Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Staramy się ... i pudło

Amor

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wyszperałam

tydzień ciąży, wg mojego laboratorium, liczony jest od dnia owulacji, a nie od dnia ostatniej miesiączki...uff

(niby lekarz mówi, ze mało- ale moja intuicja wie lepiej ;)

czyli siem zgadza 8) 5 tydz.

oby rosło i było zdrowe.

my testy powyrzucalismy, bo nasza pewnie poroznosiłaby po wszystkich domownikach.Juz się nie mogę doczekać kolejnego maleństwa ;)

agnieszkakusi: jak się teraz czujesz? masz już jazdę z objawami ?

Tridmax, najważniejsza jest intuicja :D Na mnie lekarz też dziwnie zerkał, mówił że za wcześnie, ale zrobił usg i "coś tam widać" :D 21.02 idę do niego kolejny raz. Na razie (odpukać) nie mam żadnych mdłości, wymiotów. Jem o wiele mniej niż zwykle i tego nie bardzo rozumiem :roll: Tylko cały czas czuję pobolewanie brzucha...generalnie czuję się dobrze :D

wyszperałam

tydzień ciąży, wg mojego laboratorium, liczony jest od dnia owulacji, a nie od dnia ostatniej miesiączki...uff

(niby lekarz mówi, ze mało- ale moja intuicja wie lepiej ;)

czyli siem zgadza 8) 5 tydz.

oby rosło i było zdrowe.

my testy powyrzucalismy, bo nasza pewnie poroznosiłaby po wszystkich domownikach.Juz się nie mogę doczekać kolejnego maleństwa ;)

agnieszkakusi: jak się teraz czujesz? masz już jazdę z objawami ?

Poważnie jestes z Pacanowa??mieszkałem kiedys na pacanowskiej 15 w stopnicy...

Nie śmiać sie bo temat poważny :wink:

Od 3 m-cy staramy sie o dzidziusia i nic :( :evil: Kiedy to powiedziałm lekarzowi, zapytał mnie tylko czym sie martwię, przecież to normalne.

Czy rzeczywiście to takie normalne? Czy sa tacy, którzy wstrzelili sie od razu? :D

Są tacy :oops:

Witam. Chcę dołączyć do grona czekających na dwie kreski. Jeszcze nie dawno ani myślałam o dziecku, remont, brak pracy... Ale lekarz powiedział że jeżeli chcę dziecko to muszę decydować się teraz, bo póżniej mogę mieć z tym duże problemy... Więc się staram. Jak już podjęłam decyzję to nie mogę się doczekać wyników...

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i wszystkie starające się :D

przeprowadz wszelkie szczepienia zwłaszcza na rózyczke itp. postaraj sie obsesyjnie o zajsciu w ciąże nie myslec no potem to juz miłych wrażeń, nie można do tego podchodzić az tak emocjonalnie. Inna sprawa to jesli sie nie uda jakiś czas to niestety przebadaj partnera bo niestety prawie na bank z jego powodu moze byc to niepowodzenie. Zazwyczaj utarło się że to wina kobiety ali nic bardziej błędnego.

na córkę - cera, włosy, ciało robi się brzydsze

Dzieki...I ja tak cztery razy... :( :lol:

P.S. No dobra... w zasadzie to 3 ale 4 dziewczyny som :lol: :lol:

A co do objawow ciazy...

1- wpadka, brak miesiączki, test - corka

2 - planowana - tydzien prob - jest corka

3 - na tabletkach!!! wpadka!!! blizniaki... 2 baby... :lol: :lol:

Kto jest lepszy? :lol: :p

We wszystkich przypadkach - brak miesiączki, test +, zero przeczuc i objawow... dopiero po ok. 9 tygodniach mdlosci sie zaczynaly...

Co do tego odpoczywania faceta M@riusz ma rację.

Dodatkowo - poznanie kiedy są odpowiednie dni nawet z wykorzystaniem sławnego kalendarzyka.

A takich momentach aż dziw bierze, że niektórzy mają nieplanowaną ciążę od tak, a my gdy chcemy nie możemy mieć

W tym problem że kalendarzyk to zadna metoda, jest wieej metod uznawanych przez kosciół za skuteczne w tedy gdy niechce się począć dziecka ale i wtedy gdy sie czeka na nie najlepsza jest metoda prof Rotzera

moja mała znalazła wczoraj w szafce w łazience test ciążowy z pozytywnym wynikiem, który zostawiłam na pamiątkę :wink: Spytała co to jest i do czego. Tłumaczę jej, że to test ciążowy, który pokazuje czy mama ma dzidziusia w brzuchu i jak widać na nim dwie kreseczki to znaczy, że dziecko tam jest. Na to ona podwinęła sobie bluzkę, przyłożyła test do brzuszka i woła do mnie: mamo, ja też mam dzidziusia, bo mi pokazuje dwie kreski :D :wink:

czyli babcią zostaniesz :D

koniec....w 6 tygodniu

nie zdążyłam nawet zobaczyc serduszka

przytulam mocno

moze pocieszy Was to, że natura wie, co robi

może miała być jakaś wada genetyczna? może coś innego?

natura wie, co czyni

czas na dziecko przyjdzie

zanim się obejrzycie, a będziecie mieli maluszka do tulenia