Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Staramy się ... i pudło

Amor

Recommended Posts

Witam

Uprzejmie proszę o dopisanie mnie do listy starających się i kolejny zawód przeżywających... :evil: :evil: :evil:

Postanowiliśmy, że - zgodnie z umową przedmałzeńską :D - bociana po raz trzeci zaprosimy. I kurna chata ten pierzasty z Afryki ma do nas pod górkę!!! Moje laski mobbing już uskuteczniają, a dziś mamy piątą porażkę (o ironio: zaliczyłam właśnie trzy dni opóźnienia @ i kilka dni mdłości. Psycha lubi jednak płatać cholerne figle... ). Żeby nie było: każda próba z testem w łapie, na folik mam już kartę stałego klienta i... stopniowo depresję. No dobra. Dziś mam doła jak krater wulkanu. Pocieszam się jedynie, że do kolejnej próby powalczę jeszcze z łopatą w ogrodzie...

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też szaleję w ogrodzie, kopię, sadzę itp itd, zebym tylko mojego jajeczka nie przemęczyła :lol:

Dziś stwierdziłam, że dobrze, ze ja w ciązy jeszcze nie jestem. Tyle mam ciężkiej roboty w ogrodzie, a ja nie mogłabym nic zrobić :roll:

i to jest najlepsze podejście

ja tak teraz podchodz

fajnie byłoby, jaknby już, ale wtedy nie mogłabym nic robić na budowie

więc ... jeszcze nie pora

powodzenia

Bierz łopate i do ogrodu leć. Ja też tak robie, grzebanie w ziemi odstresowuje :) Zaraz przyjdą do mnie te dni więc nabieram siły i luzu jednoczesnie :)

Toż się odstresowuję! Tylko boję się, że działkę mam za małą na to skuteczne odstresowanie. Mały Żonek patrzy z politowaniem i w czoło się znacząco drapie... Znaczy się komary już się pojawiły. Dziś drogą kupna nabyłam pergolę, jutro wkopuję róże. Sie mnie trochę poprawiło. I widziałam bociana! Jednego. Jednak cholery znajdują jakoś drogę znad tego Bosforu... Nic, tylko trzeba czekać na kolejkę!

a ja byłam wczoraj w B-szczy na badaniach genetycznych. Przezierność 2,5 czyli nieprawidłowa. Zrobili mi badania krwi, za dwa tygodnie będzie wynik. Tekst ginekologa: no wie pani, w tym wieku to istnieją mozliwośći powikłania :roll: W tym wieku :evil: K#@$%^&*%^ mam dopiero 32 lata :-?

a ja byłam wczoraj w B-szczy na badaniach genetycznych. Przezierność 2,5 czyli nieprawidłowa. Zrobili mi badania krwi, za dwa tygodnie będzie wynik. Tekst ginekologa: no wie pani, w tym wieku to istnieją mozliwośći powikłania :roll: W tym wieku :evil: K#@$%^&*%^ mam dopiero 32 lata :-?

czyli o co chodzi z ta przeziernością?

w tym wieku :o a mnie się marzy w tym wieku też ciąża :)

to jest tak zwana przezierność karkowa. Jeśli jest podwyższona może wskazywać na choroby genetyczne płodu. Wtedy dają skierowanie na badanie biochemiczne krwi. Jeśli badanie krwi wyjdzie złe to kierują na amnipunkcję, ale to już jest zabieg inwazyjny i może prowadzić do poronienia. Jeśli badania potwierdzą możliwość zespołu Downa lub Edwardsa mamy prawo podjąć decyzję o usunięciu ciąży. Chyba osiwieję.

Agnieszka, nie denerwuj się tak. Wiem, że łatwo się mówi, jeszcze dobrze pamiętam swój stres sprzed roku :roll: a rodziłam grubo po 32 roku życia i nikt mi nie mówił że jestem za stara czy że w tym wieku większe ryzyko... Wręcz przeciwnie lekarz, który robił mi badanie genetyczne mówił że teraz nie ma reguły jeśli chodzi o te schorzenia, dzieci z wadami rodzą się zarówno młodym dziewczynom jak i dojrzałym kobietom. A sama podwyższona przezierność o niczym nie świadczy i że sam widział dzieci które miały podwyższoną przezierność a rodziły się zdrowe. Trzymam kciuki :)

...sama podwyższona przezierność o niczym nie świadczy i że sam widział dzieci które miały podwyższoną przezierność a rodziły się zdrowe. Trzymam kciuki :)

dokładnie przyzierność jeszcze niczego nie przesądza.Też widziałam zrowe dzieci pomimo złego wyniku.Życzę dobrych wyników bio,i głowa do góry(chociaż zdaję sobie sprawę ze tak łatwo powiedzieć) :wink:

Agnieszka, jestes mlodsza niz ja.. Litości!!! przecież za taki tekst to ginowi się w zęby należy :evil:

Na usg genetyczne nie poszłam, własnie dlatego, zeby sobie nerwów oszczędzić.

Po świętach idę na połówkowe - z duszą na ramieniu, ale z nadzieją, że będzie ok.

Aga, mam znajomą, której przezierność 2 razy wychodziła zbyt wysoka, 2 razy amniopunkcję przeszła i na szczęście ma dwoje zdrowych dzieciaków. U Ciebie też będzie ok, zobaczysz!!!

2,5 to wcale nie jest nieprawidłowa! powyżej 3 uznaje się, że coś jest nie tak. Nie zamartwiaj się na zapas, bo nawet wysoki wynik o niczym nie świadczy- dzieci z duzo wyższą przeziernością rodzą się zdrowe:))

Niestety, ale dołączamy do Was - starających się. Jesteśmy małżeństwem od 3,5 roku, cieszymy się sobą, ale brakuje jeszcze kogoś ... :cry:

Trzymamy za wszystkich kciuki.

Najważniejsze jest pozytywne nastawienie i nadzieja.

dlaczego niestety?

powodzenia :)

my lada miesiąc też dołączymy do starających się :)