dobroszka 23.08.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 My zaczęliśmy rozmowy o posiadaniu dzieci przed ślubem.Chcieliśmy się pobrać , poszaleć w podróży poślubnej , a po powrocie z wojaży odstawić antykoncepcję i zabrać się za majstrowanie potomka.Okazało się,że od myśli do czynu krótka droga , bo dwa tygodnie przed ślubem dowiedzieliśmy się ,że jestem w ciąży.Jakiś kamikadze przedarł się mimo pigułek Jesteśmy niesamowicie szczęśliwymi rodzicami dwuletniej Helenki i zaczynamy mysleć o drugim brzdącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazook 24.08.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 no cóż a wszyscy mowią ze robienie dzieci jest takie proste jadłeś miód ? a marchewkę jesz? Nie bo nie kupił No to jak???? Trza obowiązkowo! (i to tartą) polaną miodem Nie polaną miodem i nie tartą !!!! marchewkę i z groszkiem. No i nie nalezy zapomnieć o najważniejszym - bez tego marchewka nawet z najlepszym groszkiem nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 24.08.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Na pierwszą córkę czekaliśmy 1,5 roku. Ja wtedy nie pracowałam, mąż w delegacji. Każdy miesiąc oznaczał kolejne rozczarowanie. Miałam niezłe "schizy". Pomógł mi lekarz. Kazał wyluzować i obserwować cykl.Najpierw przez cały miesiąc prowadziłam pomiar temperatury. Potem w środku cyklu, po skoku temperatury lekarz sprawdził czy mam cykle owulacyjne- na usg. Kiedy okazało się ,że tak- było widać pęknięte pęcherzyki Graafa- kazał mierzyć temperaturę dalej - w drugim cyklu już nie opadła - byłam w ciąży .Miałam 27 lat, a Jula ma 4,5 roku. Drugą córę trafiliśmy w drugim podejściu- urodziła się 09.05.08- Majka ma 3,5 m-ca Życzę owocnych starań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tujajestem 25.08.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 a my mieliśmy 2 złote strzały, za każdym razem 3 dni po wiedziałam że jestem w ciąży. u mnie to podobno rodzinne (jak mawia mama i ciotki "u nas wszystkie wpadają od razu"). Zyczę wszystkim owocnej pracy.....bez stresu...... my to mamy odwrotny stres... bo w dodatku ciąże mnogie też są rodzinne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 27.08.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Gratuluję Sylwuś Jak już będziesz miała newsa na 100 % potwierdzonego to daj szybciutko znać. Dzięki serdeczne. Trochę mnie nie było, bo korzystałam z urlopu. Jutro (dopiero) mam wizytę u lekarza, ale brak @, mdłości i senność to jak dla mnie spawa pewna. Według moich obliczeń dzieciatko powinno się pojawić na świecie w kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tujajestem 29.08.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 no to super , jak będziesz po wizycie to daj znać, może będą bliźniaki????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 30.08.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Okazało się, że to dopiero piąty tydzień, widać tylko pęcherzyk. Muszę uzbroić się w cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ancol 04.09.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 my się staralismy 10 miesięcy. Żadne wyluzowywanie się nie pomagało, nie myśleć- wg mnie nierealne. W sumie zaskoczyło jak zabraliśmy się za budowę domu a teraz budowa odłozona o rok, bo jednocześnie rodzić i pilnować ekip to ja się nie zapisuję (akurat z nas dwojga to ja sie lepiej do pinowania nadaję niż mąż ) Sylwia, życzę spokojnych 9 miesięcy (no teraz to już tak Amor, trzymam kciuki za szybkie 2 kreski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 04.09.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dzięki ancol, póki co borykam się z ciągłymi mdłościami (ale i tak strasznie się cieszę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 05.09.2008 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Sylwia - gratuluję i ja ! U nas też postanowione Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 05.09.2008 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Sylwia, i po co to było się odchudzać? gratuluję arco a co Ty robiłaś o 2 w nocy? czyżby już tentegono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 05.09.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 E tam, odchudziłam się raz to i drugi dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 07.09.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 nam w sierpniu minął rok starań w listopadzie tamtego roku lekarz nas odesłał z kwitkiem, w minionym tygodniu już się przejął. Zrobiłam TSH, fT3, fT4 i poziom prolaktyny ( na własną rękę) i dałam mu wyniki. Powiedział, że najpierw chłopa się bada więc w przyszłym tygodniu Seba na badania... dał mi też lek wywołujący owulację (mimo iż ją mam) wcześniej jeszcze kupiłam testy owulacyjne i okazało się, że można je sobie wsadzić... po badaniach Seby kolejny krok to będzie moje usg z jakimś kontastem pokazujące drożność jajowodów i ewentualny zabieg udrażniający a potem jeśli się nie uda to już się zakwalifikujemy do leczenia cięższego kalibru. Nie chcę o tym tak myśleć. będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwuśka 09.09.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 witajcie my o pierwszą ciążę staralismy sie 3 miesiące - niestety sie nie udalo o druga - 2 miesiące - znowu poszlo źle o 3 - znowu 3 miesiące, bylo ciężko po drodze, ale łobuz skończył już 2 lata teraz znowu myslimy, ale czy sie uda, kto wie... Starającym sie życzę powodzenia!!! a zaciążonym gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadimusic 12.09.2008 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Jest taki sposób - po wszystkim kobieta kładzie się na plecach, nóżki do góry i tak z 5 minut (nóżkami w tym czasie można drgać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 12.09.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 mój ginekolog poleca ten sposób tyle, że twierdzi, że 30-40 minut sperma potrzebuje żeby się "upłynnić" trochę krępujące te tematy ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 13.09.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Mój lekarz też polecał tan sposób. Nie trzeba przez godzinę " robić świecy" Wystarczy jak kobieta oprze nogi o ścianę, albo (jeśli łóżko jest wolno stojące i nie ma wyższej ramy podłoży poduszkę pod pupę. My sobie leżeliśmy sobie i rozmawialiśmy, oddechy się uspokajały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrina78 04.11.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witam!Ja też się staram i na razie ... też pudło. Ktoś z was stosuje wiesiołek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.11.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Kto ma blisko, niech jedzie do Lądka i wykąpie się parę razy w wodach radonowych! Wypróbowane. No, oczywiście na jakieś poważne choroby nie działa, ale na takie "nie, bo nie" nam pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.11.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 a ja pojechalam do Invimedu i okazalo sie ,ze mam 5 cm torbiel na jajniku,ktora chca usunac laparoskopowo,ale ja sie panicznie boje wszelkich zabiegow wiec nie wiem co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts