Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Staramy się ... i pudło

Amor

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom

Tzw złoty strzał za pierwszym razem przytrafia się może 1% par ;)

Cały pic polega na tym, że trzeba próbować i to nie na zasadzie "codzienne bzykanko" bo kobieta, jak pewnie wiesz, ma tylko kilka dni w miesiącu płodnych, ale na tym, żeby wiedzieć kiedy się starać i aby mężczyzna był wtedy odpowiednio wypoczęty ;) Znajomi na zasadzie "codziennie do skutku" starali się o dziecko 2 lata - diagnoza speca była taka, że codzienna produkcja plemników spowodowała, że były one "osłabione" i nie tak chętne to pogodni do jajeczka jak te "wypoczęte" ;)) Odpoczęli od codziennych prób i po dwóch miesiącach Kasia zaszła w ciąże ;)

Ale w sumie to próbowanie jest takie przyjemne :)

może powiem coś banalnego, ale psychika i jeszcze raz psychika... Zanim zaszliśmy w ciążę, to wydawało mi się, że wszystko jest w naszych rękach, że to jak budowa domu, jak doglądasz i pilnujesz, to musi wyjsć. A guzik prawda... Teraz juz wiem, że nie o wszystkim człowiek decyduje zawsze sam :)

Trzy miesiące ?? Kochana, nie za szybko byś chciała :wink:

My ponad dwa lata ciężkiej pracy, kalendarzyków, pomiarów temperatury, dzikich badań itp.

Ale jest... i mówi do mnie mamusiu. :D

Leczenie zasadniczo rozpoczyna sie po 12-14 miesiącach, wtedy można zacząć (choć nie polecam) się martwić.

PS1 życzę owocnej "pracy"

PS 2 mój mąż nie miał nic na przeciwko "ciężkiej pracy i wszelkim ćwiczeniom gimnastycznym" :wink:

dzieki wszystkim za słowa otuchy :D Nie przejmuję się tym na razie zbytnio. Zacznę po roku bezowocnych starań (oby tak nie było). Na razie lekarz zalecił badanie nasienia męża :D a mój chłopina jak sie o tym dowiedział to aż piszczał z radości :D :D

Póki co, jak u Sylwi1667 mam w głowie teraz wykończeniówke, a jak mówi znane powiedzenie "nowy domek, nowy potomek" :wink: Poczekamy, zobaczymy.

Na razie lekarz zalecił badanie nasienia męża :D .

Mądry lekarz, u nas najpierw prześwietlą , pokroją kobietę (seria inwazyjnych badań) :evil: -i jak nic nie znajdą dopiero facet dostaje pojemniczek.

Bo to, przecież zawsze "wina" kobiety :evil:

Na razie lekarz zalecił badanie nasienia męża :D .

Mądry lekarz, u nas najpierw prześwietlą , pokroją kobietę (seria inwazyjnych badań) :evil: -i jak nic nie znajdą dopiero facet dostaje pojemniczek.

Bo to, przecież zawsze "wina" kobiety :evil:

taka niestety pokutuje u nas wizja problemów... aż wstyd się przyznać...