anetina 12.06.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Azalka - trzymam bardzo mocno kciuki miłego urlopowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 12.06.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Azalka, trzymam kciuki za udany wyjazd. Niech to będzie NIEZAPOMNIANY urlop! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 15.06.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Ja też tutaj od czasu do czasu wchodze.. .ale w gruncie rzeczy, jest tutaj wiecej osób, które zaliczyły wpadke, i od razu zaszły w ciąze.. niż takie które mają jakieś z tym problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 16.06.2009 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ja też tutaj od czasu do czasu wchodze.. .ale w gruncie rzeczy, jest tutaj wiecej osób, które zaliczyły wpadke, i od razu zaszły w ciąze.. niż takie które mają jakieś z tym problemy... wpadki kontrolowane to są a tak poważnie - nie każda napisze, że ma problemy to jednak są sprawy osobiste i nie każda ma ochotę tu pisać najwazniejsze, żeby każda miała możliwość, jak tylko chce, zostać mamusią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 17.06.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 a tak poważnie - nie każda napisze, że ma problemy to jednak są sprawy osobiste i nie każda ma ochotę tu pisać jestem dokładnie tego samego zdania, bo sam tak czyniłem. temat sledżę w miarę reguralnie, o problemach sie nie wypowiadałem bo ..... tak czułem. O wiele łatwiej pisze się o szczęściu......więć mogę wreszcie pochwalić się, że moja zonka jest w ciąży http://s5.suwaczek.com/20100117265253.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 17.06.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 naLeśnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.06.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Naleśnik, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwuśka 17.06.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 wreszcie coś na poprawę humoru wieczorem Gratulacje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 18.06.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 temat sledżę w miarę reguralnie, o problemach sie nie wypowiadałem bo ..... tak czułem. O wiele łatwiej pisze się o szczęściu......więć mogę wreszcie pochwalić się, że moja zonka jest w ciąży wielkie gratulacje i zyczę cudownych miesięcy z brzuszkiem przekaż ąłskotki dla brzuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 18.06.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 naLeśnik gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 18.06.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 rowniez gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 19.06.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Nalesnik przeogromniaste gratulacje spokojnych 9 miesięcy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 19.06.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Gratuluję! Życzę spokojnego wyczekiwania na maleństwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 27.06.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 W czwartek byłam u lekarza. Widziałam moje 7 cm Radość nieziemska. Badanie na przezierność wyszło bardzo dobrze, ale na tym koniec. Lekarz wspomniał, że moje łożysko nie jest do końca tak ułożone jak być powinno i rzucił terminem "łożysko przodujące". Czyli wiadomo, zasiał we mnie niepewność. Nie chciał się zbytnio rozwodzić nad tematem, bo powiedział, że łożysko się jeszcze kształtuje i przy następnym usg będzie wiedział jak dokładnie sprawa wygląda. Czyli miesiąc niepewności. Przejrzałam strony w necie na ten temat i sprawa nie jest zbytnio różowa. Wpadłam w panikę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 27.06.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 W czwartek byłam u lekarza. Widziałam moje 7 cm Radość nieziemska. Badanie na przezierność wyszło bardzo dobrze, ale na tym koniec. Lekarz wspomniał, że moje łożysko nie jest do końca tak ułożone jak być powinno i rzucił terminem "łożysko przodujące". Czyli wiadomo, zasiał we mnie niepewność. Nie chciał się zbytnio rozwodzić nad tematem, bo powiedział, że łożysko się jeszcze kształtuje i przy następnym usg będzie wiedział jak dokładnie sprawa wygląda. Czyli miesiąc niepewności. Przejrzałam strony w necie na ten temat i sprawa nie jest zbytnio różowa. Wpadłam w panikę... Gratuluje i trzymam kciuki,zeby wszysko bylo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.06.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Ola, nie martw się. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadia091205 29.06.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Jestem nowa na forum muratora ( choc rózne wątki sledze juz od zeszłego roku ). Również trzymam kciuki za wszystkich starających sie Sama jestem w podobnej sytuacji mam córkę 3,5 letnią i teraz tzn. od 2 miesięcy starmy sie o drugie dziecko i na razie " pudło ". Nie stresuje sie tym zbytnio choć córka była " do strzału " Zobaczym co czas pokaże.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 03.07.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Zobaczcie i przeczytajcie tutajhttp://forum.muratordom.pl/post3473273.htm#3473273pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 03.07.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 W czwartek byłam u lekarza. Widziałam moje 7 cm Radość nieziemska. Badanie na przezierność wyszło bardzo dobrze, ale na tym koniec. Lekarz wspomniał, że moje łożysko nie jest do końca tak ułożone jak być powinno i rzucił terminem "łożysko przodujące". Czyli wiadomo, zasiał we mnie niepewność. Nie chciał się zbytnio rozwodzić nad tematem, bo powiedział, że łożysko się jeszcze kształtuje i przy następnym usg będzie wiedział jak dokładnie sprawa wygląda. Czyli miesiąc niepewności. Przejrzałam strony w necie na ten temat i sprawa nie jest zbytnio różowa. Wpadłam w panikę... nie martw się na zapas! nie czytaj za wiele! zapytaj gina o ile odpowie ci ludzkim głosem... trzymamy kciuki ja od swojego ortopedy usłyszałam ostatnio: 1.nie ma bezwzględnych przeciwwskazań do porodu naturalnego (przy dyskopatii na poziomie L4/L5 i L5/S1 z uciskiem na nerw kulszowy i zwężeniem przestrzeni międzykręgowej) 2.nie radzę znieczulenia podpajęczynówkowego przy porodzie naturalnym, bo zachowana ruchomość, koniecznośc parcia i brak kontroli nad bólem, a tym samym nad ułożeniem ciała daje duże prawdopodobieństwo wypadnięcia jądra miażdżystego ( ) 3. proponuję zatem poród całkowicie naturalny lub cesarskie cięcie z podpajęczynówkowym no i co ja biedna mam zrobić? chciałam naturalnie i zostawić sobie furtkę gdybym nie dała rady w postaci znieczulenia, bo rany mi się źle goją i boję się cesarki a raczej tego co po niej... a tak klops i jeszcze coś u mnie nie tak z czasami krzepnięcia, musze zrobić dokładne badania no ale te doktory to po ludzku nic powiedzieć nie potrafią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 03.07.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Monika! Mam porównanie: poród SN (2 sztuki) vs. CC (też 2 szt, ale w dwupaku) Ja! Powtarzam - ja!! Wybrałabym sn bez znieczulenia. Pierwszy poród - wiadomo raczej do krótkich nie należał, drugi - REWELKA!! - tak to mogłabym i 5 razy (tfu, tfu,tfu...) urodzić... I CC... z podpajęczynówkowym... Powiem szczerze: po cc bardzo długo dochodziłam do siebie, brzuch (okolice blizny) mnie bolał prawie rok . Po porodzie sn - poza kółeczkiem było ok. Edycja: Kółeczko: czyli siedzenie na dmuchanym kółku do pływania bo na płaskim doopka boli jak szlag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts