr w.m. To nie pierwszy dach w ich karierze więc myslę, że będzie OK. Dach mam dwuspadowy z jedną facjatą i dwoma oknami dachowymi, pow. 220m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qraska 12.07.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Uwaga *****ogłoszenie**** Sprzedam pustaki stopowe około 70szt. ...cena do uzgodnienia (możliwy nawet transport na terenie Cz-wy) byle się pozbyć materiału z placu a takie pustaki miałem na stop http://ramka.eu/produkty/pustakstropowy.html pozdrawiam info na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 13.07.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 UWAGA wszyscy !!!! uwazajcie na firme ALKO z ul . BOR KTORA ROBI SCHODY , BALUSTRADY , PORĘCZE , UCHWYTY , ZADASZENIA , WIATY ..JEST to firma wyjatkowo nieslowna , przeciąga montaz miesiacami , je3sli zamowicie cos u tego pana to podpiszcie konkretną umowe ze za dwa miesiace np bedziecie miec schody ,i jesli dacie zadatek to z dokladną datą .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 14.07.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 mirko1 - parapety juz zamowione . Rowniez polecam firme z kalei WŁADYSŁAW MUSIAŁ - 603 650 832 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor_33 16.07.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam forumowiczów , poszukuję sprawdzonej i przystępnej cenowo oczywiscie, ekipy do tynków wewnętrznych wapiennno-cementowych . Z góry dziekuję za informacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qraska 16.07.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam forumowiczów , poszukuję sprawdzonej i przystępnej cenowo oczywiscie, ekipy do tynków wewnętrznych wapiennno-cementowych . Z góry dziekuję za informacje . ja również dołączam prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 17.07.2009 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witam Mam pytanie w jaki sposób i czym pomalować podbitkę i widoczne zewnętrzne elementy więżby/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts