kasia27 19.03.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam. Na teście wyskoczyła druga kreseczka, ale taka słabiuteńka... Jestem w ciąży? Nie jestem w ciąży?.... A może jestem troszkę w ciąży? Oto jest pytanie..... Ja też miałam słabiuteńką tą drugą kreseczkę a test robiłam jak 4 dni spóźniał mi się okres. Na usg (dopochwowo) było najpierw widać tylko pęcherzyk ciążowy a po 10 dniach moje maleństwo miało 16 mm i biło serduszko. Teraz jestem w 10 tc i w przyszłym tygodniu idę znowu do lekarza. Dziewczyny, jakie musiałyście robić badania w ciąży? bo mi zalecił: - morfologię - mocz - glukoza - toxo Ig M - toxo Ig G - grupa krwi Czy coś jeszcze trzeba zrobić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 19.03.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dziękuję za gratulację. Dziewczyny wlałyście miód na moją duszę, bo ja myślałam że ta słabiutka kreska to może nic nie znaczy... Co do lekarza z przychodni, to ja go bardzo lubię i się do niego przyzwyczaiłam, i nie chciałabym chodzić gdzie indziej, a poza tym wiem że on pracuje w szpitalu w którym ja będę rodzić, więc byłabym pod jego opieką cały czas. Pewnie się już domyśliłyście po mojej niewiedzy że to będzie mój pierwszy dzidziuś i bardzo się cieszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 19.03.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dziewczyny, jakie musiałyście robić badania w ciąży? bo mi zalecił: - morfologię - mocz - glukoza - toxo Ig M - toxo Ig G - grupa krwi Czy coś jeszcze trzeba zrobić???? Chyba jeszcze WR powinno byc zrobione na poczatku i ewentualnie przeciwciala rozyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 19.03.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 I znowu to czekanie Mam nadzieję, że właśnie się implantuje Patusia - gratulacje!!! Kasia27 - ja toxo robiłam jak się zaczęłam przymierzać i niestety mam to cholerstwo, ale mam i przeciwciała więc jest ok. Różyczkę sobie jeszcze zrób, chyba, że jesteś w stu procentach pewna, że przechodziłaś - wtedy nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 19.03.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja też ciągle czekam na druga kreskę na teście, ale jak na razie nic z tego Ale jak tak sobie poczytałam że nie tylko ja tak czekam, i że jednak Wam się udaje, to mi jakoś lepiej i mam nadzieję że i nam się uda w końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 19.03.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 a ja na odwrót ....mam nadzieje ze się nie pokaże...kurcze nie teraz Niech poczeka jeszcze kilka m-cy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 19.03.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Tak...Ja sobie tak w zeszłym miesiącu wmawiałam, że niedobrze by było, by się dzidziuś urodził w listopadzie...To taki niefajny miesiąc.Ale jak sie pojawiła moja ukochana miesiączka to się popłakałam...A teraz chodzę i śpiewam za Wójcickim:Miejcie nadzieję nie tę lichą marną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 19.03.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Tak... Ja sobie tak w zeszłym miesiącu wmawiałam, że niedobrze by było, by się dzidziuś urodził w listopadzie...To taki niefajny miesiąc. Ale jak sie pojawiła moja ukochana miesiączka to się popłakałam... ja już mam jedną "andrzejkową" pannę i starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 19.03.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 madd, ja mam tak samo...ale cały czas sobie tłumaczę coby się za zbyt nie denerwować, bo jak człowiek zestresowany to jeszcze gorzej ...niestety czasem to " nie stresowanie się" nie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 19.03.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja też się dołączam do czekających. Muszę czekać przynajmniej do 30 marca. Boszzzze jak ten czas sie wlecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 19.03.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Baby! Ale dobre wieści są Zielona w ciąży!!!! (wątek obok)Znaczy się może się jakiś dobry okres zaczyna!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 19.03.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A! Zapodział mi się ten wątek (dlatego założyłam nowy - sorry) Potwierdzam - jestem w ciąży - termin - początek listopada (będzie skorpionisko jak ja) Bardzo się cieszę (aż sama się dziwię ), facet też, tylko że niestety mam plamienia i biorę duphaston , mam zakaz wstawania - no i się martwię tym trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 19.03.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 zielonooka gratuluję W drugiej ciąży też miałam krwawienia.W 5tc okazało się że zrobił się krwiak większy niż fasolka.Leżałam,brałam leki i skończyło się dobrze,czego i Wam życzę Po 24tc plamienia się skończyły a 30 listopada urodził się aniołek-diabołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 19.03.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A ja mam całkiem spory brzuszek, a w ciąży nie jestem taki przerywnik, bo widzę, że same dziewczyny tu piszą pozdrawiam, życzę wytrwałości, i stosunkowo udanych nocy TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 19.03.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A! Zapodział mi się ten wątek (dlatego założyłam nowy - sorry) Potwierdzam - jestem w ciąży - termin - początek listopada (będzie skorpionisko jak ja) Bardzo się cieszę (aż sama się dziwię ), facet też, tylko że niestety mam plamienia i biorę duphaston , mam zakaz wstawania - no i się martwię tym trochę. u mnie było to samo leżałam, żygałam,spalłm ot cała moja egzystencja była ale przeszło, przykleio się co tam miało i jest ok, trzymam kciuki tylko się lekarza słuchaj i żadnego sprzątania... Kasia u mnie zlecił na razie morfologię , mocz (robię co 3 tyg) test obciążenia glukozą, białko Wassermana HBs Alat, AspAt dzidziuś ma 15 tyg i wczoraj poczułam pierwsze ruchy ( i wciąż sobie zadaję pytania w stylu czy to możliwe, czy to już) tylko chuda jestem łokropnie i nic na wadze nie przybieram... każdy ma swój powód do zmartwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 20.03.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A ja dzisiaj widziałem, buzię, rączki, nóżki, serduszko, dupcie Jak stary jestem, a się wzruszyłem strasznie - jeszcze jestem pod wrażeniem pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 23.03.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A my na razie mamy obowiązkową przerwe...oczywiscie z przyjemnosci nie rezygnujemy ale bardziej uważamy Gratuluje wszystkim którym sie juz udało zobaczyc drugą kreseczkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 23.03.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A ja tydzień niepewności w oczekiwaniu na drugą kreskę. Będzie czy nie? Oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.03.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 szczerze mówiąc to ja pewnie już teraz robiłabym test. A za tydzień następny. Taki ze mnie niespokojny duch Ola, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 23.03.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 szczerze mówiąc to ja pewnie już teraz robiłabym test. A za tydzień następny. Taki ze mnie niespokojny duch Ola, trzymam kciuki Dzięki Aga. Chciałabym żeby teraz wyszło, bo jak nie wyjdzie to ja osiwieję chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts