Ewela_ 07.08.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Chcę kupic kominek, który występuje w dwóch opcjach: 1. Kominek zwykły tzn. powietrze do paleniska pobiera z pomieszczenia w którym jest zainstalowany2. Kominek z doprowadzeniem powietrza z zewnątrz do komory spalania. Który byście polecili?Sprzedawca poleca ten z doprowadzeniem z zewnątrz oczywiście droższy?Pod kominkiem mam wyprowadzoną rpowietrze rurą kanalizacyjną fi 110 mm Pozdrawiam,Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 07.08.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Ja mam Tarnawę z doprowadzeniem, myślę że jest to dobre rozwiązanie, u mnie spisuje się OK, /domek z mieszkalnym poddaszem/Jak bym miał jeszcze raz wybierać to obecnie zdecydował bym się na KOZĘ, myslę że w moim przypadku było by to lepsze i tańsze rozwiązanie, a jeśli miałby ju być kominek to tylko w obudowie ciepłej, a ja mam zimną.Proponuję dobrze przemyśleć wszystkie decyzje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 07.08.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Zdecydowanie lepszą opcją jest z doprowadzeniem z zewnątrz.....przy pierwszej opcji niejestes w stanie dostarczyc odpowiednią ilosc powietrza do spalania..i wtedy podczas otwierania drzwiczek kominka robi się podciśnienie i dym z komina cofa sie na pokój decyzja należy do ciebie....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 07.08.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 ja mam taki i zdecydowanie polecam: http://www.allegro.pl/item410973638_wklad_kominkowy_super_9_firmy_seguin.html powietrze mam zasysane z zewnątrz rurą 110, i kratki wyprowadzajace cieplo z kominka tylko do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 07.08.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Chcę kupic kominek, który występuje w dwóch opcjach: 1. Kominek zwykły tzn. powietrze do paleniska pobiera z pomieszczenia w którym jest zainstalowany 2. Kominek z doprowadzeniem powietrza z zewnątrz do komory spalania. Który byście polecili? Sprzedawca poleca ten z doprowadzeniem z zewnątrz oczywiście droższy? Pod kominkiem mam wyprowadzoną rpowietrze rurą kanalizacyjną fi 110 mm Pozdrawiam, Ewelina Bez względu na opcję jaką wybierzesz, doprowadż sobie do kominka pod posadzką rurę (najlepiej fi 160). Jeżeli chcesz w pełni sterować tym powietrzem za pomocą szybra, to kup kominek z opcji nr 2. Jeśli Ci na tym nie zależy, to opcja nr 1. Ewentualne braki powietrza kominek będzie sobie uzupełniał właśnie tą rurą, nie tworząc w domu podciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 07.08.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Atomic czytaj uważnie Ewela_ napisał: Pod kominkiem mam wyprowadzoną rpowietrze rurą kanalizacyjną fi 110 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 07.08.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Z powietrzem z zewnątrz. Skoro masz rurę to znaczy że masz wszystko. Tylko załóż końcówkę z przepustnicą (coś jak szyber) np. taką: http://allegro.pl/item409118462_przepustnica_ocynk_z_linka_fi100_do_kominek_rura.html bo jak przypizga na podwóru -30, a Ty akurat nie będziesz paliła w kominku, to dość szybko to odczujesz Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 08.08.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Atomic czytaj uważnie Ewela_ napisał: Pod kominkiem mam wyprowadzoną rpowietrze rurą kanalizacyjną fi 110 mm Oj czytałem, tylko tak piszę profilaktycznie dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts