Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Staramy się ... i pudło

Amor

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mnie też brzuch pobolewa, szczególnie jak siedzę długo przy biurku bez ruchu.

a mnie jak! nawet jak siedzę nie przy biurku... a wczoraj to mię bolał cały dzień. ale wieczór se dziurawca zaparzyłem, a potem uzyłem 0,7l i przeszło.

jak ja przeżywam...

testy niby pozytywne (słabe te kreski ale były), lekarz na USG nie wykrył ciąży (mogło byc za wcześnie) ale wspomniał, ze to mogą byc zaburzenia hormonalne !! kurcze, ja zawsze miałam regularne okresy - a tu dwa tygodnie po czasie i co??? niby ze nie jestem w ciąży :-?

zrobiłam badanie na bhcg i czekam, czekam . naczytałam sie o pozamacicznej i poronieniach - juz nigdy wiecej nie wejde na zadne fora dotyczące takich tematów. nabuzowałam sie strasznie i zadnego pożytku nie mam

czy jest mozliwe, zebym nie była w ciąży, pomimo moich testów, spóźniającej sie @ i innych objawów....pocieszcie mnie

Nie czytaj tych wszystkich rzeczy na smutnych forach. Ja zrobiłam to samo i teraz temat ciąży pozamacicznej i poronień nie daje mi spokoju. Termin wizyty u gina mam dopiero na 23 lutego, bo narazie jest za wcześnie, żeby usg wykryło moją ciążę. Sama miałam dziwne myśli ale mąż zabrania mi się zadręczać. Podobno ciąże pozamaciczne dają objawy: silne bóle i skurcze umiejscowione w jednym miejscu, krwawienia i omdlenia. Jeśli nic Ci nie jest to po co się zadręczać. Co do bladej różowej kreski na teście to się nie przejmuj, bo w instrukcji jest wyraźnie napisane, że ta ciążowa może być znacznie bledsza od testowej. U mnie było tak samo.

tridmax teraz kluczowy będzie wynik hcg z krwi.

W moim przypadku po 2 tygodniach od dnia spodziewanej miesiączki gin na usg zobaczyła dopiero pęcherzyk ciążowy. W pierwszej ciąży to nawet kiedy mi się miesiączka spóźniała a na usg nic nie było widać (bo było za wcześnie) dostałam hormony na wywołanie miesiączki. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło czego i tobie życzę.

kochane jesteście ;)

dzis odbieram wynik bety. robie od razu kolejne badanie. do lekarza jestem przekonana (chociaż i tak pójde do innego - drugiego zaufanego, na sprawdzenie- tak zrobiłam przy pierwszej ciąży), obecny prowadził moją pierwsza ciąże,robił CC.

Do obejrzenie bety bede zyć jak na szpilkach. mam swoją "zdrową" intuicję, która mi podpowiada, ze wszystko jest w porządku. I tego sie trzeba trzymać.

dziewczyny- całuski ogromne za słowa otuchy :oops:

kochane jesteście ;)

dzis odbieram wynik bety. robie od razu kolejne badanie. do lekarza jestem przekonana (chociaż i tak pójde do innego - drugiego zaufanego, na sprawdzenie- tak zrobiłam przy pierwszej ciąży), obecny prowadził moją pierwsza ciąże,robił CC.

Do obejrzenie bety bede zyć jak na szpilkach. mam swoją "zdrową" intuicję, która mi podpowiada, ze wszystko jest w porządku. I tego sie trzeba trzymać.

dziewczyny- całuski ogromne za słowa otuchy :oops:

moja mała znalazła wczoraj w szafce w łazience test ciążowy z pozytywnym wynikiem, który zostawiłam na pamiątkę :wink: Spytała co to jest i do czego. Tłumaczę jej, że to test ciążowy, który pokazuje czy mama ma dzidziusia w brzuchu i jak widać na nim dwie kreseczki to znaczy, że dziecko tam jest. Na to ona podwinęła sobie bluzkę, przyłożyła test do brzuszka i woła do mnie: mamo, ja też mam dzidziusia, bo mi pokazuje dwie kreski :D :wink: