Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Staramy się ... i pudło

Amor

Recommended Posts

Witam. Na teście wyskoczyła druga kreseczka, ale taka słabiuteńka... Jestem w ciąży? Nie jestem w ciąży?.... A może jestem troszkę w ciąży? :D :D :D Oto jest pytanie.....

Ja też miałam słabiuteńką tą drugą kreseczkę a test robiłam jak 4 dni spóźniał mi się okres. Na usg (dopochwowo) było najpierw widać tylko pęcherzyk ciążowy a po 10 dniach moje maleństwo miało 16 mm i biło serduszko. Teraz jestem w 10 tc i w przyszłym tygodniu idę znowu do lekarza.

Dziewczyny, jakie musiałyście robić badania w ciąży? bo mi zalecił:

- morfologię

- mocz

- glukoza

- toxo Ig M

- toxo Ig G

- grupa krwi

Czy coś jeszcze trzeba zrobić????

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję za gratulację. Dziewczyny wlałyście miód na moją duszę, bo ja myślałam że ta słabiutka kreska to może nic nie znaczy... Co do lekarza z przychodni, to ja go bardzo lubię i się do niego przyzwyczaiłam, i nie chciałabym chodzić gdzie indziej, a poza tym wiem że on pracuje w szpitalu w którym ja będę rodzić, więc byłabym pod jego opieką cały czas. Pewnie się już domyśliłyście po mojej niewiedzy że to będzie mój pierwszy dzidziuś i bardzo się cieszę. Pozdrawiam :D

Dziewczyny, jakie musiałyście robić badania w ciąży? bo mi zalecił:

- morfologię

- mocz

- glukoza

- toxo Ig M

- toxo Ig G

- grupa krwi

Czy coś jeszcze trzeba zrobić????

Chyba jeszcze WR powinno byc zrobione na poczatku i ewentualnie przeciwciala rozyczki.

I znowu to czekanie :evil: :evil: :evil:

Mam nadzieję, że właśnie się implantuje :wink:

Patusia - gratulacje!!! :lol:

Kasia27 - ja toxo robiłam jak się zaczęłam przymierzać i niestety mam to cholerstwo, ale mam i przeciwciała więc jest ok. Różyczkę sobie jeszcze zrób, chyba, że jesteś w stu procentach pewna, że przechodziłaś - wtedy nie trzeba.

Tak...

Ja sobie tak w zeszłym miesiącu wmawiałam, że niedobrze by było, by się dzidziuś urodził w listopadzie...To taki niefajny miesiąc.

Ale jak sie pojawiła moja ukochana miesiączka to się popłakałam...

A teraz chodzę i śpiewam za Wójcickim:

Miejcie nadzieję nie tę lichą marną...

A! Zapodział mi się ten wątek (dlatego założyłam nowy - sorry)

Potwierdzam - jestem w ciąży - termin - początek listopada (będzie skorpionisko jak ja)

Bardzo się cieszę (aż sama się dziwię :)), facet też, tylko że niestety mam plamienia i biorę duphaston , mam zakaz wstawania - no i się martwię tym trochę.

:(

A! Zapodział mi się ten wątek (dlatego założyłam nowy - sorry)

Potwierdzam - jestem w ciąży - termin - początek listopada (będzie skorpionisko jak ja)

Bardzo się cieszę (aż sama się dziwię :)), facet też, tylko że niestety mam plamienia i biorę duphaston , mam zakaz wstawania - no i się martwię tym trochę.

:(

u mnie było to samo leżałam, żygałam,spalłm ot cała moja egzystencja była ale przeszło, przykleio się co tam miało i jest ok, trzymam kciuki tylko się lekarza słuchaj i żadnego sprzątania...

Kasia u mnie zlecił na razie

morfologię , mocz (robię co 3 tyg)

test obciążenia glukozą,

białko

Wassermana

HBs

Alat, AspAt

dzidziuś ma 15 tyg i wczoraj poczułam pierwsze ruchy ( i wciąż sobie zadaję pytania w stylu czy to możliwe, czy to już)

tylko chuda jestem łokropnie i nic na wadze nie przybieram...

każdy ma swój powód do zmartwień