Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Staramy się ... i pudło

Amor

Recommended Posts

skłamałam - w 18 tygodniu poczułąm

wcze sniej było takie bulgotanie

nie wiedziałam, czy to to

i leżąc, ucząc się do egzaminu - poczułam motylka w brzuchu

jakby leciutko ocierał się od wewnątrz brzuszka

miękko mi się zrobiło w nogach - dobrze, ze leżałam

super to uczucie, gdy czujesz pod sercem takiego swojego maluszka :)

ja chcę już ciąży :)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

skłamałam - w 18 tygodniu poczułąm

wcze sniej było takie bulgotanie

nie wiedziałam, czy to to

i leżąc, ucząc się do egzaminu - poczułam motylka w brzuchu

jakby leciutko ocierał się od wewnątrz brzuszka

miękko mi się zrobiło w nogach - dobrze, ze leżałam

super to uczucie, gdy czujesz pod sercem takiego swojego maluszka :)

ja chcę już ciąży :)

to trzymam kciuki :)

No to mnie troszkę uspokoiłyście dziewczyny. Ja właśnie skończyłam 17 tc wiec jest nadzieja....:) Już się nie mogę doczekać kiedy poczuje jak się mój skarb porusza :)

Ja pierwsze ruchy poczułam ponad tydzień temu czyli 16 tygodniu, wiedziałam czego się spodziewać, więc od razu wiedziałam, ze to TO :D

Od tamtej pory czuję prawie codziennie, choć przeważnie wieczorem jak już leżę w łóżku..ale są jeszcze delikatniutkie..

Też jeszcze nie wiem Kto mieszka w moim brzuszku - lekarz w 13 tyg obstawiał dziewczynkę, ale nie wiem czy mu wierzyć - przecież nic nie mógł jeszcze zobaczyć.. usg połówkowe mam za jakiś miesiac - moze wtedy się dowiemy :D

madd Kobito - dobrze Ci lekarka powiedziała, nie ma co się nerwować, tylko na luzaku wziaść się do roboty :wink:

Agnieszkakusi - jak brzuszek? Duży masz? :wink:

Jeeest pęcherzyk yes, yes, yes... :D :lol: Wielkość szalona 6 mm :D

Ale fajnie, gratuluję!!

Dziewczyny a kiedy poczułyście pierwsze ruchy dziecka????

Ola- gratuluję, teraz to się zacznie co?

Kasiu, ja czuję od 16 tyg ale gin powiedział, że jak mama szczupła to wcześnie czuje, a teraz to już potrafię wyczuć gdzie ma główkę a gdzie nóżki w danej chwili a czasem jak patrzę na brzuch to potrafi w ciągu 5 minut przemieścić się trzy razy z prawej na lewą stronę i z góry na doł- wiercipięta, nawet mi gin ostatnio powiedził że trudno go złapać na usg bo tak się wierci. Dopóki nie kopie po wątrobie lub nie leży na pęcherzu odczucia są przyjemne...

Oj a u mnie stresik maly bo co prawda pecherzyk 7mm, ale lekarz kazal przyjsc do kontroli za tydzien bo niby za maly jak na 39 d.c i nie lezy calkiem na obwodzie wiec trzeba wykluczyc ciaze pozamaciczna. Postanowilam nie czytac co mi grozi i spokojnie czekac ale nie wiem czy wytrwam.

Za mały? Ja byłam w 36 dc i miałam dokładnie 6,3 mm i było ok. Twoje 7 mm na 39 dc to też chyba ok bo to niewielka róznica w dniach. No ale za tymi lekarzami to nie nadążysz. Będzie dobrze, głowa do góry!

Dzięki dziewczyny za gratulacje! :)

Zuzi tez powiedzieliśmy, codziennie teraz pyta kiedy siostra bedzie (mówi siostra, bo brata być nie może ;)).

Ostatnio jak szlam do lekarza to jej powiedziałam, że idę do Pana doktora żeby zobaczył czy jest dzidzia. Następnego dnia jej mówie, ze Pan doktor sprawdził i powiedział, że jest. Na to Zuza po chwili zastanowienia: a skąd ona się tam wzięła? Pan doktor ją tam włożył?? :o Mysleliśmy, że padniemy. :lol:

Ola, a nie myślicie, że małej nie za wcześnie powiedzieliście?

tyle tak właściwie piszą, że młodszym dzieciom mówi się o rodzeństwie w połowie ciąży, bo niby dla dziecka te 8-9 miesięcy to długo czekania

Zuza nie będzie się cierpliwić?

u mnie inwestorek bardzo chce brata Kamila i siostrę Kamilkę :)

pokój dla nich już ma - tak mówi :)

Arco, brzuch taki w miarę normalny :D

Dopiero wczoraj uświadomiłam sobie, że to już początek 5 miesiąca....szok :-? :wink: Nawet nie wiem kiedy zleciało. Tyle pracy przy domu, że człowiek non stop w ruchu :D

My Sylwii też powiedzieliśmy na początku, ale w trakcie tych wszystkich badań trochę żałowałam, że już wie. Gdyby coś było nie tak to jak mielibyśmy wytłumaczyć to małemu dziecku? :roll:

My Sylwii też powiedzieliśmy na początku, ale w trakcie tych wszystkich badań trochę żałowałam, że już wie. Gdyby coś było nie tak to jak mielibyśmy wytłumaczyć to małemu dziecku? :roll:

przepraszam :oops: , ale ja nie w tym kontekście się pytałam

tylko w tym, że tyle miesięcy to dla małego dziecka niewyobrażalny okres czasu

trzeba myśleć pozytywnie :)

ps. ja mam prawie 6 latka i on by wiedział jako pierwszy o fasolce :)

Anetina, no coś Ty :D Nie masz za co przepraszać :wink: To po prostu moje luźne myśli, że teraz pewnie nie powiedziałabym tak wcześnie. Dla mnie temat tych badań jest zupełnie naturalny i nie ma co się go bać :wink:

Wczoraj byłam podpisać umowę na internet. Strasznie długo trwała weryfikacja danych. Sylwia, bardzo zninecierpliwiona, do kobietki: " czy pani nie rozumie, że moja mama ma dzidzię w brzuszku i nie można jej maltretować?" Myślałam, że spadnę z krzesła :D .

Anetina, no coś Ty :D Nie masz za co przepraszać :wink: To po prostu moje luźne myśli, że teraz pewnie nie powiedziałabym tak wcześnie. Dla mnie temat tych badań jest zupełnie naturalny i nie ma co się go bać :wink:

Wczoraj byłam podpisać umowę na internet. Strasznie długo trwała weryfikacja danych. Sylwia, bardzo zninecierpliwiona, do kobietki: " czy pani nie rozumie, że moja mama ma dzidzię w brzuszku i nie można jej maltretować?" Myślałam, że spadnę z krzesła :D .

ale masz kochającą córcię :)

będzie fajną starszą siostrzyczką :)

a co na to pani was obsługująca ???

Ola, a nie myślicie, że małej nie za wcześnie powiedzieliście?

tyle tak właściwie piszą, że młodszym dzieciom mówi się o rodzeństwie w połowie ciąży, bo niby dla dziecka te 8-9 miesięcy to długo czekania

Anetina, wiesz co u nas to tak mam wrażenie bezpieczny ten grunt jest. Bo jak ja Zuzi nic nie wspominam to ona jakby nie pamiętała :lol: Przynajmniej na razie tak jest :D Co dalej zobaczymy, może jak już ten brzuch bedzie widoczny to ona tez bedzie bardziej zniecierpliwiona.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ale słodziak z małej