Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA CZĘSTOCHOWSKA I OKOLICE

Rena

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja sprzęt do zabudowy kupiłam na allegro w firmie adampol transakcja i asortyment ok. Ale później okazało się ,że dużą lodówkę wstawię do po. gosp. i potrzebna mi była mała podblatowa.Okazało się ,że całkiem przypadkiem trafiłam na super sklepu z AGD w Cz-wie Al. Pokoju nr nie pamiętam ale jadąc w stronę huty po prawej stronie za skwerem. Sprzęt wyszukają, sprowadzą, dowiozą i wniosą a ceny mają odpowiednie.

qraska napisał:
witajcie!! :lol:

poszukuję fachmenów : ELEKTRYK, HYDRAULIK :o

tanich i bardzo dobrych

kto u was robił ?? 8) ja mam 155m2 pow. użytkowej :-? i jeste ciekaw ile mnie będzie kosztowało założenie całej instalki CO (ogrzewanie podłogowe wszendzie + drabinki w łazienkach) i podłącz kuchni i łazienki hydraulika :oops:

nie wiem na jaki kocioł się zdecydować gaz, eko, zwykły wągiel?? :cry: :roll: :lol:

P*O*M*O*C*Y

Co od hydraulika, tani i bardzo dobry, Adam: 889404723

częstochowianka napisał:
JURASC2 -witam , mam do ciebie pytanko .. pisales ze robiles hydraulike u pawla i jego ludzi . DOSTALES MOZE JAKIES ZDJECIA NA PLYTCE JAK BIEGNIE OGRZEWANIE PODŁOGOWE U CIEBIE ???

Ja prowadziłem fotograficzny dziennik budowy.

Jeżeli chcesz zobaczyć ich pracę otwórz link II etap budowy, tam są foty z całej ich pracy.

pzdr. Jurek

JurasC2

Niedługo montuję podłogówkę u siebie. Przeglądałęm starannie Twoje zdjęcia z tego etapu. U mnie też komplet będzie z Purmo. Już kupiłem styropian Roljjet rurki Pex, złączki itp

Proszę o odpowiedź na poniższe pytania

1. Jaka jest odległość pomiędzy rurkami w kuchni ,salonie oraz w łazience. Na zdjęciach nie widzę dokładnie.

2. Czy używałeś rurek Pex czy Pex/Al/Pex

3. Czy do montażu podłogówki podłogę miałeś idealnie równą. Pytam bo u mnie tynkarze spisali się super z tynkami ale jeśli chodzi o sprzątanie do już gorzej. Teraz kuję, zamiatam itd.

4. Czy instalowałeś termostaty w pokojach ( do obsługi podłogówki )

5. Jakie masz rodzaj "ogrzewania"

Ja u siebie trochę "ryzykuję". Podłogówka będzie w całym domu. Na ten moment tyle. Z góry dziękuję za informacje.

Gość coolibeer

Ja z czystym sumieniem mogę polecić Ekipę która robiła u mnie dom od podstaw. Od wykopania po mury skończywszy na wylewkach i tynkach. Zrobili to perfekcyjnie a sprawdzili to projektanci oraz specjaliści nadzorujący budowę. Robią sumiennie nie opierniczają się na budowie, nie trzeba ich pilnować oraz nic nie ginęło z budowy. Jeśli ktoś byłby zainteresowany albo miał jakieś pytania odpowiem. Ekipa do mnie wraca za półtora miesiąca i będzie wykonywała ocieplenie oraz tynki zewnętrzne.

Jak coś podaje numer do Szefa ekipy :) Może komuś solidni fachowcy się przydadzą. Marian Wielgos tel. kom. 793704455

Gość coolibeer
  Monika1981 napisał:
Witam Mam pytanie gdzie można kupić niedrogo cegłę klinkierową? Napiszcie ile płaciliście i z jakiej firmy kupowaliliście?

Ja kupowałem w Turowie w składnicy materiałów budowlanych "MAROL" Marian Połacik. Dowóz do Częstochowy w cenie.

Gość coolibeer
  Monika1981 napisał:
Witam Czy ktoś z was zakładał rynny firmy galeco i może się wypowiedziC? Gdzie można w Częstochowie takie kupić?

Ja kupowałem w firmie Romont na ul. Jesiennej. Mają duży wybór + na zamówienie co chcesz i ceny atrakcyjne. Tutaj znalazłem najtaniej.Masz dane dzwoń i pytaj. Naprawdę firma godna polecenia.

ROMONT

ul. Jesienna 209/211

42-200 Częstochowa

tel. (34) 366-49-38, fax (34) 361-46-55

biuro@romont.pl