Olkalybowa 08.08.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Kup testy owulacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 08.08.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 a jak mówi znane powiedzenie "nowy domek, nowy potomek" Chooolera jasna, a tak się chciałam już wprowadzać Amor-ku, ja to myślę, że za wcześnie chłopa skierowano na te badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 08.08.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 a jak mówi znane powiedzenie "nowy domek, nowy potomek" Chooolera jasna, a tak się chciałam już wprowadzać Amor-ku, ja to myślę, że za wcześnie chłopa skierowano na te badania. e tam za wcześnie... za wcześnie to by było wysyłać Amorka na stół operacyjny. Chłop moze zrobić badanie, wręcz powinien, i przynajmniej z jego strony się wyjaśni. Chwila na przygotowanie materiału (z resztą jak kto woli ), stówka mniej w kieszeni to nie jest zbyt duże wyrzeczenie. A przynajmniej jedno będzie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 08.08.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Myślałam bardziej o chłopie i samym badaniu niż o tej stówce i wogóle, że za wcześnie może - 3 m-ce to nie jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 08.08.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Myślałam bardziej o chłopie i samym badaniu niż o tej stówce i wogóle, że za wcześnie może - 3 m-ce to nie jest dużo. jak podłączałem gaz do domu, to też wydałało mi się, ze zacząłem za wcześnie... badanie nasienia to jedno z niewielu nieinwazyjnych badań, jakie może para przeprowadzić starajac się o dziecko... Nie roztrząsam czy za wcześnie czy nie, ale osobiście żałuję że sam poszedłem tak późno. W tej kwestii wiedza jest bezcenna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 08.08.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Myślałam bardziej o chłopie i samym badaniu niż o tej stówce i wogóle, że za wcześnie może - 3 m-ce to nie jest dużo. jak podłączałem gaz do domu, to też wydałało mi się, ze zacząłem za wcześnie... badanie nasienia to jedno z niewielu nieinwazyjnych badań, jakie może para przeprowadzić starajac się o dziecko... Nie roztrząsam czy za wcześnie czy nie, ale osobiście żałuję że sam poszedłem tak późno. W tej kwestii wiedza jest bezcenna... Przekonałeś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 08.08.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Myślałam bardziej o chłopie i samym badaniu niż o tej stówce i wogóle, że za wcześnie może - 3 m-ce to nie jest dużo. jak podłączałem gaz do domu, to też wydałało mi się, ze zacząłem za wcześnie... badanie nasienia to jedno z niewielu nieinwazyjnych badań, jakie może para przeprowadzić starajac się o dziecko... Nie roztrząsam czy za wcześnie czy nie, ale osobiście żałuję że sam poszedłem tak późno. W tej kwestii wiedza jest bezcenna... Przekonałeś mnie. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 08.08.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Bardzo proszę Zawsze przekonują mnie konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.08.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Nie śmiać sie bo temat poważny Od 3 m-cy staramy sie o dzidziusia i nic Kiedy to powiedziałm lekarzowi, zapytał mnie tylko czym sie martwię, przecież to normalne. Czy rzeczywiście to takie normalne? Czy sa tacy, którzy wstrzelili sie od razu? A ile masz lat, hę? Bo te niechciane ciąże za pierwszym razem to u młódek zwykle. tak do 20 lat. Potem, to już trzeba popracować. A najlepiej jechać na miesięczny urlop w jakieś baardzo nudne rejony. Ma to i tę zaletę, że następny urlop może być za kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.08.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Nie śmiać sie bo temat poważny Od 3 m-cy staramy sie o dzidziusia i nic Kiedy to powiedziałm lekarzowi, zapytał mnie tylko czym sie martwię, przecież to normalne. Czy rzeczywiście to takie normalne? Czy sa tacy, którzy wstrzelili sie od razu? A ile masz lat, hę? Bo te niechciane ciąże za pierwszym razem to u młódek zwykle. tak do 20 lat. Potem, to już trzeba popracować. A najlepiej jechać na miesięczny urlop w jakieś baardzo nudne rejony. Ma to i tę zaletę, że następny urlop może być za kilka lat Zgadzam się z tym co napisałaś. Siostra o rok młodsza ode mnie przez cztery lata sie starała o dziecko i w końcu udało się.Na początek listopada ma termin porodu. Nasza najmłodsza siostra ''młódka przed dwudziestką'' też będzie jesienią rodzić.. A żeby było śmieszniej -koleżanki mojej siostry, śmiały sie z niej ,że wpadła i co sie okazało , one też późną jesienią urodzą .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 08.08.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Ech, ja tam kilka lat po 20-stce i też żadnych problemów nie miałam żadnych problemów, pierwsze podejście i już. Co do testów owulacyjnych, to używałam przez jeden cykl, ale jakoś nie pojawiała mi się ta druga mocna kreska. Bez sensu, bo miałam wszystkie objawy przedowulacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 08.08.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 no dobra, należę do tego 1% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.08.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 no dobra, należę do tego 1% Ja (My) też I temat dla mnie na czasie bo poważnie się zastanawiam nad drugim szkrabem, ale póki co boję się dać sobie(nam) ten luz, bo znowu będzie pewnie po pierwszym razie No i nie wiem czy teraz czy za rok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 09.08.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 A ja wbrew temu co mówił lekarz szybko zaszłam w ciążę. A o drugiej ciązy nie zdążyłam pomyśleć..bo juz w niej byłam..Pierwszy rok był dla mnie bardzo ciężki ale teraz cieszę się ,że tak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 10.08.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Ja powiem tak... nie bez przyczyny więcej dzieci rodzi się na przełomie zimy i wiosny . Oprócz biologii ważna jest psychika, bo to jedno z drugim w człowieku połączone i to bardziej, niż nam się wydaje. Badanie chłopa jest b. ważne, choć 3 m-ce to jeszcze za wcześnie, by rozpoznać niepłodność (kryterium mówi o 6). Zwłaszcza, jeśli wcześniej stosowałaś antykoncepcję hormonalną, organizm musi mieć kilka m-cy na odzyskanie równowagi - po odstawieniu tabletek czasem zdarzają się ciąże mnogie, a czasem problemy z zajściem. Zanim dasz sobie udrożnić jajowody i wmówić konieczność zapłodnienia in vtro za ciężką kasę dajcie sobie czas, relaks, trochę "joy of sex" - i zarwane nocki jak w banku BTW koleżanka jest już w 2. ciąży, choć przez długi czas się starali i lekarze nie dawali szans. Po prostu zmieniła pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.08.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 1. Nie "starać się".2. Pojechać na urlop z założeniem, że po urlopie wrócicie do starań, badań, leczenia... (pewnie już nie będzie trzeba), a podczas urlopu zapominacie o nich.3. Nie panikować - 3 miesiące to jeszcze nie jest długo. Polecam urlop w Lądku Zdrój i kąpiele w tamtejszym basenie z wodą mineralną. Ponoć pomagają na "te sprawy" (nam chyba pomogły). U nas nieparzyste (1, 3) były za pierwszym strzałem, a parzyste ciężko wypracowane (półtorej roku), zanim zastosowaliśmy wyżej wymienione sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 11.08.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Nie śmiać sie bo temat poważny Od 3 m-cy staramy sie o dzidziusia i nic Kiedy to powiedziałm lekarzowi, zapytał mnie tylko czym sie martwię, przecież to normalne. Czy rzeczywiście to takie normalne? Czy sa tacy, którzy wstrzelili sie od razu? A ile masz lat, hę? Bo te niechciane ciąże za pierwszym razem to u młódek zwykle. tak do 20 lat. Potem, to już trzeba popracować. A najlepiej jechać na miesięczny urlop w jakieś baardzo nudne rejony. Ma to i tę zaletę, że następny urlop może być za kilka lat Dobiegam 30-stki i staramy się o pierwszego potomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.08.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Nie śmiać sie bo temat poważny Od 3 m-cy staramy sie o dzidziusia i nic Kiedy to powiedziałm lekarzowi, zapytał mnie tylko czym sie martwię, przecież to normalne. Czy rzeczywiście to takie normalne? Czy sa tacy, którzy wstrzelili sie od razu? Są... Nawet nie bardzo jeszcze chcieliśmy. quote="mikolayi"] taka niestety pokutuje u nas wizja problemów... aż wstyd się przyznać... Gdzie Wy mieszkacie? Toż nawet u nas na wsi lekarz mądrzejszy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.08.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Nie śmiać sie bo temat poważny Od 3 m-cy staramy sie o dzidziusia i nic A na pewno wiecie jak to się robi? I prawidłowo to robicie? Może trzeba sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 12.08.2008 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Myslę, że nie jest z nami tak źle Kamasutra w razie czego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts