Pistolero 07.08.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Chciałbym przy schodach zamontować zestaw świetlówek LED, które zapalałyby się wieczorem i nocą tylko w czasie, kiedy po schodach odbywałby się ruch, czyli sterowanych sensorem ruchu. Jednak chciałbym podłączyć dwa sensory ruchu, jeden na dole a drugi na piętrze. I tu moje pytanie, jak to podłączyć aby zgrabnie działało, bo nie wiem ile żył kabla w ściane puszczać? http://img365.imageshack.us/img365/4473/ledst4.jpg proszę o sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 07.08.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Aby dowolny z dwóch czujniki ruchu załączał to samo oświetlenie, trzeba te czujniki połączyc równolegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 07.08.2008 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 tak ??http://img244.imageshack.us/img244/466/led2sg3.jpg a co do samych LED, to nie ma przeciwwskazań do do ich używania razem z czujnikami, bo gdzieś czytałem, że nie raz czujki nie działają z LEDami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 07.08.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Czujniki tak jak narysowales. Co do ledów, to już nie wiem - narysowałeś je szeregowo. Samo podłączenie ledów zależy od tego jakie to są - jesli są juz zrobione na 230V to równolegle, jesli nie to przez zasilacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 08.08.2008 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 ok, Ledy też dam równolegle, bo bedą 230V dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts