Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Staramy się ... i pudło

Amor

Recommended Posts

Szczęściarz z Małego! Będzie miał dwa pokoje :jawdrop: Akwarium ;) już gotowe ale ja o tym własciwym w domku Waszym myślałam ;)

Nasz Karol narazie z nami w sypialni będzie. Dwa pokoje stoja puste ale już umeblowane i zagospodarowane i narazie nie spieszę się nic tam zmieniać. A mały będzie z nami ile sie da :D

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może sie zachłysnął biedak wodami i pewnie dostaje antybiotyk osłonowo, czyli po to aby wody, które z powodu wcześniejszego przerwania pęcherza nie były sterylne, nie zaszkodziły mu. A nie wypuszczą, bo musi wybrać ten antybiotyk. Tak mi sie wydaje. Tak na chłopski rozum.

Powiedz Stukowej, aby sie nie certoliła, tylko poprosiła o jasne wytłumaczenie o co chodzi. Co to znaczy, że sie nie można dowiedzieć. To Wasze dziecko i macie prawo wiedzieć, dlaczego jest opóźnienie w wypisie. Idź i tupnij tam troche nogą.

Jadę zaraz do ciężaróweczki i Kajtka :) chyba już się czują lepiej, podobno mają wyjść we wtorek :)

Żona kazała sobie przywieść pisemek babskich do czytania, to przy okazji kupię młodemu "Wędkarski Świat" niech się do prasy fachowej przyzwyczaja.

Amalfi chyba masz rację, to chyba o to chodzi z tym antybiotykiem.

Przyszłe mamy czy słyszałyście coś o zrobieniu badań (tak 37-38 tydzień ciąży) na GBS? Ja dopiero wczoraj dowiedziałam się o tym od Pani neonatolog, od pani położnej jak poszłyśmy z koleżanką (też ciężarną) zwiedzać oddział/porodówkę w jednym z naszych szpitali.

Poczytałam o tym GBS.

I tak po cichu podejrzewam że Kajtek (synuś stukpuk :-) ) chyba dlatego dostawał antybiotyk.

To badanie to posiew który ma wyeliminować bakterie paciorkowca.

Pierwsze słyszę, że w szpitalu podają antybiotyk bez tego badania ot tak, z mety każdemu. Chyba najpierw powinni zrobić sami takie badanie zanim podadzą antybiotyk. Przecież posiew określi jaki powinien być odpowiedni.

aha26 no to gratulacje!!!

Mi lekarka na ostatniej wizycie zapowiedziala, ze bedziemy pobierac wymaz na paciorkowca, wiec pewnie wiekszosc robi. No ale ja nawet HIV musialam robic - taka ta moja pani doktor.

aha26 - GRATULACJE.

31 tydzien u mnie i pepek chce mi odpasc normalnie. Czuje, ze za chwile mi wyskoczy czy jakos tak.