Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Staramy się ... i pudło

Amor

Recommended Posts

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego,że

Wiem ze mi łatwo bo jestem facetem i nie miewam (na szczsęście).takich problemów.ale koro tak uważasz..jak w profilu..to trzeba być konsekwentną....na pewno..lekarze wiedza co mówią zabieg to nie operacja..lepiej teraz pójść a zabieg..niż za dwa lata na ten przykład na poważna operację..

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem,ze powinnam...,ale taki tchorz ze mnie w sprawach zdrowotnych,ze szok. ten zabieg to opreacja w znieczuleniu ogolnym,tyle tylko,ze nie tna calego brzucha a robia jakies 3 naciecia.

Malutkie nacięcia, wkładaja rureczkę (laparoskop), wywalają co niepotrzebne i wsjo.

Możesz poprosić o znieczulenie zewnątrzoponowe, wcale nie trzeba "spać jak ta lala"

Gnaj dziewczyno do lekarza - nie ma na co czekać.

Mądrych decyzji życzę i powodzenia :D

Ja bylam juz nawet w szpitalu termin ustalac ,ustalilam....i zrezygnowalam ze strachu :evil: ....a lekarze powiedzieli,ze owszem zewnatrzoponowe moga mi dac,ale wtedy robia pelne naciecie a jezeli chce laparoskop to tylko ogolne. Ile w tym prawdy nie wiem,tak poinformowal mnie ordynator . A ja sie taktej narkozy boje :cry: ....a najbardziej wkurza mnie fakt,ze nie pdjeli nawet najmniejszej proby leczenia tej torbieli farmakologicznie

Ja bylam juz nawet w szpitalu termin ustalac ,ustalilam....i zrezygnowalam ze strachu :evil: ....a lekarze powiedzieli,ze owszem zewnatrzoponowe moga mi dac,ale wtedy robia pelne naciecie a jezeli chce laparoskop to tylko ogolne. Ile w tym prawdy nie wiem,tak poinformowal mnie ordynator . A ja sie taktej narkozy boje :cry: ....a najbardziej wkurza mnie fakt,ze nie pdjeli nawet najmniejszej proby leczenia tej torbieli farmakologicznie

Kochana - zmień lekarza.

a ja pojechalam do Invimedu i okazalo sie ,ze mam 5 cm torbiel na jajniku,ktora chca usunac laparoskopowo,ale ja sie panicznie boje wszelkich zabiegow wiec nie wiem co robic :cry:

Nic sie nie martw, moja przyjaciołka miała torbiel 4 cm, lekarz usunął ją przy pomocy jakiś tabletek! po co zaraz zabieg??

My sie staramy o dzidziusia prawie rok i narazie nic. Lekarz mówi, ze nie mam co sie martwić, jeśli po dwóch latach sie nie uda to wtedy zaczniemy robić badania. Wytłumaczył mi też, że w czasie jajeczkowania jest uwalniane tylko jedno jajeczko (rzadko dwa) i nie zawsze łatwo jest trafić właśnie na ten moment. Ponadto bywają też cykle bezowulacyjne no i nie wolno kochać sie codziennie, bo plemniki są wtedy zbyt słabe. Oczywiscie nie można też skupiać sie na zajściu w ciążę. Róbcie swoje i już, jak będzie to bedzie a najlepiej wtedy, kiedy najmniej bedziesz sie tego spodziewać...taka miła niespodzianka :) Powodzenia

Zmień lekarza. Ten nie ma racji. Rok to oczywiście jeszcze nie jest dużo, ale po co czekać? Czemu się nie zbadać? Ten lekarz przyjmuje w państwowej przychodni? Jeżeli tak, to nie pośle Cię na żadne badania, bo on ma pulę kasy na skierowania. Musi oszczędzać, więc na droższe badania nie kieruje.

Znajdź sensownego lekarza (niestety pewnie trzeba bedzie za to płacić), zrób wszystkie badania, które zleci. Jeżeli usłyszysz, że wszystko jest w porządku, wyluzujesz się i... zajdziesz w ciążę.

Zmień lekarza. Ten nie ma racji. Rok to oczywiście jeszcze nie jest dużo, ale po co czekać? Czemu się nie zbadać? Ten lekarz przyjmuje w państwowej przychodni? Jeżeli tak, to nie pośle Cię na żadne badania, bo on ma pulę kasy na skierowania. Musi oszczędzać, więc na droższe badania nie kieruje.

Znajdź sensownego lekarza (niestety pewnie trzeba bedzie za to płacić), zrób wszystkie badania, które zleci. Jeżeli usłyszysz, że wszystko jest w porządku, wyluzujesz się i... zajdziesz w ciążę.

A ja proponuję, by najpierw "pan" się przebadał.

Po co przechodzić niezbyt sympatyczne badania, moze zupełnie bezcelowo. Uwierz histerosalpinografia czy persuflakcja - to nic przyjemnego, a "pan" poogląda gazetki i poćwiczy stawy nadgarstka z dość jak myslę przyjenmym finałem. :wink:

Amor witaj w klubie. Ani się nie obejrzałam jak minęło pół roku "starań".

Na lekarza to moim zdaniem za wcześnie, a i tak nie mam na to czasu. Teraz to tylko kafle, panele, kuchnie ...

Nam się chyba udało :D Druga kreska bledziutka, ale jednak jest. Jurto wyjeżdżam z córką na tydzień, ale po powrocie od razu biegnę do lekarza.

Czyżby pomogło odwrócenie uwagi i skupienie jej na przyszłym domku?

wielkie gratulacje :)

Tzw złoty strzał za pierwszym razem przytrafia się może 1% par ;)

i ja się dołączam do tego 1 %

ale na nowy dom ... nowy potomek - kusi mnie bardzo :D

Podwyższamy statystyki, bo nam się udało dwa razy - co ciekawe - przy pierwszej i trzeciej ciąży. A pomiędzy nimi była druga - półtorej roku czekania i głupie gadki państwowych lekarzy, że nie ma się czym martwić i wizyta prywatna z konkretnymi pomysłami, co trzeba zrobić...