Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Staramy się ... i pudło

Amor

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, byłam dzis u lekarza ale mam przyjść jeszcze raz za tydzien. Lekarz zrobił mi USG i niestety jest jeszcze za wcześnie, zeby cokolwiek stwierdzić. Nie ma jeszcze widocznego pęcherzyka ciązowego. Za tydzień powinien już być widoczny. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok :roll:

Dziewczyny super, gratuluję :D Trzymam kciuki za wszystkie "małe pragnienia":wink:

Ja pod moją "własnoręcznie wyhodowaną" zimową oponką widzę już znaczne wypuklenie :D . Zaczęłam już drugi miesiąc :D .

tabaluga1 po takim długim okresie „pracowania” nad potomkiem to byłabym i chętna na dwójkę za jednym razem. Na pierwszej wizycie lekarz wykrył jednak tylko jeden pęcherzyk ciążowy. Nie wiem gdzie to moje drugie jajko? :roll:

P.S. W sprawie testów ciążowych, zmądrzałam dopiero nie dawno. Na allegro można je kupić prawie za darmo, a są tak samo skuteczne jak te z apteki. Już nie mówię, że można kupić testy owulacyjne, także w dobrej cenie.

Pomożecie? Może to nie bardzo dotyczy już tego tematu, ale…

Nerwowo nie mogę doczekać się drugiej wizyty. Będzie ona za jakieś trzy tygodnie, boję się jej strasznie :-? . I to powoli odbiera mi radość z ciąży :roll: . Wiem, że lęki na początku są normą, ale ja nawet się nikomu nie chwalę, że jestem w ciąży (nie licząc forum :wink: ).

Mam stracha, że coś będzie nie tak. Wiem, że to głupie. Ale po przeczytaniu 20 stron pierwszego lepszego poradnika jestem przerażona, bo zdaję sobie sprawę, że będąc w ciąży m.in:

- opryskałam parę drzewek na mszyce,

- brałam witaminy na oczy (witamina A – bardzo szkodliwa),

- farbowałam włosy,

- piłam alkohol – w końcu były święta,

- stresowałam się, itp.

I wszystko to powoduje uszkodzenie płodu, a jak nie to mu szkodzi. Poza tym mam w rodzinie przepadki poważnych chorób, które aż strach wymieniać… itp.

Wiem, że głupotą było nie pilnowanie się (wiedząc, że mogłam zaciążyć), ale ja już opuściłam, straciłam nadzieję na sukces… :oops:

Przepraszam, jeśli brzmi to egoistycznie (bo wiele kobiet chciałoby mieć takie problemy jak ja). Czy jestem normalna?

P_eggy - nic sie nie martw, jestem prawie pewna, ze wszystko bedzie dobrze. Tym bardziej, ze podobno w tym pierwszym okresie, zanim jajeczko na dobre zagniezdzi sie w macicy i polaczy pepowina z mama, nie wszystko przenika do niego, wiec te rzeczy, ktore wspomnialas nie powinny miec wplywu :)

I lepiej nie czytaj za duzo poradnikow ciazowych, bo osiwiejesz niedlugo :wink: :)

a może następnym razem pora na syna?

Za stary już jestem :wink:

e tam :)

P-eggy, obawy takie ma każda dziewczyna, która jest w ciąży

naprawdę

najważniejsze są dobre myśli

nie zamartwiaj się na zapas

chodź do lekarza i słuchaj jego zaleceń i swej intuicji

najważniejszy jest spokój :)

pozdrawiam

Dziewczyny jesteście niezawodne :D . Już mi lepiej. Obiecuję nie brać sobie do serca wszystkich „dobrych” rad 8) .

Podzieliłam się z wami swoimi obawami, przespałam się z nimi i doszłam do pewnego wniosku. Teraz już zawsze będzie mi towarzyszył STRACH i LĘK o zdrowie, szczęście itp. dziecka. Zaczynam rozumieć swoją mamę :-? .